Inlägg från: Anonym (Filotheologisk) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Filotheologisk)

    Fattar nån kristendomen?

    TS verkar vara sarkastisk, eller är det bara jag? Vad är det som är så svårt med att förstå kristendomen?

  • Anonym (Filotheologisk)
    Anonym (jepp..) skrev 2015-08-14 08:49:39 följande:

    Det går inte att resonera med religösa människor.

    De tycks allt som oftast också vara väldigt svaga i sinnet och älskar att de inte behöver ta konsekvenserna av sitt liv utan blir förlåtna allt de gjort.

    Men i grund och botten är religion ett påfund som i början kunde vara en handbok för "göra, inte göra" men senare blev snedvriden av alla maktlystna påvar, präster och övrigt pack som styrt dessa godtrogna stackare.

    Gäller inte bara kristna. utom även tex muslimernas inte äta gris är ju ganska logiskt om man tänker när och var det blev skrivet.
    Grisar kan ju ha som bekant sjukdomar som överförs till människan om det inte tillagas rätt, vilket det knappast gjordes på den tiden. Dvs fick du salmonella och sket dig till döds av att äta gris så kunde man nog räknat ut att det är ett orent djur.
    Så för sådär 2000år sedan fyllde det ju en viktig funktion. men i dagens läge är det bara onödigt trams som drivs till sin extrema ände av fanatiker i alla religioner.

    Borde avvecklas totalt.


    Oakademiskt nonsens.
  • Anonym (Filotheologisk)
    themia skrev 2015-08-14 21:39:42 följande:
    Som så många kristna/ muslimer/ övriga så blandar du ihop tro och religion trots att det är väsentligt skilda saker.

    Tro är en privatsak och var och en har rätt att leva efter sin tro så länge den inte inkräktar på andras liv. Det gäller förstås även icketro dvs. ateism.

    Religion  är en maktfaktor som i alla tider utnyttjats för att hålla folkmassorna i schack.
    Låter som att du trampade på en religiös persons lego. Att religion har utnyttjas som en maktfaktor är onekligen den största myten genom tiderna. Bortsett från det så är det inte ens relevant till diskussionen!
  • Anonym (Filotheologisk)
    themia skrev 2015-08-14 21:53:17 följande:
    Det är ytterst relevant om man ska förstå kristendomen. Hela kristendomens historia handlar om makt.
    Kristendomen är inte en religion som är byggt på hur människor genom tiderna har tolkat dess skrifter. Vill man t.ex. förstå en teori så finns det tillgängliga källor som handlar om vad teorin är grundat på, och vad den försöker förklara. I detta fallet går man till religionens källor, Bibeln. Bör nog också nämna att min kommentar inte ens syftade på detta.
Svar på tråden Fattar nån kristendomen?