• Cox Orange

    två frågor om förlossning

    Du skall prata med din partner att de hjälper dig att se till att du får ordentligt med bedövning, se till att du inte krystar länge, och framför allt att bli sydd av en LÄKARE. Problemet är egentligen inte att spricka, utan om musklerna blir uttöjda av ett långt krystskede och inte sutureras korrekt.

    Jag kände när jag sprack. Smärtan jag upplevde under förlossningen var miljarder gånger värre än den värsta tänkbara smärtan jag kunde föreställa mig innan jag födde barn. Sprick-smärtan var inte det värsta jag varit med om under förlossningen, men det skulle absolut kvala in på en av de värre. Det jobbigaste med att spricka var att jag förstod att mitt underliv skulle trasas sönder helt, vilket det tyvärr också gjorde.

    Alla förlossningar är inte en dans på rosor, det finns många som har en bra förlossning, men jättemånga som har en dålig också.

  • Cox Orange

    Det är väl självklart att en vuxen person ska göra informerade val och på så sätt kunna påverka vad som händer och sker!

    Jag önskar att jag hade fått reda på allt det här innan och att åtminstone någon varnat mig för vad som kunde hända och få mig att upprätta en plan B. Nu gick allt åt skogen. Min man var som ett fån i ett hörn och hörde mig skrika i dödsångest i timmar - tänk om han och jag hade fått veta hur det kan gå till? Då hade jag haft min plan B och parerat problemen.

    Allt detta skriver jag för att man ska kunna veta vad man ska tänka på om det värsta sker. Tyvärr fick jag aldrig reda på hur det fungerade och vad kvinnor råkar ut för varje dag på våra förlossningsavdelningar i hela landet.

    Ja, man kan känna att man spricker. Då bör man få REJÄLT med bedövning innan. Det kan partnern se till.
    Be partnern fråga hela tiden hur man mår. Männen är ofta helt handlingsförlamade och tror att personalen gör allt i sin makt - det gör de inte.
    Ja, man kan spricka. Då ska det sys bra från början. Inte utan bedövning i ett ganska mörkt rum av en stressad barnmorska.

Svar på tråden två frågor om förlossning