Inlägg från: enånittitre |Visa alla inlägg
  • enånittitre

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Världsmedborgare skrev 2015-10-04 09:08:36 följande:
    Det går inte att dra gränsen vid något annat än en krissituation, liten som stor, det kan t.ex bli aktuellt vid en skogsbrand, då visserligen på lokal nivå, men likväl ett fullt möjligt scenario.
    Sverige har tillåtit det att bli en krissituation. Asylanterna skall inte tillåtas åka igenom hela Europa i jakt på det land som ger mest bidrag.
    Sverige och Tyskland har målat in sig i var sitt hörn genom sin generösa asylmottagning. Den pågående utvecklingen är inte hållbar i längden, jag kan inte förstå att någon kan försvara det som pågår.

    Som tur är kommer nog EU lösa det som svenska handlingsförlamade politiker inte klarar av, de kommer upprätta en yttre gränskontroll och fördela dem som verkligen har behov av skydd.
  • enånittitre
    themia skrev 2015-10-04 10:56:45 följande:
    Snart får vi se mer propaganda i form av påståenden om invandrare som får allting de pekar på gratis.
    Gratis är fel, de får minsann betala hela 50 kronor hos tandläkaren och vårdcentralen.
  • enånittitre

    I gårdagens pressträff redogjorde migrationsministern samt Migrationsverkets generaldirektör angående det ansträngda läget i den pågående asyltillströmningen, www.svt.se/nyheter/regionalt/skane/nodplatser-ska-inrattas-for-att-klara-flyktingstrommen

    Det skall skapas nya sovplatser genom att utvisa 6000 asylanter som vägrar lämna landet trots avslag, 10000 som fått uppehållstillstånd skall tvingas ut till kommunernas icke existerande bostäder och fängelserna skall ge nya boenden när interner flyttas till andra anstalter.

    Ovanstående åtgärder kommer ta lång tid att genomföra, men om vi låtsas att det fungerar som Morgan Johansson tror så kommer det finnas 18-19000 nya sovplatser inom kort. Med dagens tillströmning av asylanter räcker detta i max två veckor......sen finns det inga boenden kvar och asylmottagningen kommer haverera!

  • enånittitre
    KillBill skrev 2015-10-04 21:17:48 följande:
    Varför använder du det tyska språket i en debatt på ett svenskt diskussionsforum?
    Jag har för mig att vi löste den frågan tidigare idag.
    När du startat upp en "språkdebattråd" så lovar jag att ta diskutera ordet asylant med dig.
  • enånittitre
    Yellow Cross skrev 2015-10-05 15:48:36 följande:
    Vad konkret är det jag ska länka till?
    Att migrationsverket ibland ger ett slutgiltigt avslag på en asylansökan och därefter informerar asylanten om att denne saknar rätt att vistas här och således måste lämna landet?

    www.migrationsverket.se/Privatpersoner/Skydd-och-asyl-i-Sverige/For-dig-som-ar-vuxen-och-har-sokt-asyl/Om-du-far-avslag-pa-din-ansokan/Avslag-av-Migrationsverket.html

    Förstår du verkligen inte vad jag försöker framhålla eller förösker du bara provocera?
    Man kan överklaga beslutet i ett antal instanser också och om inte det går kan man vända sig till Aftonbladet........sen blir det ett permanent uppehållstillstånd!
  • enånittitre

    Som grädde på moset börjar Sverige nu flyga in asylanter in i landet, sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6271677

    Att Sverige är det land i Europa som tagit emot mest asylanter per person räcker inte, vi måste självklart vara med och dela på de 160 000 asylanter som övriga EU inte ville ta hand om.

  • enånittitre
    Gert skrev 2015-10-06 20:53:21 följande:

    Migverket räknar med 100.000 nya asylsökare årets tre sista månader. Det klarar väl Sverige.


    -Det kommer ge fint klirr i statskassan!
  • enånittitre
    KillBill skrev 2015-10-06 21:06:02 följande:
    Tom lilla Finland som har haft en mycket begränsad invandring tidigare räknar med att ta emot 50 000 flyktingar i år och detta trots att SDs kompisar Sannfinnländarna sitter i regeringsställning..
    Vad vill du ha sagt med det, skulle 50 000 asylanter ge ett klirr i den Finländska statskassan?
  • enånittitre
    Världsmedborgare skrev 2015-10-07 11:05:13 följande:

    Fel, de flesta länder EU länder behöver importera arbetskraft i framtiden, vissa behöver det t.o.m omgående.
    F.ö gäller det i ännu högre grad öststatsländerna, som har de lägsta födelsetalen.


    Tävla..., ja det är väl i viss mån det man gör, då alla försöker hitta bra argument för att inte hamna helt snett med sin demografi, så dom främlingsfientliga inte ska gnälla.


    Svårt att förstå varför Sverige och de övriga länderna i EU skulle behöva importera arbetskraft när det råder massarbetslöshet i princip hela EU.

    Vad har vi för nytta av akademiker från nåt arabland om de inte kan göra sig förstådda?

    Sen skall vi inte se egoistiskt på den eventuella arbetskraft som kommer in via asylanterna. Det är mycket viktigare att dessa akademiker och hantverkare reser tillbaks och bygger upp sina hemländer så inte extremisterna får fotfäste bland arbetslösheten där.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?