Inlägg från: Sockervaddspinnen |Visa alla inlägg
  • Sockervaddspinnen

    Skrev fel post nr!!!

    Så länge den första siffran är rätt så brukar det lösa sig. Är första, andra och tredje siffrorna rätt, så kommer det garanterat fram. De två sista specificerar bara  vilket närområde det gäller.

  • Sockervaddspinnen
    telly skrev 2015-07-29 15:22:58 följande:

    Jag har tom utelämnat postnummer och det har kommit fram.


    Blå brevlåda då eller (funkar bara för lokalpost).
  • Sockervaddspinnen
    Aniiee skrev 2015-07-29 17:04:50 följande:
    Jag har skickad bre utan postnummer från andra LÄNDER och det har kommit fram. Så det funkar garanterat även om det inte är lokalpost. Dock har det väl tagit några dagar extra.
    Anna Andersson
    Storgatan 3

    Då har brevbäraren garanterat lagt ner en egen research för att finna rätt, det kan jag lova dig.
  • Sockervaddspinnen
    Aniiee skrev 2015-07-29 17:44:28 följande:
    Men du, postnummer och postort är inte samma sak. Så länge postorten står med så löses det oftast. Det skulle isf bli Anna Andersson, Storgatan 3. Staden. Utan postnummer.

    Och ja, självklart måste postsorteringen (!) lägga ned lite research på det. Det är lite deras jobb, om det råkar komma post utan postnummer.
    Om var och en tar ansvar för sin egen post, så skulle de slippa allt sådant extraarbete som drar ut flera timmar på tiden och försenar all annan post.
  • Sockervaddspinnen
    Aniiee skrev 2015-07-29 17:57:36 följande:
    Fast det försenar inte annan post. Det hamnar på den manuella sorteringsavdelningen, som är bemannad just för att reda ut post som maskinerna inte klarar av, vare sig den är utan postnummer, postort, gatunummer, är trasig, eller vad det nu kan vara. 

    Alla ska ta ansvar för sin post, ja, men ibland kan man inte göra så mycket mer än man gjort.
    Det är fortfarande brevbäraren som får "kamma" (det kallas så), all post. Om alla bara tog reda på sin egen post och ansträngde sig lite, så skulle stressen hos brevbärarna vara betydligt lägre.

    Att säga "det är deras jobb", är lika dumt som att slänga skräp i parken och säga att det är "parkförvaltarens jobb att ta reda på skiten".
  • Sockervaddspinnen
    fjanten skrev 2015-07-29 18:17:28 följande:

    Jag jobbat på postnords kundtjänst:

    1. Om det är ett exisisterande postnummer kommer brevet maskinellt kunna skickas till rätt stad, för att sedan sorteras där och förhoppningsvis delas ut till rätt person.

    2. Om det är ett icke-existerande postnummer kommer brevet (förhoppningsvis) manuellt behandlas och då skickas till (förhoppningsvis) rätt stad för att sedan delas ut.

    3. I värsta fall kommer brevet skickas fel/hamna på hög/returneras/åka till pts (post och telestyrelsen)

    Nej, du kan inte ringa lokala brevbärarkontoret och försöka korrigera. Du kan ö.h.t. inte ringa det lokala brevbärarkontoret, utan endast till postnords centrala kundtjänst som inte kan göra ett skit eftersom det är ett vanligt 1:a klass/2:a klassbrev som är icke-spårbart.

    Försvinner brevet helt är du välkommen att skicka in en reklamation. du går in på www.postnord.se Klickar på "kundtjänst" och Klickar sedan på "Reklamera". Ärendet läggs ner så fort det har startat och du lär förmodligen aldrig se ditt brev igen, men vi får i alla fall se i statistiken att ett brev försvunnit.


    Om hundra år dyker det upp och då blir det STORA rubriker i tidningarna!
Svar på tråden Skrev fel post nr!!!