Inlägg från: Anonym (.....) |Visa alla inlägg
  • Anonym (.....)

    Är det så fel att vilja bli lyxhustru?

    Anonym (Anna den late) skrev 2015-06-20 13:06:24 följande:

    Jag har försörjt mig själv helt sedan jag slutade gymnasiet och delvis sedan jag var 15. Det kanske har gett mig lite stolthet, men vad skall man med stolthet till egentligen?

    Är det inte ett dåligt jobb? Har du själv jobbat dubbelpass hela julhelgen med dementa som gör i blöjan och nyper dig i stjärten medans alla andra är hemma, lyckliga, lediga och firar jul? Så har mina 4 senaste jular sett ut.


    Så är det att jobba inom vården. Tro inte att du är ensam.
  • Anonym (.....)
    Anonym (Anna den late) skrev 2015-06-21 09:16:06 följande:

    Jag vill bara att en snygg, lång, muskulös,  ljusblond blåögd kille i 30-årsåldern skall glida fram till mig efter en lååång dag på demensavdelningen.

    Glida fram i en rostig Volvo-240, veva ner rutan och säga: "-Tjena Kexet! Går du här och smular?" Sedan hoppar jag in i bilen och startar mitt drömliv.

    Inget jobb att gå till, ingen klocka som ringer utan jag går upp ur sängen när jag själv vill det. Han jobbar kontorstider. Jag har hela förmiddagarna för mig själv då jag kan gå runt och pyssla, jogga en runda. Klä mig i mysbyxor och sunkig t-shirt. Se på dagtids-tv och läsa en bok.

    Sedan lagar han middag som vi äter framför tv-n, går till gymmet ihop, kommer hem och har sex, ser på tv och somnar lyckliga. Från nu tills vi dör av hög ålder. Är det så mycket begärt av livet?


    Rostig Volvo 240? Vilka lyxhustru tillåter det? Du har verkligen inga höga krav på livet du. Fortsätt jobba istället
  • Anonym (.....)

    Tack för skrattet TS! Trodde inte att man kan vara så dum som offrar sin egen framtid för en kille och det kanske inte ens håller

  • Anonym (.....)
    Camilla Carolina 1 skrev 2015-06-21 16:00:40 följande:

    Fast hon kanske inte känner att hon "offrar" någonting.


    Jo hon offrar ju pensionen som inte blir så mycket om hon inte jobbar
  • Anonym (.....)
    Camilla Carolina 1 skrev 2015-06-21 16:41:11 följande:

    Fast till och med den lägsta pensionen klarar man sig på i Sverige. Jag skulle inte heller arbeta i äldrevården hela livet bara för att få pension, om jag hade ett alternativ. Då förstör man ju livet hela tiden MEDAN man lever, och sedan när man fyller 65 eller 67 är man helt värkbruten och utsliten och kan inte göra något med pensionen ändå.


    Men är 7500 före skatt ogift och ca 7000 före skatt gift är något som man kan klara sig på? Och behöver ts jobba inom vården överhuvudtaget? Hon är ju ung och kan utbilda sig vidare. Min mamma jobbade inom vården och dog vid 62 och mormor dog i cancer vid 65 så jag vet
  • Anonym (.....)
    Anonym (Mjo.) skrev 2015-06-21 17:18:52 följande:

    Har aldrig fattat det här med att folk tycker att det är så tungt att jobba inom vården? Vad är det som är så tungt ? Det är betydligt sämre för kroppen att sitta still hela dagarna framför en dator..


    Min mamma började jobba i vården på 70-talet innan alla dessa hjälpmedel fanns och naturligt så fick hennes höft lida för det och gick nästan 10 år innan de opererade henne 2004. Hur bra var det att jobba i vården med en dålig höft och lyfta de äldre från golv och liknande?
  • Anonym (.....)
    Anonym (Mjo.) skrev 2015-06-21 18:55:04 följande:

    Ja men det är ju en sak..  Då var då, det lider inte vi av idag. Det är ju inte tungt NU!


    Jo det kan det väl fortfarande vara? De som jobbar inom hemtjänst tex, som åker hem till äldre och inte har bra hjälpmedel? Så det kan fortfarande vara tungt
  • Anonym (.....)
    Anonym (Mjo.) skrev 2015-06-21 19:03:50 följande:

    Jag jobbar inom hemtjänsten. Det är ytterst få som inte har bra hjälpmedel. Ett par tunga lyft om dagen ska en frisk människa klara av. Dessutom ser jag till att styrketräna på fritiden för att göra kroppen starkare och tåligare..


    Beror på var i landet man jobbar oxå. Vet många inom hemtjänsten som har problem med rygg, höfter, knän och liknande. Hur lätt är det att få upp en man på 140 kg som ligger på golvet och inte kan komma upp eller äldre som väger 70 kg men ändå inte kommer upp? Händer det göra gånger om dagen utan hjälpmedel över huvudtaget så kan man få problem med kroppen. Inte så att man har en lift med sig i bilen
  • Anonym (.....)
    Anonym (Mjo.) skrev 2015-06-21 19:39:56 följande:

    Grejen är att man inte har någon skyldighet att lyfta upp någon som väger såpass mycket att det är skadligt. Vi har en kund som ramlar ofta och väger ca 120kg och som vägrar ha lyft hemma, och vi har blivit förbjudna av våran chef att lyfta upp henne utan vi ska istället ringa brandkår/ambulans. Och sedan är ett annat stort problem att folk inte vet hur de ska lyfta på rätt sätt. En människa är inte så tung om man lyfter rätt, och man lyfter ju aldrig ensam. Ett simpelt "midjebälte" eller ett lakan är allt som behövs egentligen. Friskvård får man ju betalt av arbetsgivaren så fler borde även hålla efter sina kroppar och se till att ta hand om dom. 


    Här där jag bor skickas bara ambulans om den äldre har skadat sig annars är det midjebälte som gäller. Ja självklart finns friskvård här oxå men skador kan uppstå ändå om du förstår vad jag menar? Nej här man typ alltid 2 eller 3 som kommer om det larmas. Borde vara mer utbildning eller mer information om hur man lyfter någon rätt.

    Nu har vi nog kommit långt bort från ämnet. Det är ju inget som säger att TS behöver jobba inom vården utan kan utbilda sig inom något helt annat. Hon är ju fortfarande ung. :)
  • Anonym (.....)
    Camilla Carolina 1 skrev 2015-06-21 20:45:17 följande:

    Du får ju bostadstillägg också om du har så låga inkomster, förutsatt att du inte har ett större kapital att spä ut med. Du får även alla hjälpmedel som larmarmband, trygghetsringning etc. billigt eller gratis, eftersom kostnaden är behovsprövad. 

    Jag känner kvinnor som är pensionärer nu, som har grämt sig något enormt över att de inte tjänar något på att de arbetade under småbarnsåren och lämnade bort barnen, fast de egentligen inte ville. För att de alltid fick höra det där "tänk på pensionen!". För även om de får 2000 kr mer i pension nu, så äts det upp av att de inte får bostadstillägget som de skulle ha fått med den lägre pensionen. De offrade sina barn och kanske sitt äktenskap, och slet som djur med livspusslet en gång, alldeles i onödan! 

    Samma gäller pensionsspar. De som har pensionssparat får uppleva att utbetalningen från pensionskontot räknas som inkomst - och VIPS försvinner bostadstillägget, och du går plus/minus noll jämfört med om du inte sparat alls. (Om man har höga inkomster och kan spara mycket, så att bostadstillägget inte hade varit på kartan ändå, så tjänar man förstås på det. Men det är inte medel-kvinnan inom vård-skola-omsorg eller handel som tjänar så mycket.)


    Ja du har helt rätt. Den ständiga stressen att tänka på pensionen och utslitandet
  • Anonym (.....)
    Anonym (Mjo.) skrev 2015-06-21 21:09:12 följande:

    Hör faktiskt sällan mina kollegor klaga.. Hur klena är folk nuför tiden? Bra skor är a och o, stödstrumpor på det så är problemet löst! ;) och springa? Då är det nåt fel med planeringen. Jag tyckte det var långtråkigt på boende, därför jobbar jag nu i hemtjänsten, men även där kan det bli lite långdraget om en kund tackar nej till tex 1h promenad...


    Min pappa har hemtjänst och de klagar alltid på att de ha så stressigt och mycket att göra men så stannar de 5-10 min och ser på tv om det är något som är intressant. Så jag förstår inte den logiken att de ska ge pappa insulin, har bråttom men ändå har tid att stanna lite extra. Det är inte alla som gör det men det finns vissa
  • Anonym (.....)
    Anonym (Mjo.) skrev 2015-06-21 23:02:35 följande:

    Jadu, vad ska man säga.. För det första får vi aldrig ens säga att vi är stressade eller underbemannade, även om det skulle vara så. Sjukt oproffsigt. Sen tror jag tyvärr det handlar om vikarier och annan oengagerad personal, de HAR tid, men VILL INTE stanna så de säger att de inte har tid. De bryr sig helt enkelt inte om sitt jobb utan gör det endast för lönen.


    När de kör ut maten under lunchen så kommer de ändå mitt i för att ge pappa insulin trots att han säger hela tiden att de kan komma efter och stannar ibland 5-10 minuter eftersom pappa sitter på toa eller att det är något på tv. Sedan säger de " oj nu måste jag åka iväg för maten blir kall" och då är det fast personal som säger det. Pappa får ju betala för de extra minuterna. De säger ofta oxå att det är många sjuka och att de bara är 4 stycken på morgonen. Förstår du varför jag låter förundrad över det du skriver om ditt jobb?
  • Anonym (.....)
    Anonym (Mjo.) skrev 2015-06-21 23:20:11 följande:

    Vi har oxå mycket sjukfrånvaro men det brukar gå ändå. I värsta fall får man flytta promenader och sociala aktiviteter till dagen efter eller så..

    Konstigt att han måste betala, insulin går ju under "hsl"?


    Hsl? De kommer 4 gånger om dagen. På morgonen för att AB p stödstrumpor och ge insulin, vid lunch och vid 17 för att ge insulin och vid 21 för att ta av stödstrumporna och ge insulin. 2 dagar i veckan för att duscha. Det kostar 1268 kr i månaden, larmet 212 kr och hemsjukvård 300 kr. 1780 är maxbeloppet så det är därför det är så på hemtjänsten annars hade han fått betala 550 kr mer
  • Anonym (.....)

    Gångträningen och promenaderna vet jag att han inte behövde betala för men det andra har han fått betala för hela tiden. Duschningen förstår jag att han betalar men det andra förstår jag inte alls. Så när ni ger insulin och tar på stödstrumpor så behöver inte patienten betalar ågot för det alltså?

  • Anonym (.....)
    Anonym (Mjo.) skrev 2015-06-21 23:53:05 följande:

    Nej, inte som jag förstått. Jag är ingen expert men.. Vi måste alltid bocka i "hsl" i våra telefoner som vi loggar in hos kund med, och ange antal minuter för hsl om vi utfört annat, frukost, dusch, hygien osv. Om vi bara är där för att ge medicin går hela brsöket under hsl.


    Vad konstigt att det är så olika i olika kommuner. Ska kolla upp det där eftersom det är diabetessköterskan som har sagt till dom i hemtjänsten att de ska komma och ge honom insulin.
  • Anonym (.....)
    Anonym (rödstrumpan) skrev 2015-06-21 23:53:40 följande:

    ...ni snor en sjukt kul genusdebatt genom att diskutera insulin och stödstrumpor.


    Ja visst gör vi? ;)
  • Anonym (.....)
    Anonym (Anna den late) skrev 2015-06-22 13:00:07 följande:

    Jag tänkte inte "slava" efter mannens behov utan vara hemma och göra saker som jag vill göra - dvs. inte jobba. Givetvis sköta en del av hushållsarbetet men inte allt. 25-50% kanske.


    Jaha du vill inte bara leva på din man utan han ska göra det mesta hemma oxå. Lycka till att hitta någon som går med på det
  • Anonym (.....)
    Anonym (Anna den late) skrev 2015-06-23 18:38:33 följande:

    Nu är jag väldigt ung och har inte så stor erfarenhet av relationer men på er låter det konstigt. Enligt er ska kvinnan sköta allt i hemmet, ge avsugningar mm. på kommando som något slags straff om hon inte jobbar?

    Jag skulle aldrig ställa upp på att suga *** och sköta allt i hemmet som en slags affärsöverenskommelse??? Jag suger gärna *** om jag själv vill eller om han frågar snällt men inte som en slags jäkla betalning för att jag inte vill jobba...fan heller!!

    Jag är snygg, ung, söt och smart. Detta tillsammans med att man älskar varandra borde räcka för att få slippa jobba tycker jag...


    Men ska du vara hemma så måste du göra mycket av det som behövs göras i hemmet. Då kan du lika gärna jobba istället så kan ni göra lika mycket i hemmet.
Svar på tråden Är det så fel att vilja bli lyxhustru?