Inlägg från: Blue Cross |Visa alla inlägg
  • Blue Cross

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    KillBill skrev 2015-11-05 19:21:06 följande:
    Sverige måste i enlighet med regler i FNs flyktingkonvention som Sverige har undertecknat och överenskommelser med EU pröva varje enskild asylansökan. Om Sverige skulle stänga gränsen och inte släppa in några flyktingar så skulle vi bryta mot dessa överenskommelser. Detta gäller oavsett vem som sitter vid makten.

    Dessutom har inte regeringen majoritet i riksdagen och alla beslut måste därför förankras med andra partier för att ha en chans att klara riksdagens prövning. Det är som du vet inte ett helt lätt arbete.

    Därför undrar jag vad du tycker att Morgan Johansson borde göra?
    Vi bör konstatera att flyktingkonventionen är förlegad och därefter dra oss ut ur den.


  • Blue Cross
    Nuada skrev 2015-11-05 19:55:43 följande:

    Det enda som kan rädda oss från total undergång är att stänga och börja utvisa alla som har kommit hit senaste tio åren, SD skulle jag säga inte kommer ta till så pass "radikala" lösningar.


    Bara inse fakta här tyvärr.


     


    Ironiskt nog så hamnade blev både Albanien och Kosovo inom "Christian Europe" på din karta,trots att de är den enda Europeiska länderna faktiskt redan idag har muslimsk majoritet.
  • Blue Cross
    KillBill skrev 2015-11-18 07:12:22 följande:

    Kände du till att  flyktingar från Somalia bara utgör en mindre del av den svenska invandringen?


    Du menar att endast Somalier är integrationsutmaningar?
    Du inser väl vi varje vecka tar emot ca. 10.000 asyl-araber,Afghaner och Eritreaner?
    KillBill skrev 2015-11-18 07:03:17 följande:
    Allt är som vanligt. Du spyr ur dig främlingsfientliga uttalanden och fortsätter att länka till flera år gamla youtube-videos.
    Hur många utav individerna som avbildas i videon tror du har övergått från att vara integrationsutmaningar till att göra någon nytta i samhället?

  • Blue Cross
    Världsmedborgare skrev 2015-12-27 12:34:27 följande:
    Åhh, egoism är alltså din värdegrund, inte vidare vidsynt, och väldigt negativt för tillväxten.
    Själv tror jag långt mer på att följa den globala trenden och anpassa oss till dess snabba utveckling, istället för att skapa nån svensk variant på Nordkorea.
    Och din värdegrund är väl att tvinga andra till att finansiera ditt egna humanitära stormaktsvansinne och goda vänsterinternationalistiska samvete.
    Lars E skrev 2015-12-27 18:00:35 följande:

     


     


    I Sundsvall vet man att prioritera tydligen. En barnfamilj blir hemlösa lagom till jul

    Samtidigt som bolaget ska ge 100 lägenheter till flyktingar och t.om bygga nytt för att husera bl.a ensamkommande
    90% av Sundsvallborna har inget att klaga över då de får vad de röstade för:
    valresultatet.se/Valet/SV2014/Resultat/Kommun/Sundsvalls_kommun/

    Nu hoppas vi att fler som röstade för "öppna hjärtan" också får känna på konsekvenserna av det.

  • Blue Cross
    Världsmedborgare skrev 2016-02-24 18:59:39 följande:

    Synd bara att Migrationsverket och AF inte hinner lev all arbetskraft till byggföretagen som nu behövs, dom tvingas forfarande köpa in dyr arbetskraft från utlandet för att byggboomen inte ska stanna av under året.


    Fast att ta hit gästarbetare från östblocket som direkt kan börja jobba för minimilön och inte behöver integreras eller ta del av svensk välfärd då de planerar att återvända hem är väl betydligt billigare än att öppna upp sig icke-behovsprövad bidrags- och asylinvandring från tredje världen i hopp om att invandrarna en dag ska bli byggarbetare och hjälpa till att bygga ikapp en bostadsbrist som till stor del beror just på deras egna invandring hit.
  • Blue Cross
    jonsi skrev 2016-03-03 08:36:58 följande:
    Vid stora flyktingmigrationer som tex jugoslavienkrigen eller syrien kommer majoriteten flytta tillbaka när konflikten är löst och samhällsbyggandet startar igen.
    Hur kan du ta Syrien som exempel när kriget fortfarande pågår?

    I Afghanistan och Eritrea (varifrån många asylanter anländer) så pågår det inte ens något krig men ändå så söker de sig hit,så varför tror du då att Syrier kommer att söka sig tillbaka till en totalruinerat land med avsevärt mycket lägre levnadsstandard än Sverige efter att stridigheterna upphört där?
    jonsi skrev 2016-03-03 08:36:58 följande:
     Det bästa europa kan göra är att ta emot flyktingar, se till att dom överleva och lösa själva konflikten.
    Det bästa vi kan göra är att sätta de krigsdrabbade länderna karantän så att problemen till följd av deras inbördes konflikter inte sprids över världen,och därefter så kommer problemet att lösa sig själv (eller i varje fall inte drabba oss,vilket rimligtvis borde prioriteras av svenska politiker).
    KillBill skrev 2016-03-04 09:59:40 följande:

    Länder i EU har en mänsklig skyldighet att ta emot de flyktingar som flyr från bl.a. Syrien.


    Om jag lånar pengar från någon har jag en skyldighet att betala tillbaka dem,men om jag har oturen att hamna på samma planet som diverse krigiska folkslag som inte kan låta bli att mörda varandra på löpande band så har jag inte en skyldighet att städa upp efter deras självförvållade problem och medföljande konsekvenser.
    KillBill skrev 2016-03-04 09:59:40 följande:

    Upplysningsvis bifogar jag en bild på hur det kan se ut i Syrien. De flesta förstår nog att många av de Syriska flyktingarna inte har något att återvända till. Nu är det också så att det är fler kvinnor och barn som flyr till Europa än män.  www.dn.se/nyheter/varlden/kvinnor-och-barn-flyr-till-europa/


    Hur många nyanlända Syrier tror du besöker Familjeliv?
    Jag antar att bilden är riktad till dem,eftersom det är Syrierna och inte SD:are som orsakat förödelsen och misären.
    SmalaSara skrev 2016-03-04 12:02:16 följande:
    Jag håller med om det. Men det måste till en gemensam EU-lösning för att det ska vara praktiskt möjligt. Helst med hjälp av världssamfundet. Och hur ska den se ut?

    Militär intervention för att åstadkomma en snabb seger så att de utdragna stridigheterna tar slut,alternativ karantän av Syrien så att deras problem inte sprids utanför deras gränser.
    SmalaSara skrev 2016-03-04 12:02:16 följande:
    Kanske hjälp till återuppbyggnad i regeringskontrollerade områden?

    Snart borde fler kunna flytta till de regeringskontrollerade områdena. Regeringen har fått allt bättre kontroll över allt större områden. Hela befolkningen kan kanske inte flytta till Europa.
    Att återuppbygga regeringskontrollerade områden är det samma som att indirekt stödja den Syriska regeringen,och det vore märkligt ifall 5 år av lidande och 350.000 döda resulterade i status quo ante bellum och att väst skulle hjälpa Assad konsolidera sin makt genom att återuppbygga staten som han kontrollerar.
    SmalaSara skrev 2016-03-04 12:02:16 följande:
    Sen är det ju så att vid Europas gränser samlas nu mycket folk även från Nordafrika, Pakistan, Irak, Afghanistan. Hur ska vi göra med den situationen? Mkt besvärligt. Det också.

    .Vi måste vara tydliga med att endast de som inte kan få sina skyddsbehov tillfredsställda i närområdet bör söka sig vidare till Europa,samt att ekonomiska migranter inte ska tillåtas missbruka asylsystemet för att höja sin levnadsstandard fastän de saknar egentliga skyddsbehov.





  • Blue Cross
    KillBill skrev 2016-03-04 18:17:30 följande:
    Vad vill du säga genom att påpeka att det inte är SD:are som har orsakat förödelsen och missöden i Syrien?
    Det framgår väl ganska tydligt i mitt inlägg som du citerade;
    Sverige har inget ansvar över det som händer i Syrien och det är således orimligt att kräva att Sverige ska ta ansvar för konsekvenserna av Syriernas självförvållade problem,samt att dina känsloargument som du försöker förmedla med bilden bör riktas till de som orsakat problemen (Syrierna) och inte till en utomstående tredje part (någon svensk entitet).
  • Blue Cross
    KillBill skrev 2016-03-04 19:57:28 följande:
    Med din logik så borde alltså inte Sverige, under andra världskriget, ha räddat några judar ifrån Hitlers förintelseläger?
    1. För judarna var Sverige det första säkra området och för de var det bokstavligt talat ett val mellan KZ-läger eller Sverige,till skillnad från de välfärdsmigranter från tredje världen som redan fått sina skyddsbehov tillfredsställda i närområdet men väljer att fortsätta migrera till Europa i hopp om att höja sin levnadsstandard.

    2. Judarna var till skillnad från dagens tredje-världen invällare inga "integrationsutmaningar" och hade i regel högre utbildningsnivå och yrkesfärdigheter än deras Tyska landsmän som de flydde från och kunde såldes snabbt komma in  i det svenska samhället istället för att belasta det.
    Det uppstod liksom inga "utanförskapsområden" likt Rosengård eller Husby till följd av att de flydde hit.

    3. Att fly från en stat som utför folkmord till ett grannland kan inte jämföras med den folkvandring från arabvärlden,Afrika och Afghanistan som Europa utsätts för idag.
    KillBill skrev 2016-03-04 19:57:28 följande:
    Jag måste säga att du har en riktigt rutten människosyn.
    Enligt dig eller?
    För det är ju politiken som grundar sig på din "människosyn" som gett upphov till asylbarracker uppställda kors och tvärs i storstäderna,växande "utanförskapsområden",sjunkande skolresultat,räddningstjänst som måste eskorteras av polis så att främlingar ute i förorterna inte attackerar dem,skenande asylkostnader samt diverse andra mass- och totalinvandringsrelaterade problem.

    Det som har drabbat Sverige är inte en oundviklig naturkatastrof utan resultatet ev en politik som din "människosyn" förfäktat,så du borde titta dig i spegeln ifall du vill se vem som försatt Sverige i skiten för inte är det min "människosyn" som orsakat det hela.

  • Blue Cross
    KillBill skrev 2016-03-04 21:29:53 följande:
    Alla allierade och neutrala länder öppnade sina gränser för judar oavsett hur långt ifrån Tysklands förintelseläger landet låg.
    De enda neutrala grannländerna till Tyskland var Sverige och Schweiz,det är alltså rätt irrelevant att judarna fick söka asyl i USA när USA var medvetna om att de ändå inte kunde ta sig dit,precis som hur Sverige kunde ansluta sig till flyktingkonventionen för 60 år sedan i vetskapen om att möjligheterna att då migrera från tredje världen till första världen var närmast obefintliga,krig eller inte.

    Nu har omvärldssituationen uppenbarligen ändrats och det säger sig självt att Sverige inte längre kan föra en politik eller stanna kvar i konventioner som leder till en regelrätt folkvandring bestående av uppemot 10.000 tredje-världen asylanter per vecka till Sverige.
    KillBill skrev 2016-03-04 21:29:53 följande:
    När människor flyr från krig och förföljelse
    När man väl nått de säkra områdena/flyktinglägren i närområdet så har man undkommit kriget och förföljelsen samt fått sitt skyddsbehov tillfredsställt vilket  innebär att de som väljer att fortsätta migrera inte längre gör det som flyktingar/skyddsbehövande utan som ekonomiska- och välfärdsmigranter.
    KillBill skrev 2016-03-04 21:29:53 följande:
     enligt FNs flyktingkonvention
    Artikel 31 i flyktingkonvention stipulerar att endast de som anländer direkt från konflikthärdarna inte ska bestraffas för illegal invandring,vilket innebär att välfärdsmigrerande Afghaner som har växt upp och lever i Iran kan stoppas från att söka sig till Europa med motiveringen att de skulle sökt asyl i ett land på vägen hit.
    KillBill skrev 2016-03-04 21:29:53 följande:
    en skyldighet att pröva asylskälen
    Pröva asylansökningen är inte samma sak som att ge bifall.
    KillBill skrev 2016-03-04 21:29:53 följande:
    Ja du har en rutten människosyn enligt mig.
    Som tidigare konstaterat så hade det funnits betydligt mindre problem i Sverige idag ifall min "människosyn" legat till grund för fattade politiska beslut,att du sedan anser att svenskar har en skyldighet att omfördela sitt välstånd till illegalt invandrade främlingar från tredje världen utan skyddsbehov som tagit sig hit i hopp om att sko sig på vår välfärd som de aldrig har eller avser att bidra till är något som du får stå för.
  • Blue Cross
    KillBill skrev 2016-03-06 13:24:33 följande:
    Du behöver bättra på dina kunskaper i historia. Stora mängder av judar flydde till USA för att undkomma Hitlers förintelseläger.
    Det stämmer att en relativ liten andel judar sökte asyl i USA,detta skedde dock innan sommaren 1940 varpå flyktvägarna till US blev avskurna iom att Västeuropa föll till Tysklad,och det var inte förrän 1941 som massdeportationerna till KZ-lägren samt de regelrätta folkmordspolitiken inrättades.
    Sverige och Schweiz var alltså de första säkra länderna för judiska flyktingar.
    KillBill skrev 2016-03-06 13:24:33 följande:
    Slutade du att läsa tidningar i november? Det är mer än 3 månader sedan det kom uppemot 10 000 flyktingar till Sverige per vecka. Under februari kom det lite drygt 600 flyktingar per vecka
    Varför lät man överhuvudtaget en situation där vi hade en asylinvandring på 40.000/månaden fortgå under ett kvartal när man uppenbarligen kunde dra i nödbromsen långt tidigare?
    Hur rationaliserar du bort att MP-S trots allt vänsterhumanistiskt svammel och dyra löften om öppenhet samt fascistanklagelser gentemot SD etc. numera själva infört en strängare asylpolitik än vad SD förespråkade för 1 år sedan?
    Var verkligheten tvungen att hinna ikapp innan man kunde rättfärdiga en realistisk och hållbar asylpolitik?
    KillBill skrev 2016-03-06 13:24:33 följande:
    Sverige har i likhet med andra länder skyldighet att pröva människors rätt till asyl.
    Pröva asylansökan =/= ge bifall på asylansökan.
    KillBill skrev 2016-03-06 13:24:33 följande:
     De senaste åren så är det ca 55% som har fått bifall på sin asylansökan. ca 45% har fått avslag på sin asylansökan.
    För att citera Migrationsinfo.se som "...har upprättats av den gröna och liberala tankesmedjan Fores."

    www.migrationsinfo.se/migration/eu/asylsokande


    "EU-länderna skiljer sig stort i hur de hanterar asylansökningar och hur många som får uppehållstillstånd. Detta förklaras av att även om alla EU-länder har förbundit sig att ta emot flyktingar så är det upp till varje land att formulera kriterierna för vad som är giltiga asylskäl."

    Återigen:
    Det som har drabbat Sverige är inte en oundviklig naturkatastrof utan är/var resultatet av att man av fri vilja och utan att ha blivit tvingad till det fört en ohållbar och idealistisk asylpolitik,problemet och dess konsekvenser är således självförvållade.

    ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Asylum_statistics

    Som du ser så tog Ungern emot fler asylansökningar än sverige men avslog 80%,medan Sverige bara tog emot en aning färre men gav bifall på över 70%.
    Ungern svarade med att bygga ett stängsel och MP-S svarade med att hålla ett totalinvandringsrelaterad väckelsemöte:
    www.regeringen.se/artiklar/2015/10/ett-sverige-tillsammans-for-nyanlandas-etablering/

    Sverige har sig självt att skylla och ingen annan.





  • Blue Cross
    KillBill skrev 2016-03-07 00:01:01 följande:

    Faktum är att judar och andra som flydde från kriget och förintelsen var välkomna till de flesta av världens länder utom  ett antal Axelmakter.


    Faktum är att det inte spelade någon roll ifall de var välkomna till icke-grannländer eftersom de inte kunde att sig dit då Tysklands erövring av Västeuropa skurit av flyktvägarna.

    Förövrigt så var de icke-ockuperade länderna inte alls så välkomnande gentemot de judiska flyktingarna som du påstår,men du kan tydligen historien du;
    www.ushmm.org/wlc/en/article.php
    KillBill skrev 2016-03-07 00:01:01 följande:

     Efter krigsslutet var ca 60 miljoner människor på flykt och de flesta av länder öppnade sina gränser för dessa flyktingar.


    tinyurl.com/jrca252

    Jag vet inte vart du fått siffran 60 miljoner från och tvivlar starkt på att den är sann,men den enskilt största flyktinggruppen var Tyska internflyktingar som fördrevs från Tjeckoslovakien och Polen till Tyskland nya gränser vätser om Oder-Neisse,att du jämför människor som under vapenhot blir tvångsdeporterade till närmaste grannland (Tyskar förflyttades alltså till Tyskland) med de folkvandringar av lyckosökare från Västasien och Afrika till Europa säger väl en del om dig.
    KillBill skrev 2016-03-07 00:01:01 följande:

    FNs flyktingorgan UNHCR liksom FNs flyktingkonvention som Sverige har ratificerat har sin uppkomst i andra världskrigets flyktingkatastrof.


    Flyktingkonventionen härrör från en tid då möjligheterna att från tredje världen ta sig till Europa var närmast obefintliga och det var ingen som ens i sina vildaste drömmar kunnat föreställa sig att det en dag skulle leda till att 30.000 Afghanska Hazarer skulle sätta kurs mot Sverige med flyktingkonventionen som enkelbiljett.

    Saker och ting har drastiskt förändrats sedan Sverige anslöt till till flyktingkonventionen och det är dags att Sverige nutidsanpassar sin flyktingpolitik och kringliggande avtal.
    KillBill skrev 2016-03-07 00:01:01 följande:

    Därför förstår jag inte ditt resonemang om att  Sverige inte skulle ha något ansvar för de flyktingar som flyr ifrån det fruktansvärda Syriska inbördeskriget.


    Utspelar sig det Syriska inbördeskriget i Danmark,Tyskland,Serbien eller något av de andra länder som de illegalt invandrar genom på väg till bidragsparadiset i norr?

    Flykting är du tills du nått första säkra land/område,väl där så har du inget att fly från och du kan rimligtvis inte kallas för flykting ifall du fortsätter migrera.

    Du har rätt till att få ditt skyddsbehov tillfredsställt och inte att få bosätta sig i valfritt Nordeuropeiskt land.
    KillBill skrev 2016-03-07 00:01:01 följande:

    Du ifrågasätter hur Sverige kunde hamna i en situation där vi tog emot 40 000 asylinvandrare. Svaret finner du själv via den länk till eurostat som du  postar i ditt inlägg . Sanningen är att antalet flyktingar i Europa ökade så snabbt att Dublinförordningen blev satt ur spel.


    Det förklarar inte varför så många migranter valde Sverige som slutdestination (det är liksom det som är poängen i hela mitt resonemang) samt varför regeringen rullade tummarna i 3 månader istället för att omedelbart agera resolut och vidta nödvändiga åtgärder för att mycket kraftigt minska migrantströmmen.

    Som vi nu kan konstatera så kunde regeringen omedelbart ha dragit ner asylpolitiken till EU:s lägsta nivå samt införa gränskontroller på Öresundsbron utan att bryta mot några internationella avtal,så vad väntade man på?
    KillBill skrev 2016-03-07 00:01:01 följande:
     Det är det som är förklaringen till att antalet asylansökande ökade med mer än 300 % i det högernationalistiska Ungern och att antal asylansökande ökade med 1 000 % i Finland trots att det främligsfientliga Sannfinnländarna sitter i Finlands i regering! I Sverige ökade faktiskt "bara" antalet invandrare med 200%...

     1. Antalet asylansökningar är irrelevanta,det är bifall/capita som bör räknas.

     2. Försök inte trixa med siffrorna (exempel),
    Om Ungern tog emot 10 asylansökningar förra året men tar emot 100 i år så har antalet asylansökningar ökat med 1000%,men om Sverige tog emot 100.000 förra året men 150.000 i år så har antalet ansökningar "bara" ökat med 50% (mycket mindre än Ungerns),men trycket blir ändå mycket mer dramatiskt då de absoluta antalet är mycket större.
    KillBill skrev 2016-03-07 00:01:01 följande:
    Avslutningsvis så hävdar du att Sverige, i första instans har beviljat mer än 70% av alla asylansökningar. I den uppgiften ingår studenter och tillfällig arbetskraftsinvandring  exempelvis byggarbetare och bärplockare som är i Sverige på tidsbegränsade uppehållstillstånd. Rensat från studenter och tillfällig arbetskraftsinvandring så brukar någonstans mellan 45% och 55% av alla asylansökningar godkännas av migrationsverket. Källa: motargument.se/2014/02/04/myt-116-000-flyktingar-per-ar/

    .tinyurl.com/j4gqvsh

    Tagen från sidan som jag inledningsvis länkade till (Eurostat):
    tinyurl.com/zm3uroh  (Figur 8).

    Du har dock fortfarande inte svarat på huvudfrågan;
    Tror du att det är en slump att så många väljer att söka sig långt till ett land i EU:s nordligaste periferi,eller beror det på pull-faktorer och signalpolitik till följd av politisk beslut fattade i Sverige?

     




     



     








Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?