Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    nihka skrev 2017-07-24 19:52:46 följande:
    Tvärtom faktiskt. Det var pga att så många reste som jorden började räcka till för att mätta de munnar som stannade kvar så man orkade börja bygga för framtiden. Också med hjälp av pengar som skickades hem.
    Det du skriver motsäger inte "Brain drain". Om de som gav sig av getts bättre förutsättningar hade det troligen gagnat deras ursprungsregioner. Nu var det istället andra delar av världen (ex. USA) som kunde dra nytta av kunskapsflykten medan Sverige länge förblev ett fattigt outvecklat bakvatten.

    Det var inte jorden utan övergången från en jordbruksekonomi till en industriekonomi som så småningom ledde till ett ökat välstånd. Övergången till ett industrisamhälle gav oss bland annat konstgödsel, bättre utsäde och effektivare maskiner. Det var inte heller hemskickade pengar utan ett fungerande banksystem (krediter) som gjorde den omställningen möjlig. Hemskickade pengar är tvärt om oftast en av orsakerna till att ett samhälle står kvar och stampar på samma nivå då det i längden är ett ineffektivt system som gör att möjligheterna till långsiktiga investeringar minskas.

    När det kommer till kunskapsflykt så är det ett reellt problem på många håll. Det tydligaste exemplet torde vara u-ländernas sjukvård där utbildade läkare söker sig till andra delar av världen.
    nihka skrev 2017-07-24 19:52:46 följande:
    Och det hade säkert gått bättre för germanerna om inte några av de driftigaste hade åkt hit...
    Troligen och då handlade det ändå om en jordbruks eller jägare-/samlarkultur vilket ger helt andra förutsättningar: Och vi kan nog vara rätt förvissad om att de inte skickade hem några pengar.
  • nattuw
    nihka skrev 2017-07-25 17:19:09 följande:
    När människor svälter är det inget som säger att de som ger sig av är de klyftigaste, eller vill du låta påskina att alla jordens kvinnor som inte rör på sig är mindre intelligenta än männen?

    Huruvida kvinnor är mindre intelligenta eller drivna skall jag låta var osagt. Däremot kan man konstatera att kvinnornas möjligheter (förutsättningar) att göra någonting alls ofta, oavsett tid eller plats, varit mer begränsade.
  • nattuw
    Tom Araya skrev 2017-09-24 03:03:39 följande:
    Tom Araya skrev 2017-09-24 02:48:07 följande:
    Scocco kan skriva vad han vill, jag sätter inte mycket värde till det och jag ser i synnerhet inga skäl till att sätta högre värde på Socco's uppgifter, åsikter, tolkningar, slutsatser e.t.c. än till Tino's, snarare åt motsatt håll.

    sv.wikipedia.org/wiki/Sandro_Scocco

    sv.wikipedia.org/wiki/Arena_Id%C3%A9

    Arenarapporten: Varför använda riktig statistik på skatteintäkter när vi kan ?anta? fram en vinst?
    Posted on July 1, 2015

    Arena Idé har släppt ännu en rapport om invandringens påstådda vinster för den offentliga sektorn. Arenagruppen är en tankesmedja på vänsterkanten som finansieras av LO.  Rapporten är skriven av Sandro Scocco, chefsekonom för Arena Idé, och Lars Fredrik Andersson, docent i ekonomisk historia vid Umeå universitet. Arenarapporten drar slutsatsen att invandring sedan 1950 har genererat en vinst på 900 miljarder kronor.


    Vi har sett flera av dessa ?rapporter? från olika tankesmedjor, och även denna rapport är föga förvånande kalkonforskning. Det är dock första gången som en av dessa produkter är skriven av en riktig forskare i ekonomi, kanske ett fall framåt. Till skillnad från exempelvis Bäckströmsrapporten eller Sandvikenrapporten är Arenarapporten därför mer välskriven och ger ett mer seriöst intryck. Som alltid när man försöker bevisa något som inte är sant krävs det dock olika trick för att få fram önskade resultat. I detta fall är huvudtricket att Arena i stället för riktig data ?antagit? sig fram till skatteintäkter och utgifter inom ramen för en hemmasnickrad ?modell?.


    Skatter och transfereringar är i Sverige kopplade till individen, vilket innebär att det går att jämföra invandrare och inrikes föddas skatter och bidrag med stor precision. Det är den metod Ekberg, Storesletten, Ruist, Norska SSB och andra använder. Det säger sig självt att ekonomer använder riktig statistik på skatteintäkter och utgifter när det går.
    ...

    tino.us/2015/07/arenarapporten-varfor-anvanda-riktig-statistik-pa-skatteintakter-nar-vi-kan-anta-fram-vinst/


    Det finns en detalj jag kan ge Scocco rätt i och det är att Tino velar i frågan om svenskar hade tagit de jobb som idag har hög representation av invandrare med mindre eller ingen invandring.
    Om det handlar om låglönejobb hade de kanske fått höja lönerna men nog hade de hittat någon som tog jobben.
  • nattuw
    Tom Araya skrev 2017-10-18 16:31:01 följande:

    Hur var det med de demografiska behoven av stor invandring?


    Eftersom verkligheten har en förunderlig förmåga att göra sig påmind även hos de som helst inte vill kännas vid att verkligheten existerar så torde de flesta som haft ståndpunkten att det behövs en hög invandring redan tystnat och slunkit iväg från debatten.
  • nattuw
    anaxo skrev 2017-10-23 17:57:32 följande:

    Enligt oberoende ekonomers och samhällsutvecklares beräkningar så måste den svenska befolkningen öka med 15%/år för att vi ska kunna bibehålla vår status och välfärd, 
    enligt deras beräkningar med dagens befolkningsökning så kommer de som är 30år i dag att inte kunna få den nivå på vård som vi har i dag så ett förslag som lades fram var att jobba till 70år och
    därefter emigrera till Thailand eller Indien?


    Befolkningstillväxten är i sig rätt ointressant. Det viktiga är sysselsättningsgraden och produktiviteten.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-11-07 18:02:00 följande:

    Ja jag skulle inte lita på amatörmässig statistik framtagen av en sverigedemokrat som de facto är misstänks för sexuella övergrepp mot barn.


    Amatörmässig eller inte så tycks det handla om ett stort underlag som dessutom finns att ladda ner från Jonassons hemsida. Resultatet bör därför inte avfärdas allt för lättvindigt.

    Jag har själv inte tagit del av varken grunddata eller resultaten utan blev bara nyfiken på om det överhuvudtaget existerade några grunddata och det tycks det göra. Vilket borde göra det enkelt att kritisera själva arbetet istället för Jonasson som person. Givet då att någon har ett intresse av att framstå som tillräckligt seriös för att skilja på sak och person.
  • nattuw
    K Kalle skrev 2018-01-15 19:39:46 följande:
    Jag tror att dessa unga starka männen som kommit hit klarar sig betydligt bättre i Afghanistan än deras systrar gör. Och kvinnorna klarar sig också bättre om männen är kvar och kan skydda dem.
    Det kan ju även hända att deras systrar nu klara sig bättre i Afghanistan just för att de här männen valt att lämna Afghanistan. Och att kvinnorna inte hyser någon större längtan efter att återse dem. Jag tvivlar nämligen på att någon av de som valde att lämna Afghanistan tillhörde förgrundsgestalterna i den Afghanska feministrörelsen.
  • nattuw
    nihka skrev 2018-01-15 23:11:53 följande:
    Jaha. Hela problet är alltså den afghanska manliga civilbefolkningen. Bara de försvinner från landet så blir det lugnt och kvinnorna kan leva i frid och fröjd.
    Hur vet du att det bara är civila.
  • nattuw
    nihka skrev 2018-01-15 23:11:53 följande:
    Jaha. Hela problet är alltså den afghanska manliga civilbefolkningen. Bara de försvinner från landet så blir det lugnt och kvinnorna kan leva i frid och fröjd.
    Varför tror du att det bara är de civila som utgör ett hot?
  • nattuw
    nihka skrev 2018-01-17 09:52:56 följande:
    Vilken del av landet anser du att jag har rätt att fly till för att skydda mig mot dig?
    Eftersom inrikespassen är avskaffade har du rätt att fly till vilken del av landet du vill.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?