Inlägg från: Vinterstjärna1984 |Visa alla inlägg
  • Vinterstjärna1984

    Fattar nån kristendomen?

    Anonym (Riita) skrev 2015-07-07 23:55:29 följande:
    Vad för synd? Jag och dom flesta gör så gott man kan och jag har inte gjort något som är så illa att jag behöver kalla det för synd. Vi är bara människor som klantar oss ibland och det är helt okej och man behöver inte överdriva och kalla oss syndare. Det är som sagt helt okej att göra bort sig och göra fel och därför behöver vi inte alls befrias från någon synd. Har man gjort fel ställer man själv till rätta. Det behövs ingen stand in! Leva i evighet? Tack, men nej tack! En stad ska sändas från himlen till jorden! Va? Hur då? Jag har ingen längtan efter ett liv efter döden. Jag lever här och nu efter bästa förmåga. Vad är det som är så frestande med att längta bort till livet efter döden? Livet är här och nu men under ansvar så klart. Jag hoppas att du inte tar illa upp över mitt raka sätt att skriva. Du tror på Gud och Jesus och jag respekterar det och vill inte såra dig. Ville bara få det sagt.
    Det finns jättemånga olika synder, som tex stolthet. Man tänker att man inte behöver någon större än sig själv, man klarar sig visst själv oavsett vad som händer, man är sin egen herre och lever därefter eftersom man inte tror att det finns någon Gud som småningom kommer ställa en ansvarig för det man gjort rätt eller fel. Man vill inte erkänna behovet av någon större än en själv helt enkelt, fast man långt inne i sig själv har det behovet och det gör sig påmint oftast då någon man älskar dör, man längtar och hoppas efter att se personen igen.
    Jag har t ex sett hårdnackade ateister som förnekar Gud lyssna på facebook te x westlifes I'll see you again och skrivit vackra texter om att de längtar efter att se den och den personen de förlorat i himmelen.
    För från början så var det inte menat att vi skulle dö alls, varför det är så jobbigt för oss att förlora de vi älskar. Vi var från början menade att leva vid Guds sida för all evighet, men då Adam & Eva föll i synd så kom synden in i människosläktet.
    De blev lockade av allas våran fiende, Satan, att vara olydig Gud och lyda honom istället. Satan lockade Eva genom att säga att genom att göra tvärtom vad Gud sa så skulle vi bli som Gud. Vilket var en lögn.  Därifrån kommer alla stolta tankar om att man är sin egen Gud, man behöver ingen Gud etc. Som ett resultat av syndafallet. Man talar vackra ord om hur fantastiskt man klarar sig utan Gud, och att man inte behöver en sagofigur, samtidigt som många äter ångest-dämpande mediciner, hamnar i narkotika problem, eller väljer att försöka ta sina liv när livet blir svårt och de inte vet hur de ska klara av livet då de har ett behov av Gud men inte vill erkänna det och försöker döva det med annat som inte är bra. 
    Dvs allt snack går emot handlingarna, det är ett fenomen jag märkt i Sverige.
    För innerst inne är man skapad till att vara i relation med Gud fadern, och in i den relationen kan man bara komma genom Jesus, då endast Jesus kan göra dig helig nog att kunna ha en relation med Gud fadern.

    Visst vi kan klanta oss och göra fel, ingen person, inte ens vi kristna är felfria, men som kristen så kan man bli förlåten då man faller eftersom man tagit emot Jesus och kommit in i frälsningen, då man vänder sig till Gud och ber om ursäkt. 
    För Jesus ser allt och vet allt och vet att vi är svaga i köttet och är beroende av hans nåd och han älskar oss väldigt mycket.
    Och ja vi behöver förlåtelsen och nåden! ingen är felfri, alla har syndat någon gång som vuxna.

    Sen finns det fler synder, som att ljuga, stjäla, mörda, hata, bära på bitterhet och vägra förlåta den som sårat en, baktala andra, använda fula ord, förbanna och leva i själviskhet. Men genom Jesus kan man bli förlåten och när man tar emot honom i hjärtat så påbörjas ett förvandlingsarbete, ju mer man spenderar tid med honom i bön och lovsång och läsa hans ord, eller lyssna på hans ord och talar till honom och söker honom och hans vilja, destå mer förvandlas man till den person man skulle ha varit om synden inte kommit in. Sen är alla individer och tar på olika sätt hand om våran relation med Gud, varför vissa kristna kan upplevas som dömande och jobbiga då de fortfarande är unga i sin tro och andra förvandlas på väldigt kort tid.
    Men det är viktigt att man tar hans ord på allvar och inte bara väljer det som passar en bäst. Att följa korset och lämna världen innebär att man står upp för sin kristna tro även när förföljelser kommer och kommer ihåg att Jesus dog för oss på ett offentligt ställe, helt utlämnad, för att vi skulle kunna bli frälsta. Ingen kristen har en anledning till att på alla sätt gömma sin tro för andra, det vill inte Gud. Han vill att så många personer ska bli frälsta som möjligt och använda alla sina kristna barn till att nå ut till de som inte är frälsta än.

    Jag tycker det är väldigt frestande att längta till ett liv efter döden. Nu har jag ju förlorat några stycken som väntar på mig i evigheten, som min farfar och en vän som bara blev 39 år. Livet på jorden vore nästan outhärdligt om inte meningslöst om tillslut så skulle man sluta finnas i alla fall och aldrig mer se de nära och kära man förlorat.
    Lyssna på den här låten, den förklarar varför jag och de andra som är kristna längtar efter himmelen.





    Jag tycker det är så fantastiskt att för evigt vara ung och leva i en värld utan mörker i Jesus underbara kärlek.

    Nu har jag sagt mitt, Guds frid
  • Vinterstjärna1984
    Anastasia skrev 2015-07-08 13:53:55 följande:
    Nejdå, det är lugnt.  Du behöver inte vara orolig att du sårar mig, du är uppriktig och det tycker jag bara är bra. :)  

    Alla vi människor är syndare, Alla har vi haft dåligt samvete, för något som vi har gjort eller sagt.  Många av oss tänker: Men det är väl inte så allvarligt?  Det är inte så farligt när man jämför dessa synder med människor, för hur många av oss har egentligen inte blivit tänd på en person som är gift?  Hur många av oss har inte blivit arga på någon och i sin vrede önskat olycka över den personen?  Hur många av oss har inte ljugit för någon annan?  Jag erkänner att det har hänt mig så himla många gånger, jag är säkerligen den största syndaren av oss alla här på familjeliv. Ni kanske säger: Men det är väl inte så Allvarligt?   Det blir allvar när man jämför sina synder i ljuset av Gud som aldrig någonsin har syndat.    

    Det som är frestande är att leva ett liv med Gud i en evighet.  Dock så vet jag inte om jag är frälst, eftersom jag har syndat tusentals gånger sedan jag kom till tro.  Jag vill gärna tro och hoppas att jag blir räddad, men som sagt...jag är nderska.   Men jag tror på Jesus Kristus, Guds son!
    Har du tagit emot Jesus i ditt hjärta, och följer hans ord och vandrar med honom i ditt liv och tar hand om eran relation, så är du självklart frälst.
    Det viktiga är att ta vara på det han säger i sitt ord och leva enligt det i lydnad. Inte bära på bitterhet mot någon annan t ex.
    Du får lära dig att lita på hans nåd, då du faller, för ingen är felfri. Han säger ofta det till mig, när jag faller om och om igen: du måste lära dig lita på min nåd, jag dog inte för felfria människor och så. Det finns säkert folk som upphöjer sig själva och försöker se felfria ut, men i slutändan så finns det ingen felfri, inte ens bland oss kristna. Men Jesus älskar oss ändå och han har lovat att aldrig överge oss.
  • Vinterstjärna1984
    chokladgroda skrev 2015-07-08 17:46:54 följande:

    Jag vet en sak och det är att FÅ "kristna" läser Bibeln och ens försöker förstå dess budskap. De flesta lyssnar på sin pastor eller andra vänner inom den "kristna gemenskapen" (typ församlingen dom är med i) och har Bibeln mest som en stöttepelare där dom känner sig superheliga bara av att läsa psalm 23 "Herren är min herde".

    Vad som egentligen står i Bibeln och saker som står mellan raderna vill dom däremot inte diskutera och oftast inte ens höra om för många saker är bara obehagliga och rimmar illa med allt dom alltid hört och är uppväxta med. Försök tala om för en kristen att det exempelvis inte står om något helvete direkt efter döden. Typ en hiss upp eller en hiss ner som många tror. Många blir sura och hävdar att det visst står men icke! Läs grundtexten så ser du. Helvetet är ett katolskt påhitt för att skrämma folk och det har blivit religion av dom dogmatiska gamla påhitten. Trist!


    Jesus berättade själv om den rike mannen och Lasaros, om hur den rike mannen som bara tänkte på sig själv och levde i lyx och rikedom utan att bry sig om Gud eller hans ord, hamnade i helvetet och plågades i lågorna.
    Det står visst i bibeln om helvetet.
    www.biblegateway.com/passage/%3A19-31&version=SFB2014

    www.apg29.nu/index.php

    Det är också ett bra tips att läsa om uppenbarelseboken.
    Det är väldigt tydligt. Men också om himmelen står det en hel del.
    '
  • Vinterstjärna1984
    chokladgroda skrev 2015-07-08 20:40:58 följande:
    Har också läst om den rike mannen och lasarus och att du tar upp det visar också att hela innebörden av liknelsen inte landat ännu. Inte menat som ett hån mot dig för det tog tid för mig innan jag förstod det helt och hållet. Läs gärna Bibeln i grundtexten och se alla felöversättningar som blivit.
    Vill inte hoppa på någon, jag bekänner Jesus som herre över mitt liv MEN jag är också djupt bekymrad över vad som skett och sker i de flesta församlingar i Sverige idag.
    Hur förklarar du alla visioner människor haft som varit döda men återvänt? samt vad som står i Uppenbarelseboken om vad som händer de som tar odjurets märke. Läs på själv! 
    www.jw.org/sv/publikationer/bibeln/nwt/b%C3%B6cker/uppenbarelseboken/21/



    Här är ett av många vittnesmål.
  • Vinterstjärna1984
    oOHalalOo skrev 2015-07-08 19:47:44 följande:
    Ja nåt sånt. 
    Jag har för min del väldigt svårt att få ihop det att någon annan skulle bära ens synder eller tillkortakommanden och att man på så sätt kan undandra sig att ta ansvar och konsekvenser eftersom det är så skilt från den vardag som vi människor lever i. Vi har både intelligens och kapacitet att resonera och därmed ta beslut i de handlingar vi gör. Nu talar jag givetvis om att man har mognaden för det och att man är vid sina sinnens fulla bruk. Är man inte det är det en annan sak. Men det är ju ungefär så också svensk rättspraxis fungerar, man kan inte skylla på någon annan och man måste ha uppnått en viss ålder för att ta konsekvenser. 
    Så vi resonerar nog lika där vad jag kan se. 

    Kristendomen bygger väl på att människan är syndig och inte kan göra sig syndfri på egen hand och skulle inte den dogmen finnas så försvinner ju det kristna fundamentet och budskapet helt och religionen faller. 

    Som sagt sen är det ju upp till var och en om man kan tro och efterleva det eller om det finns anledning att inte se den kristna tron som sann. Det är där våra val kommer in. En del är kristna, en del lämnar kristen tro, andra väljer andra vägar till tro eller väljer att inte tro alls.
    Jag för min del har svårt att förstå hur någon kan komma in i himmelriket/paradiset fortfarande iklädd i sin mänskliga synd, utan att först blivit rengjord av Gud. Jag tror på en allsmäktig helig Gud som inte släpper in människor i himmelriket på måfå utan att de först också blivit helig-gjorda och fått sina synder försonade. Jesus blod fungerar litegrann som tvål, som rengör människans själ så att denne kan bli ren nog att komma in i himmelen.
    Och detta kan endast ske genom Jesus.
    Jag sa aldrig att människor inte kommer stå till svars för vad de gjort, alla kommer vi se våra liv spelas framför oss efter våran död nästan som på en filmduk och få höra vad vi gjort för fel och vad vi gjort för rätt. Bara att vi inte behöver hamna i helvetet på grund av våra synder, för att Jesus tog vårat straff på oss, han var den enda som var helig nog att kunna göra det då han var helt utan synd. Ingenstans i världen har det någonsin funnits någon annan människa, profet, andlig vägledare som samtidigt var Gud och helt syndfri, förutom Jesus. Han var den enda som kunde göra det och det gjorde han.
    Dock så ser Jesus till omständigheterna och dömer därefter, han är rättfärdig och ser och hör allt.
  • Vinterstjärna1984
    Anonym (jepp..) skrev 2015-08-14 08:49:39 följande:

    Det går inte att resonera med religösa människor.

    De tycks allt som oftast också vara väldigt svaga i sinnet och älskar att de inte behöver ta konsekvenserna av sitt liv utan blir förlåtna allt de gjort.

    Men i grund och botten är religion ett påfund som i början kunde vara en handbok för "göra, inte göra" men senare blev snedvriden av alla maktlystna påvar, präster och övrigt pack som styrt dessa godtrogna stackare.

    Gäller inte bara kristna. utom även tex muslimernas inte äta gris är ju ganska logiskt om man tänker när och var det blev skrivet.
    Grisar kan ju ha som bekant sjukdomar som överförs till människan om det inte tillagas rätt, vilket det knappast gjordes på den tiden. Dvs fick du salmonella och sket dig till döds av att äta gris så kunde man nog räknat ut att det är ett orent djur.
    Så för sådär 2000år sedan fyllde det ju en viktig funktion. men i dagens läge är det bara onödigt trams som drivs till sin extrema ände av fanatiker i alla religioner.

    Borde avvecklas totalt.


    Vad borde avvecklas? religion? hur ska det gå till då utan att inskränka på människors egen vilja och rättigheter? litegrann som Stalin och hans kommunism/ateism galenskaper att döda alla som hade tro på Gud. Är det ett sådant Sverige du vill ha? tänk om 90% av alla svenskar vore kristna och sa att ateismen borde avvecklas och plötsligt så skulle det inte vara lagligt att inte ha någon tro längre och alla skulle tvingas att vara kristna, det tycker jag inte vore rätt heller. Jag blir mörkrädd av folk som säger att religioner borde tas bort för då inskränker man människors fria vilja att välja eller inte välja att tro på en Gud.
  • Vinterstjärna1984
    Kereza skrev 2015-08-14 21:25:53 följande:
    Ja, se på fan; religionsförbud är liiiika skadligt som religion...eller hur det nu var...
    Vad som är skadligt är att tvinga någon/några andra med våld till att tro eller inte tro på en Gud. Att inskränka på andras rättigheter att välja själv.
    För övrigt så tror jag inte religionen i alla fall kristendomen/Jesus är skadlig om hans ord inte missbrukas av människor kvar i sin fallna natur.

    Avskaffa religion eller avskaffa ateism, om man ska göra det till något hela världen måste gå med på då inskränker man på människors rättigheter.
  • Vinterstjärna1984

    En dag kommer alla kristna och alla oskyldiga barn försvinna från våran jord, som Gud vill bespara från hårda domar som han låter ske på grund av människornas synd,då uppryckelsen sker. Du finns här som kommer att uppleva det. Miljarder av människor från hela världen. Kom ihåg att det inte är utomjordingar som kidnappat oss! utan det är uppryckelsen.

    www.jesus-is-savior.com/Believer's%20Corner/Doctrines/rapture.htm

    www.bibleguidance.co.za/Engarticles/Rapconference/1%20Rapturenews.htm

    Här är visioner om dem folk har fått.

    denytterstatiden.blogspot.se/2014/10/dom-over-sverige-rysk-invasion-och.html
    www.divinerevelations.info/documents/8_year_old_girl/swedish_vision_om_uppryckelsen_vedermodan.htm



    Då kommer alla som kritiserar och hånar oss kristna se hur världen ser ut utan oss. Ingen frälsningsarmén eller andra kristna hjälp organisationer. En väckarklocka för resten av mänskligheten, som då kommer få en tid till under mörka tider och Guds domar att vända om och söka den enda som ger andlig trygghet och evig frälsning, och det är Jesus.
    Det här är det sista jag säger i den här tråden. Om någon vill träffa mig IRL och tala med mig IRL istället för att gömma sig bakom ett nick och trolla och provocera, inboxa mig.

    Ni är med i mina böner,Guds frid.

Svar på tråden Fattar nån kristendomen?