• Anonym (chill)

    två frågor om förlossning

    Anonym (ts) skrev 2015-08-21 09:18:13 följande:

    Jag är nog inte så rädd för smärtan egentligen för jag kan hantera det om jag får göra på mitt sätt. Vill inte ha några hejarop eller lugnande ord, vill inte haa nån som klappar mig lugnande över pannan, vill kunna ha mina sekunder att komma över mig själv och det går inte om nån är i vägen och stör mig. Det tar bara några sekunder, sen kan jag fokusera. Men det blir betydligt värre om nån kommer och typ vill hävda att jag överdriver eller tar i mig eller ens pratar med mig. Jag kan bli rejält rabiat i såna lägen för att få folk att fatta att jag menar allvar och kan få vem som helst att börja gråta. Om folk inte lyssnar på mig och låter mig göra på mitt sätt går det åt helvete och det lär knappast vara bra för barnet heller. Jag behöver INTE någon som är bestämd och tror att den vet bättre än mig.

    Så orolig att de inte kommer lyssna på mig :(


    Grejen med en förlossning är att det liksom inte går att kontrollera och "pausa" när man känner för det. Det kan hända att du får en värktopp mitt i paniken, det är inget konstigt alls och inget du kan göra något åt.

    Försök att inte oroa dig så mycket för din omgivning och hur du ska hantera barnmorskor som inte gör som du vill. De kommer försöka guida dig så gott de kan genom förlossningen. Försök lyssna på dem för de är där för att hjälpa till (de flesta iaf Drömmer).

    Vore jag du skulle jag läsa på mycket om förlossningens olika faser och försöka öva avslappning och profylax. EDA tyckte jag funkade bra som smärtlindring.
Svar på tråden två frågor om förlossning