Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    K Kalle skrev 2017-02-21 11:48:14 följande:
    Det är lite märkligt att så många inte fattar att man kan ha två tankar i huvudet samtidigt och att man faktiskt kan vara invandringskritisk utan att vara positiv till SD.
    Det beror nog på att många själva inte klarar av att ha två tankar i huvudet samtidigt och därför saknar  grundläggande förståelse för att andra kan ha det.
  • nattuw
    Mysigast skrev 2017-02-23 16:22:09 följande:

    Det finns ingen vetenskaplig forskning som kommit fram till att etnicitet bestämmer personlighetsdrag.


    Det finns däremot forskning som pekar på att kulturell bakgrund bestämmer personlighetsdrag. Och om vi antar att en viss kulturell bakgrund är vanligare i en viss etnisk-/social grupp så kan det utåt sett se ut som om just den etniska gruppen har ett visst personlighetsdrag.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-02-25 12:18:57 följande:
    De flyktingar som kommer till Sverige torde i allt väsentligt dela vår syn på rätt och fel (sett till svensk lagstiftning). Har du exempel på flyktingar som inte delar Sveriges syn på lag och ordning?
    Det finns amerikanska studier där olika invandrargrupper har jämförts. Ett av resultaten som förvånade var hur olika synen på brott och straff var även mellan grupper som bott flera generationer i USA. Nu är nog Sverige för litet för att det skall kunna uppstå verkliga etniska enklaver men med ett ökande utanförskap så finns det ändå risk att det uppstår en blandkultur med en annan syn på lag och ordning än den som du anser vara den rätta.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-02-26 21:47:59 följande:
    Varför inte hålla oss på hemmaplan?
    Därför att det mig veterligt inte gjorts några liknande studier i Sverige. Resultaten torde dock vara överförbara.
  • nattuw
    K Kalle skrev 2017-03-06 10:37:17 följande:
    Och med denna recension får Ekerö bibliotek en smäll på fingrarna. De ville inte ta in boken (i motsats till många andra bibliotek) eftersom det gick emot deras värderingar. Mein Kampf gick bra att ha i sortimentet dock.
    Här måste jag nog, utan att känna till historien i detalj, försvara Ekerö biblioteks beslut. Det finns ett begränsat och krympande utrymme för att köpa in böcker varför det måste sållas rätt hårt.

    Om jag då sitter och tittar igenom veckans böcker så lär inte en bok utgiven av en ekonom på ett eget bolag komma särskilt högt upp på listan över tänkbara inköp. Det oavsett vem ekonomen är eller vad boken tar upp. Det handlar trotts allt om en bok som troligen, i bästa fall, kommer att vara het under en kortare tid för att därefter hamna i magasinet till den rensas ut.

    Om man till det lägger att personalen antagligen inte har någon nördintresse av SD och invandring utan bara gör en sökning på nätet så är det inte underligt att författaren kan framstå som lite suspekt.

    Jag skulle nog själv, i det läget, hoppat över den och istället lagt pengarna på en fantasybok för ungdomar. Särskilt som det då inte fanns mycket som tydde på att boken skulle få något större genomslag. Dessutom tycks den kritik som riktats mot Ekerö bibliotek mest bestå av det vanliga "känna sig kränkt" och inte baseras på något försök att förstå hur de resonerat.
  • nattuw
    Tom Araya skrev 2017-04-04 13:11:30 följande:
    Varför skulle "civilkurage" bara räknas när det gäller flyktingar och inte när det kommer till hur stor flyktingmottagning drabbar Sverige och dess befolkning?
    Därför att "civilkuraget" inte i första hand handlar om att värna om andra människor utan om att inta en politisk ståndpunkt.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-04-06 07:06:24 följande:

    Du har missförstått betydelsen av civilkurage. Civilkurage har man när man agerar eller står för en uppfattning trots att man kan få skit för det. SVT-journalisten Fredrik Önnevall som tog hand om en syrisk flyktingpojke och tog med honom till Sverige trots att han riskerade straff (Fredrik Önnevall dömdes till slut för människosmuggling) visade civilkurage. 


    Där handlade det mer om opportunism än om civilkurage. Tidsandan var sådan att han nog inte i sin vildaste fantasi kunde tro att han verkligen skulle bli fälld. Däremot kunde han vänta sig en belöning i form av hög status i social medier.
  • nattuw
    Tom Araya skrev 2017-04-25 01:54:23 följande:
    ...och moderatkommuner borde vara de mest villiga på att ta emot sin kvot
    Inte nödvändigtvis. Den kommun som inte själv tar emot flyktingar kan mycket väl tjäna på flyktingmottagningen genom att höginkomsttagare från grannkommunerna kommer inflyttande. Att själv ta emot invandrare  verkar däremot vara en förlustaffär (1) och därför inte riktigt lika attraktivt.

    (1)Visserligen har några få privata entreprenörer tjänat stora pengar men överlag tycks inte flyktingmottagningen ens långsiktigt bli den vinstmaskin som vissa påstått.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-06-11 10:34:27 följande:
    Så du har alltså inga andra belägg för att hans är socialdemokrat än denna video?
    Dina försök att hela tiden försöka rikta intresset bort från samhällsproblem och sakfrågor är rätt intressant. Nu försöker du få en persons partitillhörighet att framstå som viktigare än vad som sägs. Vad kan det månne bli nästa gång?
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-07-24 14:23:28 följande:
    Här ett klargörande av Ola Larssmo om svenskhet (Olas inlägg är baserad på forskning, till skillnad från SvD-polisen):

    www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/ola-larsmo-sverigevannerna-hatar-det-har-landets-sarart/
    Det var inte mycket till klargörande. En länk till en betalsida som tycks tillhöra DN kultur och eftersom det handlar om en kultursida så är det en inte allt för vågad gissning att det bakom betalsidan handlar mer om personligt tyckande än om forskning.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?