• JTA

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Kostnader för integration bör utgå från att vi inte kommer att behöva integrera en stor del av de som kommit hit 2015 och framåt. De får endast tillfälliga uppehållstillstånd och skall inom några få år deporteras. Detta är lag framtagen av sossarna och MP och beslutad av riksdagen.

    Men å andra sidan måste kostnaderna för denna deportering tas med. Det handlar om åtminstone 100 000 personer så det lär inte bli billigt. Omfattande uppsamlingsinsatser, stora koncentrationsläger på ett antal platser i landet och sedan charter eller inköp av ett antal stora flygplan vars restvärde antagligen bara är som skrot. Jag har dessvärre ingen aning om storleken på denna budgetpost. Kanske MP har det, kolla med dem.

    Någon alternativkostnad för saknad integration behöver förstås inte tas med eftersom knappast några flyktingar+anhöriga blir självförsörjande på några få år (25 % har jobb på helårsbasis (hel- eller deltid) efter åtta år).

  • JTA
    FDFMGA skrev 2016-08-12 21:13:49 följande:
    Jag gissar att MP inte planerar för byggande av koncentrationsläger. Inte heller för inköp av stora transportplan. Som en ren parentes så tror jag att du lägger in dina egna värderingar när du menar att plan som använts för att flyga tillbaka flyktingar som inte beviljats asyl skulle klassas som skrot därefter.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet

    Min gissning är att MP inte har enjävla susning om hur den här deportationen de beslutat skall gå till. Verkligheten har aldrig varit deras starka sida. Likt förbannat måste den betalas. Och med tanke på den vandalism som drabbat boenden där de flesta har fått avslag och skall utvisas tror jag nog att planen åtminstone får lov att totalrenoveras.
  • JTA
    Flash Gordon skrev 2016-08-24 20:32:59 följande:
    Enbart Migrationsverkets kostander för invandringen överstiger nu, på årsbasis, hela UNICEF:s årsbudget. Tjugo miljarder för första halvåret ger 40 miljarder på året:

    www.expressen.se/dinapengar/migrationsverket-.../

    UNICEF har 4,2 miljarder USD i budget enligt deras svenska hemsida. Det motsvarar 35 miljarder SEK.

    Tillkommer alla andra parters kostnader för att hantera invandringen.
    Enbart kostnaden för de 35 000 ensamkommande minderåriga som kom 2015 är jämförbar med hela UNHCRs behov och utfall. 35 000 till allra största delen friska och starka unga män utan särskilt skyddsbehov, kontra UNHCRs hela verksamhet som når 10-15 miljoner människor i verklig nöd. Det finns ingen som helst moral i den flyktingpolitik som Sverige förde fram till 24 november 2015.
  • JTA
    KillBill skrev 2016-08-25 14:33:19 följande:
    Omoraliskt? Sverige är en av UNHCRs största bidragsgivare och UNHCR har berömt Sverige för flyktingmottagandet.

    Sverige är inom ramen för FNs flyktingkonvention och inom ramen för EU samarbetet skyldig att pröva asylskälen för alla flyktingar som söker asyl i vårt land.

    Det hade varit omoraliskt om vi inte hade prövat asylansökningar från alla som söker asyl i vårt land.
    Fundera ett ögonblick om din oförmåga att förstå resonemanget kanske har någonting att göra med din moral.
  • JTA
    KillBill skrev 2017-04-25 06:52:53 följande:
    Det som inte är logiskt är att det finns så många moderatledda kommuner som tar emot så få flyktingar. Jag tänker exempelvis på Vellinge, Täby, Nacka, Ekerö Danderyd. Samtidigt som den förra alliansledda regeringen stod för en mycket generös flyktingpolitik så tog många moderatledda kommuner väldigt lite ansvar för de flyktingar som kom till Sverige,  man tog varken emot flyktingar eller lät bygga nya bostäder.  Det är faktiskt en skandal.
    Detta tycker jag är rätt enkelt att förklara. Alliansens generösa flyktingpolitik var mest en toppstyrd ideologisk politik, driven framför allt av Reinfeldt himself. På lokal kommunal nivå är och har man alltid varit mer traditionellt moderat, dvs konservativ.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?