Inlägg från: SmalaSara |Visa alla inlägg
  • SmalaSara

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    K Kalle skrev 2016-02-29 12:01:55 följande:
    Med tanke på att myndigheter och politiker börjat prata om att det måste införas en massa lågkvalificerade jobb på grund av migranternas dåliga utbildning har nog de flesta insett att majoriteten av de som kommer hit INTE är läkare och andra högutbildade.

    Vad jag förstår har syrierna ganska bra utbildning, men majoriteten av de som kommer är inte från Syrien.
    Syrier har en bra utbildning jämfört med andra invandrargrupper - somalier och afghaner. Men jämfört med svenskar är det låg utbildning.

    Vet inte hur det ska gå till att alla nyanländ ska få jobb. Det verkar osannolikt att nya låglönejobb som ingen efterfrågar innan ska lösa saken. Det måste nog bli utbildning.
  • SmalaSara
    KillBill skrev 2016-03-04 09:59:40 följande:

    Länder i EU har en mänsklig skyldighet att ta emot de flyktingar som flyr från bl.a. Syrien.

    Upplysningsvis bifogar jag en bild på hur det kan se ut i Syrien. De flesta förstår nog att många av de Syriska flyktingarna inte har något att återvända till. Nu är det också så att det är fler kvinnor och barn som flyr till Europa än män.  www.dn.se/nyheter/varlden/kvinnor-och-barn-flyr-till-europa/


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
    Jag håller med om det. Men det måste till en gemensam EU-lösning för att det ska vara praktiskt möjligt. Helst med hjälp av världssamfundet. Och hur ska den se ut? Kanske hjälp till återuppbyggnad i regeringskontrollerade områden?

    Snart borde fler kunna flytta till de regeringskontrollerade områdena. Regeringen har fått allt bättre kontroll över allt större områden. Hela befolkningen kan kanske inte flytta till Europa.

    Sen är det ju så att vid Europas gränser samlas nu mycket folk även från Nordafrika, Pakistan, Irak, Afghanistan. Hur ska vi göra med den situationen? Mkt besvärligt. Det också.
  • SmalaSara
    Kung Markatta skrev 2016-03-08 14:13:44 följande:

    Vänstertidningen etc har en intressant artikel om Kanadas flyktingpolitik:

    www.etc.se/utrikes/kanada-sager-nej-till-ensamkommande-man

    I slutet av november överraskade Kanada omvärlden med en specialdesignad mottagningspolitik. Premiärminister Justin Trudeau förklarade att man bara tar emot familjer, kvinnor och barn från Syrien. Inga ensamkommande män.

    Det kontroversiella förslaget har splittrat världen. Gör Kanada sitt för att hjälpa de mest utsatta eller slår förslaget mot oskyldiga män som också har ett skyddsbehov? Även i Sverige går åsikterna i sär. Genusprofessorn Helle Rydström är kritisk.

    - Jag är mycket tveksam till att sortera bort människor som behöver skydd oavsett om det är män eller kvinnor. Oavsett vilket kan man ju inte göra om processen nu utan måste fokusera på att hjälpa de som är kvar i krigsområdet, säger Helle Rydström.

    ----------------------

    Åsikten känns igen och är väntad, inte minst av någon som har titeln "genusprofessor". Vilka är det då som stödjer förslaget? Här kommer en liten överraskning:

    Gudrun Schyman ser det däremot som ett bra förslag som Sverige skulle kunna testa.

    - Jag tycker att man ska rikta in sig på de mest sårbara i de här situationerna och eftersom kvinnor och barn är mest utsatta så visst. Man skulle kunna administrera det via UNHCR och humanitära visum, säger Gudrun Schyman.


    Se där. Gudrun sticker ut hakan. Hon blandar och ger den damen men kan faktiskt vara riktigt slagkraftig ibland. Jag hade gärna sett henne i en debatt mot genusproffsorn
  • SmalaSara
    KillBill skrev 2016-03-09 01:00:12 följande:
    Om EU bryter mot folkrätten är det självklart inte bra.

    Det intressanta är väl att om detta strider mot folkrätten så strider förmodligen även Moderaternas förslag att genast skicka tillbaka flyktingar som söker asyl i Sverige till Danmark eller Tyskland också mot folkrätten.
    Snick snack.

    Folkrätten tolkas som det passar. Så har det varit länge.

    Att den inte är absolut utan kan "tolkas" så som önskas är sedan länge glasklart.

    Libyen är ett flagrant exempel
  • SmalaSara
    FDFMGA skrev 2016-07-07 14:26:32 följande:
    Haha. när gud skapade världen bestämde hen att det som kommer att bli Tyskland kommer att ha plats för 10 gånger fler invånare per kvadratkilometer än det som kommer att bli Sverige.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    En helt irrelevant kommentar.

    Det behövs inte fler människor är inte samma sak som "det finns inte plats för fler per kvm"

    Ulltand har rätt. Det behövs inte fler människor vare sig här eller någon annanstans. Oavsett hur många man kan trycka in på en viss yta.

    Om vi håller oss till Sverige så har vi tillräckliga födelsetal för en svag befolkningstillväxt och därmed är behovet av invandring för befolkningstillväxtens skull lika med noll. Det finns inget självändamål i att bo så trångt som möjligt.

    Hög befolkningstillväxt av ekonomiska skäl är ett pyramidspel.
  • SmalaSara
    KillBill skrev 2016-07-07 13:00:19 följande:
    Haha, så djävla dumt
    Just "folkdanslag" har ett löjets skimmer över sig, men det var ju inte det förslaget handlade om egentligen.

    Jag tror heller inte på "folkdanslag", men anslaget har poänger; i många förorter finns inget av "svensk kultur" öht. Knappt några personer som inte är första eller andra generationens invandrare heller. Det finns få naturliga kontaktytor mellan paralellsamhällena och majoritetssamhället. pga den enorma segregation vi har.

    Att på något sätt erbjuda en möjlighet att ta del av majoritetssamhällets kultur tror jag absolut kan vara fruktsamt, en möjlighet att bli mer delaktig - för den som så önskar.
  • SmalaSara
    Flash Gordon skrev 2016-07-08 11:10:58 följande:
    I ett annat land, i en annan värld kanske.

    Mellan 1984-2015 har Sverige tagit emot 1.013.000 asylsökande. Drygt en miljon.

    Det blir i snitt 59600 om året. Bara asylsökande. Under 17 års tid.

    http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik/Oversikter-och-statistik-fran-tidigare-ar.html

    Givet hur det ser ut nu. Hos Migrationsverket. I förorterna. Och så vidare ...

    ... så är det enda rimliga nu "näst intill noll" för åtminstone en 10 år framöver.

    Om myndigheterna ens ska ha den minsta chans att städa upp det här.

    .

    *nu tror jag iofs personligen att det är för sent för att städa och reparera och att samhället ohjälpligt brutit samman i oförenliga parallell-samhällen - men det är en annan sak*
    Tilläggas kan att det har beviljats mellan 120 000 och 150 000 uppehållstillstånd per år mellan 2009 och 2015. Den största gruppen är anhöriginvandrare.

    Det blir i runda slängar över en miljon nya medborgare på 7 år. Självklart helt ohållbart i längden. Lägg sen till alla med avslag som stannar ändå.

    Vidare: det beräknas bli ca 35000 asylsökande i år. 2010 års nivå ungefär, men fortfarande väldigt många fler än det genomsnittliga EU-landet.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?