• kluckis

    Marsbebis 2016

    En grupp för oss som nyss plussat och har barn sen innan :)

    Vi har en dotter född Juni 2013 och är nu ÄNTLIGEN gravid igen :)

    Skulle lämna spermaprov och massa blodprov nästa vecka men verkar som att vi slipper de :D

    Vi flyttar till hus om 23 dagar och de känns ännu roligare nu när man kan se framemot ett syskon till våra stora tjej!

  • Svar på tråden Marsbebis 2016
  • Frida Li
    NellieMeja skrev 2016-08-18 05:16:49 följande:

    Alice sover bredvid mig i sin säng. Har hon gjort från start. Funkar jättebra. Tar upp henne för amning å lägger henne sen i sängen igen. Sambon har sovit i våran säng hela tiden. Trots att han vaknar lätt. Vi har också börjat med mat. Tog 2 veckor innan hon förstog riktigt vad hon skulle göra med det hon fick i munnen det mästa putta hon ut med tungan men nu så öppnar hon munnen å sväljer maten.


    Vaknar han?:);)
  • NellieMeja
    Frida Li skrev 2016-08-18 22:19:00 följande:

    Vaknar han?:);)


    Ja det gör han. Så vissa nätter får han inte mycket sömn. Å han går upp 5:20. Sen har han ju problem med ryggen som gör att han sover ännu sämre
  • Frida Li
    NellieMeja skrev 2016-08-18 23:07:45 följande:
    Ja det gör han. Så vissa nätter får han inte mycket sömn. Å han går upp 5:20. Sen har han ju problem med ryggen som gör att han sover ännu sämre
    Min man har svåra sömnproblem o fått medicin vid behov nu. Så vi får prioritera sömnen nu helt enkelt så att vi alla mår bra. Min man får oxå upp vid den tiden o åker till jobbet
  • Smilla80

    Nu när våra små liv är (över) 1 år är det kanske dags för en liten reunion?? :D Hur går det för er allihop med era små hjärtegryn? :) Puss på er!

  • aztec
    Smilla80 skrev 2017-04-26 12:17:21 följande:

    Nu när våra små liv är (över) 1 år är det kanske dags för en liten reunion?? :D Hur går det för er allihop med era små hjärtegryn? :) Puss på er!


    Hej hej!

    Våran son fick ju plockas ut tidigare några veckor tidigare (28 Jan) så han är ju lite äldre än era små ;) men för oss går det bra, rullar på! Han ska tom skolas in hos dagmamma nu i början av juni så känns verkligen som om han är en stor pojke nu!

    Vi har inte haft några mer problem med hans hjärta (ta i trä) men däremot har vi mycket problem med hans hud, eksem osv. Hans mjölkprotein och äggallergi är kvar. Framförallt ägg som ställer till det. Fick åka in akut för ca en månad sedan då det missades på ett par grönsaksbiffar han åt. Puh. Var läskigt!

    Hans sömn har blivit liiiiiite bättre, vaknar några ggr per natt men vakentid några timmar per natt är borta iallafall! Glad för de små sakerna ;)

    Men framförallt så har han växt oerhört mycket sista tiden, springer omkring, klättrar överallt, puh igen, viljestark, älskar att dansa och leka med alla lådor och lock som går att hitta i hemmet. Märks inte att han kom tidigare... Om jag ska jämföra med storasyster är det bara talet som inte kommit igång än. Men det pekas och gnälls så är nog på g ;)

    Maten ja, nog vi föräldrar som tycker att allergin ställer till det. Men han äter som han ska, bara jobbigt nu när han inte alltid får samma mat som storasyster ;)

    Hoppas allt är bra med era!
  • Carabellis kusp

    Vad roligt att du skrev Smilla80! Jag tänker på tråden ibland och vilken pepp den var under graviditeten. Med ett års perspektiv på livet som tvåbarnsmamma är jag fortfarande ledsen över att jag hade så kass förlossning ur personalsynpunkt. Jag lyssnar mycket på förlossningspodden som ofta kommer till att en ny förlossning kan läka en gammal. Tänker då att jag vill ha ett barn till.

    Beträffande Siri så är hon väldigt mycket mer än sin syster i alla avseende; vildare, snabbare, hungrigare, busigare, mer lättväckt, kramigare, gosigare osv. Två helt olika barn, dock kopior till utseendet. Vi är ofta på öppna förskolan och hon gillar att sjunga och dansa.

    Jag är hemma ännu, men börjar nytt jobb i juni. Då flyttar vi till radhus i Gbg. (Från Sthlm) så det blir mycket nytt.

    Hur är det med er?

  • mammave

    Kul att höra från er! :)
    Här springs det runt en massa och tiden går superfort. Inskolning i början av augusti - hjälp! Nr 3 känns på ngt sätt mkt mindre än syskonen, kanske för att vi bestämt att det är sista, så han kmr vara bebis längre :P Annars rullar det på i en väldig fart.

  • mammave
    aztec skrev 2017-05-10 23:18:46 följande:

    Hur fungerar det med sömnen för era? :) fasar för ännu en dålig natt här hemma.


    Ganska bra sen vi slutade amma. Han vaknar en gång och får lite välling och somnar om på en gång då. När vi ammade vaknade han flera ggr per natt. Dock är han lite svårlagd på dagarna. Han vill inte sova middag, fast han orkar ju inte.
  • NellieMeja

    Åå vad kul å läsa om era godingar. Detta år har gått galet fort. Hinner inte med. När man har tre godingar så går tiden verkligen så snabbt . Alice har inte börjat gå än det är lite mer mod som krävs lite feg. Men kryper överallt och klättrar. Favorit stället skafferiet. Det är toppen när någon inte har stängt det riktigt då är hon snabbt där å mumsar flingor hihi. Är fortfarande hemma å njuter. Börjar jobba i september( vill inte blä) å Alice börjar förskolan i slutet av augusti. Alice äter ett nattmål(välling) å somnar oftast om efter det.. Nu vill jag ha vår värme så att nan kan få njuta nu när man ör hemma.

  • Carabellis kusp
    aztec skrev 2017-05-10 23:18:46 följande:

    Hur fungerar det med sömnen för era? :) fasar för ännu en dålig natt här hemma.


    Här är det blandat. Ibland sover hon galet dåligt och då försöker jag vila med henne efter lunch.
  • Smilla80

    Åh vad kul att ni svarat! :D Verkligen jätteroligt att höra lite om livet med era små!

    Aztec; vad skönt att det inte märks av att han kom lite för tidigt till världen! Verkar vara en aktiv, pigg och välmående liten kille! :) Jobbigt med alla allergier, krävs sin planering kan jag tänka mig! Läskigt att behöva åka in akut, men skönt att det gick bra. Känner igen det där med "talet", att det pekas och gnys, haha...tjejen gör så med, säger bara några få ord än så länge!

    Carabellis kusp; Oj ni har mycket på gång med flytt och allt nu förstår jag! Sticker till lite i hjärtat av att läsa att du ännu kan känna lite sorg över förlossningen, bra att du lyssnar på sådant som kanske kan hjälpa till att bearbeta det hela. Härligt att lilla Siri är en så stor personlighet i en så liten kropp, hihi... Så häftigt att syskonen är lika som bär men ändå så olika! :)

    Mammave; visst är det otroligt hur de kan växa så fort, tiden rusar verkligen förbi! Man vill suga varenda droppe ur den här tiden...

    Nelliemeja; blir så full i skratt när jag läste om flingorna, min dotter gör likadant! :D

  • Migas
    Carabellis kusp skrev 2018-03-01 21:14:28 följande:

    Nu är det två år sedan bebisarna kom. Har ni det bra? Är ni lyckliga ochtill freds?


    Hej,

    Här är det bra, vi väntar ett småsyskon till hösten. Hur är det med er?
Svar på tråden Marsbebis 2016