• vampyria2

    Hylla en kvinna och vinn biobiljetter från Scanbox till Kvinnan i guld med Helen Mirren!

    Jag vill hylla min härliga dotter som i dag är 21 år och har landat så bra i livet trotts sina diagnoser som kunde göra livet så svårt för henne, hon har ADHD, Aspberger och Tourettes.

    Dottern har alltid jobbat hårt för att hitta vägar att fungera i samhället trotts sina diagnoser, hon ville själv som nioåring börja spela teater pga att hon hade läst att det var ett bra sätt för barn med Asperger att lära sig de socialakoderna.
    Det hjälpte henne massor och hon kom ofta hem och bad mig förklara varför vissa saker hon gjorde uppfattades som så annorlunda.

    När hon var 16 år så var vi på LLS och pratade, efter som hon har en AS diagnos hade hon rätt att bli inskriven där.
    Under mötet sitter personen vi träffade där och berättar för henne att när hon fyller 18 år så är de skyldiga att fixa lägenhet åt henne och dessutom så hade hon rätt till bidrag i från försäkringskassan på 8000 kr så hon skulle klara sig att bo själv....hon var så arg när vi gick där i från och sa "tror hon att jag inte kommer att kunna jobba och göra rätt för mig, jag ska visa henne att jag kommer att klara mig bättre än vad hon gör till och med".

    Just det gjorde mig stolt som bara den, tänk om hon hade tänkt att det var ju bra då behöver hon aldrig anstränga sig och jobba hon fikc ju allt serverat ändå, som tur är var hon mer driven är så...

    Hon är intelligent som få, tog studenten ett år tidigare än vad alla andra gjorde tex.


    När hon var 18 och tagit studenten så ville hon ha något att göra innan hon började plugga vidare, jobba på restaurang tyckte hon verkade vara kul så hon gick helt enkelt in på den bästa i stan och frågade om jobb, gissa om vi blev förvånade när hon fick det.
    Vi fick sedan reda på att de hade blivit impad över hur självsäker hon kändes och hur framåt hon var...när man har AS brukar man ha stora problem med såna saker så gissa om jag blev stolt

    I dag så har de betalat en bartenderutbildning och en croupier utbildning till henne och i sommar jobbar hon på Gotland och drar troligtvis till Åre till vintern.

    Så ja jag är så stolt och vill gärna hylla denna fantastiska lilla kvinna <3

  • vampyria2

    Jag tillägger att jag vill vinna för att något som alltid har varit viktigt för hemma är just teatern och film, det är där hon har lärt sig hur man bemöter folk på ett trevligt sätt och vad som kan såra andra människor, efter som hon älskar att gå på bio så känns det som ett perfekt pris för henne

Svar på tråden Hylla en kvinna och vinn biobiljetter från Scanbox till Kvinnan i guld med Helen Mirren!