• septemberbarn08

    två frågor om förlossning

    Cox Orange skrev 2015-09-08 19:15:12 följande:

    Du skall prata med din partner att de hjälper dig att se till att du får ordentligt med bedövning, se till att du inte krystar länge, och framför allt att bli sydd av en LÄKARE. Problemet är egentligen inte att spricka, utan om musklerna blir uttöjda av ett långt krystskede och inte sutureras korrekt.

    Jag kände när jag sprack. Smärtan jag upplevde under förlossningen var miljarder gånger värre än den värsta tänkbara smärtan jag kunde föreställa mig innan jag födde barn. Sprick-smärtan var inte det värsta jag varit med om under förlossningen, men det skulle absolut kvala in på en av de värre. Det jobbigaste med att spricka var att jag förstod att mitt underliv skulle trasas sönder helt, vilket det tyvärr också gjorde.

    Alla förlossningar är inte en dans på rosor, det finns många som har en bra förlossning, men jättemånga som har en dålig också.


    Det där är kanske sant, att många förlossningar inte är en dans på rosor, men är det smart att skriva som du gör i en tråd skriven av någon som är förlossningsrädd? Om hon skriver att hon är rädd för smärtan när barnet är på väg ut och du skriver att det var det värsta du varit med om och att det kändes som att du trasades sönder? Snällt!

    Ts: jag fick bedövningsspray när mitt första barn var på väg ut och märkte inte ens att han kom (sprack ändå och fick sy lite den gången). När jag födde barn två och tre vägrade jag den sprayen för att jag tyckte det var obehagligt att inte känna när barnet kom ut, det fick hellre göra ont. Men det var inte så farligt. Visst känns det, men inte mer än att det gick hantera:)
  • septemberbarn08
    Anonym (Paracetamol) skrev 2015-09-08 19:38:45 följande:

    Jag har klarat mig på paracetamol med de två första och inget smärtstillande alls med trean. Det gick rätt bra och jag har breda höfter. Ett bra tips jag fick var att ha det ganska mörkt i rummet, det kändes rätt lugnande och lugnet i sig kan dämpa smärta.


    Förlåt för att jag frågar men vad har breda höfter med förlossning att göra?
  • septemberbarn08
    banan123 skrev 2015-09-09 14:39:44 följande:

    Det sägs att det är "lättare" för kvinnor med breda höfter att föda. Stämmer på mig, ingen smärtlindring och det gick snabbt. Kanske bara en slump :)


  • septemberbarn08
    banan123 skrev 2015-09-09 14:39:44 följande:

    Det sägs att det är "lättare" för kvinnor med breda höfter att föda. Stämmer på mig, ingen smärtlindring och det gick snabbt. Kanske bara en slump :)


    Jag har då inga höfter alls (på riktigt) och har fött alla mina tre VÄLDIGT snabbt och enkelt (och utan smärtlindring utom bedövningsspray där nere med första barnet).

    Breda höfter och brett bäcken är inte samma sak. Jag har sjukt brett bäcken, så pass att mina barns hjärtljud inte gick att hitta för BM för att de helt enkelt låg så långt ner. Känner samtidigt folk som är betydligt bredare över höfterna men som blivit snittade för att de haft för trångt bäcken.
  • septemberbarn08
    Anonym (Blubb) skrev 2015-09-09 15:11:22 följande:

    Kan man ta reda på detta?


    Hur brett bäcken man har? Ja det går göra röntgen och mätningar, görs bland annat inför sätesförlossningar (om det ALLTID görs kan jag inte svara på dock).
Svar på tråden två frågor om förlossning