• ica

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Rösta på 3. Då vi inte har boende till så många fler. Och snart kommer vintern. Sen tycker jag att fler länder ska ta emot. Och att de 6 000 som sitter på boenden med avvisningsbeslut ska ut. Det finns de som verkligen behöver dessa platser.

  • ica
    Ulltand skrev 2015-10-26 15:10:45 följande:

    En rubrik i AFs rapport. "Behovet av ökad/forsatt befolkningstillväxt"

    Helt skrämmande att man kan förorda ett så kortsiktig tänk i en statlig myndighet. Är det något som världen och resurserna inte klarar av är det just en ökad befolkning. Lyckligtvis löser automationen kanske även det problemet.


    Att vi kommer få arbetskraftsbrist har de tjatat om i snart 20 år. Och jag väääntar....
  • ica
    redwine skrev 2015-11-14 18:05:36 följande:
    Vi har lag på bilbälte
    för bälte kan i vissa situationer  rädda liv.....

    Men invandringen ger ju terrorister i vårt land
    vi vet att det kommer att komma fler terror attacker även i Sverige.
    Är det då inte dags att totalförbjuda invandringen?
    Så då ska folk från olika länder inte kunna gifta sig och leva ihop?
  • ica
    Lars E skrev 2015-11-28 10:55:55 följande:

    Nu ska det börjas sparas och gnetas för att få budgeten att gå ihop i Göteborg. Läser att på Sahlgrenska ska 400 tjänster bort och sparas  200 miljoner och även minskas antalet vårdplatser. Ett liknande beslut togs även i Dalarna och fler landsting kommer att tvingas att följa efter framöver. Vår redan ansträngda sjukvård blöder och alla förstår varför.


    Samtidigt som vi blir fler och äldre. Det går inte ihop. Kanske dags att inte bygga fler arenor och kulturhus. Eller är jag ensam som hellre vill ha vård än underhållning.
  • ica
    Flash Gordon skrev 2015-11-28 20:01:05 följande:
    Det är inte enstaka punktkostnader kulturhus och fotbollsarenor som är problemet. Även o man kan hålla nere kostnader för att bygga sådana.

    Det är den dagliga driften av all verksamhet som kostar.

    Om en kommun låter bli att ta lån för att betala 100 miljoner för att bygga ett kulturhus så motsvarar det kanske en veckas drift i en medelstor kommun. Om ens det.

    Det som behövs är höga intäkter och låga utgifter. Då mår en kommun bra.

    Därför ska en kommun helst inte växa med bidragstagare utan hellre få en massa jobb så arbetslösa kan börja bidra med skatteinbetalningar.
    Det var det jag tänkte på. Och sen kallas de investeringar. Det är det i byggherrens ficka. Inte i samhället.
  • ica
    Lars E skrev 2015-12-27 10:53:52 följande:

    På vissa orter är det nu årslånga köer till folktandvården pg av alla asylsökande. Så nu föreslås det att även privattandläkare ska få behandla dom asylsökande. Är det rimligt att dom dessutom slipper betala som vi vanliga tvingas att göra?


    Vad ska de betala med?

    I många delar av Sverige var det redan långa köer till tandläkare och sjukvård innan senaste flyktinganstormningen.
  • ica
    Flash Gordon skrev 2015-12-27 10:56:14 följande:
    Nåja, en offentlig byggnad av något slag kan nog ses som en investering. Om den fyller ett av folket efterfrågat syfte.

    Det jag pekade på var att själva engångskostnaden för att bygga en sådan byggnad normalt sett är av liten betydelse i det stora hela eftersom det är driften som kommer att kosta för decennier framöver.
    På vilket sätt är det alltid en investering? Titta på hur många kommuner som bygger kulturhus och arenor de inte behöver.
    Samtidigt som äldreomsorgen nedrustas och skolor och dagis är slitna. Nog är det nåt galet med den prioriteringen?
  • ica
    Ben66 skrev 2015-12-27 21:08:31 följande:

    Intressant tråd, men jag återkommer i debatten om ett år då vi alla fått se hur det har gått med välfärden i detta land.

    Jag tror själv att det går åt helvete väldigt fort.


    Med alliansen åtta år med skattesänkningar är välfärden hårt prövad. Både sjukvård och socialtjänsten går på reservkrafterna. Och de sinar nu
  • ica
    KillBill skrev 2016-03-06 13:24:33 följande:
    Du behöver bättra på dina kunskaper i historia. Stora mängder av judar flydde till USA för att undkomma Hitlers förintelseläger. Även efter kriget tog sig många judar till USA.

    Slutade du att läsa tidningar i november? Det är mer än 3 månader sedan det kom uppemot 10 000 flyktingar till Sverige per vecka. Under februari kom det lite drygt 600 flyktingar per vecka.

    Sverige har i likhet med andra länder skyldighet att pröva människors rätt till asyl. De senaste åren så är det ca 55% som har fått bifall på sin asylansökan. ca 45% har fått avslag på sin asylansökan.
    Samtidigt anser jag att EU bör sätta press på de länder både i och utanför EU som vägrar göra detta. Alla jordens länder bör dela bördan.
  • ica
    Green Cross skrev 2016-05-10 15:53:17 följande:
    De tar sig hit längs landvägen och förlitar sig därför på EU öppna inre gränser,hade EU inte funnits och Sverige självt bestämt över sina gränser så hade problemet inte uppstått.
    KillBill skrev 2016-05-09 18:09:42 följande:
     Har du funderat på varför även Norge (som inte är medlem i EU) hade rekordstor invandring 2015?

    Har du funderat på varför Norge som inte är medlem i EU i likhet med Sverige har mycket romska immigranter?
    Eftersom Norge är medlem i EES samt att det inte finns någon nämnvärd gränsbevakning mellan Norge och dess EU-grannländer vilket innebär att illegala migranter som tagit sig till Finland/Sverige tack vare EU:s fria rörlighet därefter utan några större problem kan fortsätta till Norge.Problemet är att krisen inte är naturlig utan artificiellt skapat till följd av nedmontering av EU:s yttre gräns samt svensk och tysk signalpolitik,det är således det som är problemet och inte vissa EU-länders ovilja att kulturberikas av "vnster på sikt" likt Sverige och Tyskland
    KillBill skrev 2016-05-10 07:26:43 följande:
    EU var från början ett fredsprojekt och som sådant borde man sammarbeta kring krigsflyktingars umbäranden.
    Det finns en anledning till att det heter Europeiska Unionen och inte Europeisk-Arabiska Unionen eller Europeisk-Afghanska Unionen.





    Problemet fanns innan vi var med i EU. Danmark släppte även då igenom de som ville till sverige. Trots att de hade visumtvång.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?