• Jossan21

    träffa överläkare om snitt

    Hej!

    jag har nu fått tid till en överläkare för att prata om att föda med planerat kejsarsnitt. Jag är i vecka 28 nu och ska träffa läkaren om ca en månad.
    För typ 3 veckor sedan träffade jag en barnmorska på specialistmödravården som jag berättade för hur jag kände/att jag är fruktansvärt rädd för att föda vaginalt, att jag tidigare haft panikångest och att jag inte ser några andra alternativ än just ett planerat snitt.

    Detta med kejsarsnitt tog jag upp det första jag gjorde när jag skrev in mig på MVC i Februari.. förstår inte varför det ska ta sån tid, jag mår ju inte direkt bra över att inte veta och detta har jag påpekat flera gånger och får då höra att jag inte behöver oroa mig, ska jag ta det som att snittet redan är bestämt och att dom inte kan tvinga eller vad? hur går samtalet med överläkaren till? någon som vet? kan denna personen neka mig? isåfall vet jag inte vad jag ska göra.... :( denna väntan är fruktansvärt jobbig alltså!

  • Svar på tråden träffa överläkare om snitt
  • flislis

    Hej! Jag är gravid i 20e veckan och ska på första auroramötet om en vecka. Börjar bli nervös. Det värsta är att jag trodde jag hade min sambo på min sida, men nu säger han att det kanske vore smidigare. "Alla andra har ju gjort det" och bla bla bla. Tanken var att han skulle följa med till aurora, men nu vet jag inte om jag vågar ta med honom. Tänk om det blir han och bm mot mig! Nje, det tror jag inte och tror inte han skulle tjata på mig heller, men jag vill ju bara att han ska hålla med mig och stötta! :/

    Min mamma tycker också att man ska göra vf. Usch, tänk om de lyckas övertala mig, fast jag egentligen inte vill och något går fel. Tänk om de har rätt? Mitt psyke är inte vad det borde och detta har inte hjälpt!

  • annasv1980

    Jag fick frågan om hur jag ville göra om han skulle komma tidigare. Man får snitt även då om man vill. Men här i Sthlm kan det bli på en annan klinik som har plats just då.

  • Modesty
    Jossan21 skrev 2015-07-06 13:58:52 följande:

    Modest­y:

    Hej!

    jag sitter typ och räknar ner dagarna haha..vill bara ha ett datum känner jag och ha mötet med läkaren gjort! hur går det för dig? kan du koppla av något? hoppas att det går bra för oss båda men det tror jag nog!! :)


    Räknar också dagar, det är 78 dagar till bf, 2mån, 2v och 3dagar, så jag hoppas att han kommer om ca 2mån :) Kan inte slappna av än, är stressad över att det bara är en tid till aurora jag har, en bm, hade känts bättre om det var till en läkare som kunde ta ett beslut.

    Min bm sa "jag är inte orolig", klart inte, vad har HON att vara orolig för, det är ju MIN kropp, dessutom är hon på semester då och jag byter Mvc nästa vecka så hon slipper eventuella bråk.
  • Knäck
    Jossan21 skrev 2015-07-06 13:57:30 följande:

    Knäck:

    Hej!

    en till från Karlstad alltså, kul! :)

    hur långt innan BF blev snittet för dig? jag har förstått det som att dom inte vill snitta för tidigt va? för jag är lite nojig över det också, om förlossningen sätter igång, vill gärna ha snittet två veckor innan BF om man får??

    får jag fråga vad läkaren hette som du träffade? :) det samtalet kändes bra och så? hoppas det blir lika lätt för mig då, att jag slipper dra upp allt igen som jag redan gjort för en barnmorska :) som sagt kan jag verkligen verkligen inte tänka mig något annat än just ett kejsarsnitt!

    känns bra att höra att du blev beviljad snitt i Karlstad, då tycker jag inte dom kan neka mig va? jag kommer att vara i vecka 32 när jag träffar överläkaren :)

    Förresten var du på de två samtalen hos Victoria-barnmorskan innan du träffade överläkaren? jag tänkte eftersom jag bara träffat en barnmorska en gång! :)


    Ja, är det ditt första barn också?

    Snittet blir 4 dagar innan BF, i augusti. De lägger det tidigast en vecka innan och det är för bebisens skull. Man vill inte riskera att tvinga ut ett barn för tidigt, det är en tillräcklig chock för dem att födas på det viset ändå. Väntar man till BF är chansen större att bebisen slipper andningsproblem t.ex.

    Startar förlossningen tidigare så är det bara att åka in och så gör de snittet i lugn och ro. Finns läkemedel som stoppar värkarna om det behövs.

    Jag träffade barnmorskan innan läkarbesöket och ska fortsätta träffa henne fram till barnet är ute. Hur många samtal det blir beror nog på vad man behöver. Jag behövde inte repetera för läkaren, allt stod i journalen från barnmorskorna och det hade han läst.

    Jag minns tyvärr inte vad han hette men har träffat andra läkare angående detta i tidigare skede samt har en väninna som fick snitt för ett år sen och träffade en annan läkare. Tror det är lugnt vem du än träffar! Ingen tvingar dig att föda vaginalt. Men de kommer såklart ge massa information om varför kejsarsnitt är sämre medicinskt och den informationen är det bara att tacka för. Det ändrar ju ingenting om man är förlossningsrädd.
  • Jossan21

    NU har jag fått ett kejsarsnitt beviljat! känns så skönt! kanske äntligen kan slappna av lite!! hur går det för dig Modesty?! :)

  • Modesty
    Jossan21 skrev 2015-07-27 13:57:59 följande:

    NU har jag fått ett kejsarsnitt beviljat! känns så skönt! kanske äntligen kan slappna av lite!! hur går det för dig Modesty?! :)


    Hej! Gött!! Vilket datum?

    Jag var på aurora och pratade med en barnmorska förra veckan och jag behöver inte träffa någon läkare där. Hon skulle prata med dem åt mig och nästintill lovade att det skulle beviljas runt 16sep så jag väntar ett samtal från henne i veckan. Hoppas hon har rätt, hon lät väldigt säker på sin sak iaf.
  • Jossan21

    ååh då håller jag tummarna för dig!! 16 september blir det för mig :D så kanske samma dag då? hihi..
    jag var så nervös innan jag pratade med överläkaren men jag stod på mig och det gick ju bra men det var inte jättejätte lätt ska jag säga.. hoppas du slipper träffa någon läkare, att barnmorskan beviljar/ berättar vidare för läkaren! jag håller tummarna! :) :) :)

  • Modesty
    Jossan21 skrev 2015-07-27 14:53:12 följande:

    ååh då håller jag tummarna för dig!! 16 september blir det för mig :D så kanske samma dag då? hihi..

    jag var så nervös innan jag pratade med överläkaren men jag stod på mig och det gick ju bra men det var inte jättejätte lätt ska jag säga.. hoppas du slipper träffa någon läkare, att barnmorskan beviljar/ berättar vidare för läkaren! jag håller tummarna! :) :) :)


    Haha ja det kanske blir samma dag, ska vi fortsätta hålla kontakten? Skulle vara kul.

    Hon sa att jag inte behöver det eftersom jag redan hade pratat med läkaren på Mvc. Läkaren på Mvc skickade mig tydligen till aurora så att en bm kunde visa mig operationssalen och de ställena och berätta mer ingående om hur allt kommer att gå till.

    Är det 51 dagar kvar nu? (Till 16sep) Är du nervös?
  • Knäck
    Jossan21 skrev 2015-07-27 13:57:59 följande:

    NU har jag fått ett kejsarsnitt beviljat! känns så skönt! kanske äntligen kan slappna av lite!! hur går det för dig Modesty?! :)


    Vad skönt att veta vad som väntar! Jag snittas två veckor innan dig, får försöka komma ihåg att gå in här och rapportera då

    I vilken vecka blir det för dig? Jag kommer vara i 39+2 enligt bm men jag vet när jag hade ägglossning och då är det 39+6... Men det är ju vanligt att förstföderskor går över tiden så jag oroar mig inte mycket för att det ska starta tidigare. Har ni nära till CSK?
  • Modesty

    Nu har jag också fått det beviljat! :D 17sep.

    Varför är inskrivningen den 14onde? CSK?

Svar på tråden träffa överläkare om snitt