Inlägg från: Anonym (hrmf) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hrmf)

    är du familjehem?

    Anonym (Familjehem) skrev 2015-06-29 21:51:36 följande:

    Vi är familjehem o har varit det i lite mer än 1 år.

    Soc gör hembesök o lämnar info. Sedan tar de utdrag från socialregister, brottsregister o kronofogden/inkasso. Sen om allt är ok gör de en utredning. Vi gjorde källvestensmetoden (tror jag den hette) intervju i ca 4-5 timmar som sedan tolkas av en psykolog. Sen gick vi en utbildning, 8-10 träffar. En spännande resa! vi har inte gått igenom så mkt som dig utan har annan erfarenhet. Min sambos familj hade fosterbarn o "sommarbarn". Det du/ni ska tänka på är att det ofta inte är barnen som flyttar in som är problemet utan ofta är det föräldrarna som bråkar. Vi har bio som ena har en diagnos o ständigt söker konflikter o en som just nu avtjänar ett fängelsestraff. O eftersom vi har en "sol-placering" så tar de alla beslut gällande detta lilla barn. Tyvärr inte efter barnets bästa alla gånger utan mer för att ställa till det. Så det gäller att va extremt mentalt stark vid vissa placeringar o stötta barnet i sin relation med bio-föräldrarna. Målet är ju återförening.



    Problemet är nog sällan (aldrig?) föräldrar eller barn utan de giriga familjehemmen som tror (precis som du verkar göra) att dom är bättre för barnen än föräldrarna!
  • Anonym (hrmf)
    Anonym (Hem) skrev 2015-07-23 11:52:17 följande:

    Jag tror inte! Jag vet, jag säljer inte barnet för att få pengar till knark! Jag låser inte in barnet i en garderob för att jag blir sugen på att gå ut och supa



    Du är heller inte barnets förälder och kommer aldrig kunna ta dennes plats! Du gör ett jobb som du får bra betalt för - inget annat!
  • Anonym (hrmf)
    Anonym (Fd familjehemsplacerad) skrev 2015-07-23 12:45:03 följande:

    Ärligt talat så tror jag inte att era erfarenheter kommer göra så stor nytta, mer än att ni kan förstå vissa barn bättre. Utan det är trygghet, kärlek och stabilitet som är viktigast, har ni det så kör på!


    Något familjehem ALDRIG har. Däremot är familjehem giriga och behandlar barn som handelsvaror som ska kosta NOLL kr men som dom ska tjäna multum på!

    Min erfarenhet!
Svar på tråden är du familjehem?