Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Intenuigen skrev 2017-01-27 14:17:40 följande:
    Men snälla! Flera ledande moderater har uttalats-sig att för att få omkull fack och välfärden så måste man överbelasta den för att få bort dem ( alla USA )
    ---
    Tom Gudrun satt i Almedalen och pratade om att i framtiden kommer några få vara rika och alla andra skulle vara egenföretagare med väldigt låga-löner och alla nickade instämmande.
    Naomi Klein (kanadensisk författare med vänstersympatier) kallade det disaster capitalism. Skapa först en katastrof för att slå sönder det som finns. Kliv sedan in och plundra samhället innan folk har hunnit återhämta sig från chocken. Frågan är bara varför det så ofta försvaras även från vänsterhåll.
  • nattuw
    Världsmedborgare skrev 2017-01-28 07:51:59 följande:
    Lätta t.ex på språkravet så kan vi tillsätta en del av de vakanta jobben, men det finns säkert mycket annat som kan göras. 
    Språk och kommunikation är en så pass viktig och central del av arbetslivet att språkkraven istället bör stärkas. Det gäller både "svenskar" och "invandrare".
  • nattuw
    Världsmedborgare skrev 2017-01-28 10:42:43 följande:
    Och då fungerar engelska väldigt bra i de flesta fall, precis som arbetsgivarna säger, men inte får gehör för hos politikerna.
    Nej, tyvärr är de flestas engelska så pass bristfällig att engelska inte är ett realistiskt alternativ.
  • nattuw
    Världsmedborgare skrev 2017-01-30 13:44:40 följande:
    Skitsnack, det finns massor med jobb som kan utföras och som fungerar med engelska, eller för den delen på/med vilket språk som helst.

    På dig verkar det som att Sverige är nåt analfabetiskt U-land som inte kan klara det som de flesta andra länder gör, nämligen att använda sig av engelska som gemensamt språk, eller tolkar om det är möjligt.

    Själv använder jag mig enbart av mina högst begränsade kunskaper i engelska, när jag "talar" med vanligt folk från alla de länder jag har kontakt med, och det är minsan inga välutbildade.

    Visst,, det blir knöligt ibland, men inte värre än när jag tvingas tala med de svenska myndigheterna..., kanske ska försöka med engelska nästa gång nån myndighet kontaktar mig, då kanske dom undviker alla obegripliga uttryck och ord som bara dom förstår.
    Det finns säker jobb där man inte behöver kunna konversera men det är en viss skillnad på att hacka sig fram på bristfällig turistengelska gentemot att konversera på en arbetsplats där det är viktigt att det inte blir några missförstånd.

    Att du på grund av språkproblem inte klarar av att hantera myndighetskontakter är inte ett argument för att minska på språkkraven. Snarare tvärt om.
  • nattuw
    Världsmedborgare skrev 2017-01-31 10:32:52 följande:
    Det är inte meningen att dom ska anställas på platser där kunskaper i svenska språket är av en större vikt.
    Ett fungerande språk är alltid viktigt. Det oavsett hur någon försöker slingar sig och vifta bort behovet. Dina idéer om ett segregerat samhälle, i ditt fall baserat på språk, trodde jag dog med apartheid. Men tydligen inte. Naturligtvis skall de inte dumpas på nån plats där språket inte spelar någon roll. De skall beredas en plats i samhället genom en fungerande språkundervisning.
    Världsmedborgare skrev 2017-01-31 10:32:52 följande:
    Det är bra du nämner turistengelska, för inom turism så finns det behov av folk med andra språkkunskper än svenska, och engelska brukar vara det mest gångbara språket.
    Flerspråkighet är bra men då skall den flerspråkige kunna använda språken på ett adekvat sätt.

  • nattuw
    Världsmedborgare skrev 2017-02-02 11:08:41 följande:
    Du ska undvika att tala om för våra företag och myndigheter vad dom ska göra, och överlåta till dom att själv avgöra vilka som passar bäst som medarbetare, och istället se till deras bästa och de behov dom har.
    Jag talar inte om för företag vad de skall göra. Jag talar om för dig att dina idéer om att segregera människor efter språkkunskaper är något som inte hör hemma i ett modernt samhälle.

    De som har adekvata språkkunskaper behöver ingen sänkning av några språkkrav. De som saknar dessa språkkunskaper skall ges dessa kunskaper. Allt annat är ett svek mot individen.
    Världsmedborgare skrev 2017-02-02 11:08:41 följande:
    Så hur mycket du än försöker hävda svenskans nödvändighet, så kommer ändå engelska att bli det språk som kommer att fungera bäst i många sammanhang.
    Jag har inget problem med engelska. Det jag skrev var: "Nej, tyvärr är de flestas engelska så pass bristfällig att engelska inte är ett realistiskt alternativ. ": Det betyder att många är så dålig på engelska att de har problem att uttrycka vad de vill säga. Och när någon inte kan uttrycka vad de vill säga så leder det till onödiga problem, missförstånd och ibland till säkerhetsrisker.

    Och bara för att klara ut den saken så har jag inte hävdat att svenskan är nödvändigt. Det gör det vardagliga livet lättare i Sverige men jag har inte hävdat att den är nödvändig. Vad jag däremot har hävdat är att ett fungerande språk är viktigt och att man därför inte skall sänka några språkkrav. Jag har inte på något ställe nämnt vilket språk som avses. Det kan vara svenska eller det kan vara hindi. Huvudsaken är att det är ett språk som fungerar. Och notera även att jag inte har några problem med engelska som koncernspråk OM alla klarar av att uttrycka sig på engelska vilket många inte gör.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-02-09 08:31:08 följande:
    Och detta läste du på Avpixlat?
    I GP. Du borde kanske vidga dina vyer och börja läsa lita annat än bara Avpixlat.
  • nattuw
    Tom Araya skrev 2017-02-10 13:50:10 följande:
    En vän med barn gick på ett info-möte för bostadssökande som socialförvaltningen anordnade. En vecka på vandrarhem om om hon har barn       och läget är så akut att alternativet är gatan var deras svar till henne. Annars föreslog de henne att separera från sina barn så att hon själv kunde flytta bort från Stockholm.
    Hon orkar knappt gå till jobbet längre.
    Om det är samma vandrarhem som använts tidigare så är det nog nästan bättre att bo på gatan. För där placerades barnfamiljer och missbrukare tillsammans.
  • nattuw
    Feminina skrev 2017-02-17 12:26:06 följande:
    Var kan man läsa mer om detta? Mycket svårt att ta det på allvar.
    Prova Göteborgsposten eller de lokala nyhetssändningarna.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2017-02-17 19:49:24 följande:
    Återstår att omforma världen efter det som finns kvar när dammet efter det sammanfallande samhället har lagt sig.
    Av någon anledning får den kommentaren mig att tänka på Naomi Kleins "The shock doctrine". En bok som beskriver hur man skapar en kris för att i skuggan av krisen kunna omfördela pengar från skattebetalarna till den privata sektorn.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?