Inlägg från: Anonym (skreepuff) |Visa alla inlägg
  • Anonym (skreepuff)

    Vad gäller för övervuxna ödetomter?

    Goddag FL,
    Har en fråga här vad som gäller med ödetomter (alltså en tomt utan hus vars ägare i praktiken skiter i tomten) som blivit överbevuxna med sly och annat. Står ett gäng riktigt höga träd där som vid ev omkullblåsning lätt skulle nå till något av de omkringliggande hus som finns där, inkl vårt.

    Kan man av säkerhetsskäl kräva att markägaren gör något åt träden? Borde ju finnas någon gräns för hur mycket träd och hur höga träd får vara för att inte utgöra allmänfara.

    Kanske lite mycket begärt men börjar bli seriöst trött på de där djungeln-....

  • Svar på tråden Vad gäller för övervuxna ödetomter?
  • Anonym (skreepuff)

    Det har absolut inget med det visuella att göra, det är mer oron för att det i oväder eller annat ska blåsa ner. Är mycket barn ute och leker här (nu tror jag inte de skulle vara ute när det stormar) men tanken att ett eller flera träd blåser omkull på dem eller deras hus känns inte sådär jättekul.

    Och visst, hem och villaförsäkring men självrisk och allt det där, och väntan på att få huset reparerat, kontra att förebygga en risk.

    Kan tillägga att ägaren inte går att prata med, har redan försökt. Kommunen... ja de gör inte heller mycket. Påpekade att slå växte ut i vägen så gångbanan är helt täckt. Det gjorde jag i början av sommaren... Det är samma sak med massa annat i kommunen, åtgärder sker typ månader efter att de uppdagats, och då är det redan försent...

    Ska man gå till Länsstyrelsen med problemet om inte kommunen bryr sig?

Svar på tråden Vad gäller för övervuxna ödetomter?