• Tow2Mater

    Måste de ta barnet efter kejsarsnitt??

    Anonym (Orolig) skrev 2015-06-25 03:23:24 följande:

    Någon som vet hur det går till på östra i Gbg?

    Jag är jättenervös över detta, har ångestsyndrom och lite kontrollbehov pga det och vill inte missa de första timmarna och ligga ensam med ångest och undra vad som händer hos bebisen och sambon :(

    Är orolig över att jag kommer ha ångest över de timmarna resten av livet sen. Att känna mig utanför och inte veta vad som har hänt är något utav det värsta jag vet.


    Litar du inte på att din sambo kan ta hand om bebisen minst lika bra som du?
  • Tow2Mater
    Anonym (Ks) skrev 2015-06-25 11:08:09 följande:

    Seriöst så tycker jag att den här tråden är lite utspårad. En god anknytning är inget som görs de första minuterna efter förlossningen. Det är heller inget som görs en gång och sen är det klart. Som förälder får man konstant jobba på relationen med barnet. Vissa saker kommer gratis annat inte. Perfekt förälder blir man inte, barnen kommer inte att få en perfekt uppväxt. Det är en ångest man måste lära sig att hantera.

    Min äldsta är född med ks mitt på dagen, han var hos mig eller pappan i princip hela tiden. Min andra var vf mitt i natten och både jag och han sov väldigt fort efter förlossningen. Han låg i den där vagnen i flera timmar helt själv. Jag har inte upptäckt att anknytningen skulle vara sämre eller annorlunda på något vis.


    Men absolut! Om man låter förlossningssättet påverka ens relation med barnet så till den milda grad att det blir "för evigt på ett negativt sätt" t ex borde man nog leta orsaken till det hela inom sig och prata med nån professionell, och inte skylla det på ks. Och man kan ju undra varifrån denna hets och förväntan om "perfekta förlossningar" kommer ifrån som verkar existera i det svenska samhället idag. För mycket ledighet och för lite att göra i livet innan förlossningen?

    Själv hade jag en enda förväntan - att barnet skulle komma levande ut. Och eftersom den förväntan uppfylldes var allt bra, oavsett att det blev komplikationer med nedsövning mm. Tror folk borde tagga ner sina mamma-moln-fluff-förväntningar en aning.
  • Tow2Mater
    Anonym (TS) skrev 2015-06-25 20:33:55 följande:

    Tråkig inställning från vissa. Om ni inte gillar tråden gå och gör en egen. Och jag är inte ett dugg imponerad över att vissa av er inte har högre förhoppningar än att barnet ska komma levande ut. Tvärtom ganska sorgligt!


    Likställer du förhoppningar med förväntningar? Kanske det är en orsak om man har tendenser till att lätt bli besviken.
  • Tow2Mater
    Anonym (TS) skrev 2015-06-24 12:08:14 följande:

     Jag har en kompis som jobbar på amningshjälpen och pratat mycket om hur extremt viktigt det är att bebisen får vara ifred på mammas mage direkt efter födsel och två timmar efter.


    Du kanske borde gå till källan for din oro, om detta är den, och ifrågasätta den lite mera. Din kompis har ju kanske fel.
Svar på tråden Måste de ta barnet efter kejsarsnitt??