Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Regeringen skärper kraven. Detta beslut borda tagits för tre månader sedan. Nu är åtgärderna aningen för tama.

  • K Kalle
    ica skrev 2015-11-28 16:01:42 följande:
    Samtidigt som vi blir fler och äldre. Det går inte ihop. Kanske dags att inte bygga fler arenor och kulturhus. Eller är jag ensam som hellre vill ha vård än underhållning.
    I en stad, jag säger inte vilken, klagades det på att det satsades för mycket på kultur. Allt sånt onödigt skulle skäras bort och man skulle satsa på vården i stället. Staden ligger långt norrut och landstinget har svårt att rekrytera läkare som kan tänka sig bo i staden. Det blir inte MER attraktivt för läkare att lämna exempelvis Stockholm för denna stad om man slutar satsa på kultur kan jag säga!
  • K Kalle
    Flash Gordon skrev 2015-11-30 09:27:57 följande:
    Det finns inga belägg för att en kommun blir attraktivare för att den lägger ut en massa pengar på kultur.
    Jo, det finns internationella undersökningar som visar på det. Nu stödjer jag mig i och för sig på ett antal läkare jag känner och deras bekanta samt personal som jobbar på sjukhuset. Nu är detta OT så jag bryr mig inte om att diskutera det vidare. Jag har inte läst de senaste dagarnas inlägg så noga så jag vet inte hur diskussionen uppstod.
  • K Kalle
    Flash Gordon skrev 2015-11-30 11:36:35 följande:
    Bra.

    om du verkligen vet om dessa undersökningar så länka gärna. Ingen jag har frågat hittills om det har nämligen kunnat ge några sådana exempel.

    Det som faktiskt finns är däremot undersökningar som visar på motsatsen: att mängden kultur på en ort inte gör någon skillnad för dess attraktivitet.

    Men jag läser gärna en studie som visar på det du påstår.
    Jag har inga länkar och jag bryr mig inte om att leta upp några eftersom det är off topic.
  • K Kalle
    Flash Gordon skrev 2015-11-30 20:36:26 följande:
    Ok.

    Då levererar inte du heller något på det påståendet.

    Ingen har gjort det än så länge.
    Ingen?

    urbact.eu/cities-competition-%E2%80%93-high-quality-cultural-offer-improves-attractiveness

    ?Many cities focus on their economic development in order to become more competitive. They forget though that the soul of a city, its capacity to be festive, to make noise is a crucial parameter of attractiveness in the competition to attract industries and talents.?


    ?Reliance on aesthetic, design, entertainment, metaphors gives importance to skills from artists, cultural organisations, and creative professionals. The latter helps businesses to differentiate themselves whether in product innovation, branding, or communication. This form of non-technical innovation is a feature of post-industrial economies.?

  • K Kalle
    Flash Gordon skrev 2015-11-30 20:36:26 följande:
    Ok.

    Då levererar inte du heller något på det påståendet.

    Ingen har gjort det än så länge.
    Ingen?

    urbact.eu/cities-competition-%E2%80%93-high-quality-cultural-offer-improves-attractiveness

    "Many cities focus on their economic development in order to become more competitive. They forget though that the soul of a city, its capacity to be festive, to make noise is a crucial parameter of attractiveness in the competition to attract industries and talents.?

    ?Reliance on aesthetic, design, entertainment, metaphors gives importance to skills from artists, cultural organisations, and creative professionals. The latter helps businesses to differentiate themselves whether in product innovation, branding, or communication. This form of non-technical innovation is a feature of post-industrial economies."
  • K Kalle
    Världsmedborgare skrev 2015-12-01 11:09:19 följande:
    Vilka fakta och vilka mätningar?
    Min närmaste stad är en universitetsstad, även om det finns mycket industri i närområdet, och där är definitivt kulturutbudet väldigt viktigt, iaf om du frågar eleverna själva.
    Jag säger detsamma. Jag bor i en universitetsstad och kulturutbudet (OBS! jag pratar inte bara om sk finkultur) är ett av skälen till att studenter väljer att flytta hit.

    Men detta är som sagt väldigt off-topic. Jag vet inte ens varför denna pseudodiskussion startade.
  • K Kalle
    Flash Gordon skrev 2015-12-05 17:26:03 följande:
    Ta bort universitetet och behåll kulturen. Tror du de kommer ändå i augusti alla de där ungdomarna?
    Om en potentiell student väljer mellan att plugga på universitet A, som ligger i en stad där det händer mycket eller på universitet B där det inte finns något utbud alls mer än bio så väljer de universitet A.
  • K Kalle
    Flash Gordon skrev 2015-12-05 17:26:03 följande:
    Ta bort universitetet och behåll kulturen. Tror du de kommer ändå i augusti alla de där ungdomarna?
    ...och de kommer i september eftersom terminen börjar då, som vanligt.
  • K Kalle
    Flash Gordon skrev 2015-12-07 10:19:52 följande:
    Då tolkar jag det som att du accepterar att om du tar bort skolan men behåller kulturen så kommer de inte. Eftersom du inte vill svara på frågan jag ställer utan försöker prata om annat.

    Skola väljer de efter var utbildningen finns (no shit!), hur pass "bra" skolan/utbildningen anses vara och var de överhuvudtaget kommer in.

    Att många ekonomstudenter hellre läser på Handels i Stockholm än på högskolan i Borås har inte med kulturlivet i Stockholm att göra.
    Nu pratar jag om universitet och inte skolor och man väljer studieort bland annat beroende på hur kulturlivet är på orten eftersom utbildningarna ungefär är desamma.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?