Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Flash Gordon skrev 2016-09-07 09:28:35 följande:
    Socialdemokraterna röstade för att införa EBO. Se röstsiffrorna under §4 i denna länk:.

    https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/protokoll/riksdagens-snabbprotokoll-19939474-torsdagen_GH0974/html

    länk

    .
    Om du vill prata SD så har du chansen nu. SD har nämligen under sin tid i Riksdagen vid ett flertal tillfällen begärt att EBO-lagen skall slopas:

    https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/avskaffa-ebo-lagen_GZ02Sf346

    https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svar-pa-skriftlig-fraga/avskaffande-av-ebo-lagen_H112703

    https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/avskaffande-av-ebo-lagen_H2022113

    Lagen om eget boende är som sagt införd av den borgerliga regeringen 1994. Socialdemokraterna har under många år varit kritiska mot lagstiftningen (redan innan SD kom in i Riksdagen). Nu jobbar socialdemokraterna på att förändra lagen.


    Varför lyfter du alltid fram SD? I en tråd i går så lät det på dig som att du inte röstade på SD. Om du faktiskt är Sverigedemokrat så säg det så blir det en rakare diskussion. Jag har exempelvis inga problem med att stå för att jag är Socialdemokrat. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-09-07 10:19:53 följande:
    Sossarna röstade för lagen och ägnade inte en stund under sitt maktinnehav från 94-06 åt att ändra den.

    Inte heller har de, vad jag vet, motionerat om att den ska bort under Alliansens maktinnehav 06-14 men jag ka ha missat något där.

    .
    Eftersom du så gärna talar om SD i alla andra trådar om vad som helst så tänkta jag hjälpa dig på traven med deras åsikt i frågan eftersom du, SD och sossarna verkar stå på samma sida i detta. Här kan det ju trots allt ses som befogat att lyfta fram deras position i sakfrågan.

    Det är väl kanske så att detta blir nästa fråga där de andra partierna tar rygg på SD. Ungefär en 5-10 år försent visserligen, men ändå ...
    Nu fanns det som jag berättat stark kritik mot EBO från Socialdemokraterna redan innan SD kom in i riksdagen. Jag har absolut inget emo när SD tycker som Socialdemokraterna! 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KillBill skrev 2016-09-07 11:29:23 följande:
    Nu fanns det som jag berättat stark kritik mot EBO från Socialdemokraterna redan innan SD kom in i riksdagen. Jag har absolut inget emo när SD tycker som Socialdemokraterna! 
    Frågan är varför du verkar se det som din uppgift här i värden att försvara sverigedemokratisk poltitik om du inte är sverigedemokrat?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-09-12 13:35:23 följande:
    Enligt hyresgästföreningen finns det 7000 lediga hyreslägenheter i hela Sverige.

    7000.

    http://hurvibor.se/bostader/orter-med-overskott/

    Vad var det nu? 163000 nya invandrare 2015?

    Därtill alla som står i kö som vanligt.

    .
    De 10 kommuner som säger sig ha ett överskott på bostäder är alla mindre än 25000 invånare. Alla utom en (eller två) verkar vara kommuner i Norrlands inland, dvs orter som förmodligen är utan jobb och service:

    http://www.boverket.se/sv/samhallsplanering/bostadsplanering/bostadsmarknaden/laget-pa-bostadsmarknaden/riket/

    .
    Det är inte konstigt att man behöver ta till dessa dyra lösningar för boende. Det finns i praktiken inget annat att tillgå.
    För det första så är det bara ca hälften dvs ca 60 000 flyktingar dom kommer att få uppehållstillstånd (varav många bara får tidsbegränsat uppehållstillstånd). För det andra så byggs det mer än 50 000 bostäder i år och mer än 60 000 bostäder nästa år. Varje bostad huserar dessutom flera personer.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-09-22 18:14:14 följande:

    Jag tycker det är rätt snålt av dig att inte låta alla de som ändå finns här (men som kommer att få avslag) få bo någonstans medan deras ärende är under behandling i ett, två eller kanske tre år. Själv menar jag att alla 163000 som kom förra året behöver få bo någonstans.
    .

    Sedan är det förstås bra om det byggs 50000 lägenheter om året. Tyvärr räcker det dock inte på långa vägar för att kompensera för bostadsbristen. För att bygga bort den behövs runt 80000-100000 om året.

    Och det innan vi börjat titta på den anhöriginvandring som följer på godkända uppehållstillstånd. Någonstans mellan 300000-400000 de närmaste åren om jag kommer ihåg rätt.


    Det är tydligt att du diskuterar lägenheter. Vill du nu helt plötsligt diskutera flyktingboenden instället?

    Som du vet så byggde alliansen i genomsnitt bara 20 000 lägenheter per år under perioden 2007-2014 samtidigt som sverige tog emot nästan 100 000 flyktingar per år (inkl anhöriginvandring). Detta var så klart helt ohållbart.

    Att vi inte bygger mer än 60000 lägenheter beror både på brist på byggbar mark men också på brist på arbetskraft. Problemet är inte att den nuvarande regeringens bostadspolitik, problemet är i stället den förra regeringens avsaknad av en sådan politik.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-09-25 15:28:13 följande:
    Ja det gör det. Håller sig snittet resten av året så handlar det om drygt 30000 som kommer till ett system som redan är överfullt och har kollapsat.

    Det är siffror som vi före denna invandringskris inte sett sedan kriget i Jugoslavien i början på 90-talet.

    Värt att ha i åtanke när Löfven nu står och påstår att "nu kommer ingen" och "vi har hanterat krisen".


    Prognosen pekar mot de lägsta mottagandet på 6 år och dvs mottagandet var högre när alliansen/moderaterna satt vid makten.

    Det är bara att konstatera att den kollaps som skrikhögern påstod att Sverige drabbats av efter redigt ingripande av regeringen aldrig inträffade.
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-09-25 16:11:13 följande:
    Fast för 2007-2014's behov skulle besluten ha tagits i början av 2000-talet, d.v.s. då Göran Persson var stadsminister i en s-regering.

    Som jag har nämnt tidigare så var problemet det omvända i  början av 2000 talet och en majoritet av Sveriges kommuner hade problem med att många lägenheter stod tomma.

    Den kraftiga ökningen av asylsökande  (vilket också ledde till en hög anhöriginvandring) startade år 2007 när alliansen regerade. Samtidigt minskade bostadsbyggandet under alliansen tid vid makten. Man behöver inte vara Einstein för att förstå att detta skulle leda till en stor bostadsbrist,


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2016-09-25 16:15:57 följande:
    Varningen för systemkollaps till följd av regeringens senfärdighet kom från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Är de "skrikhöger" nu också?
    MSB gick tidigt ut och avfärdade allt snack om systemkollaps.

    www.dn.se/nyheter/sverige/msb-avfardar-systemkollaps/
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-09-25 16:21:35 följande:
    Ja, vi tar emot färre än under den period vi tog emot som flest, men vad säger det om prognosen egentligen?
    KillBill skrev 2016-09-25 15:49:38 följande:Det är bara att konstatera att den kollaps som skrikhögern påstod att Sverige drabbats av efter redigt ingripande av regeringen aldrig inträffade.
    Det är alldeles för tidigt att säga än.
    Det viktiga i den frågan är dock inte om en kollaps sker/har skett eller inte utan om vad som kan ske om man fortsätter utefter en påbörjad linje.

    Om du har missat det så ligger idag Sveriges asylregler på EUs miniminivå. I princip så kan flyktingar bara få begränsade uppehållstillstånd och anhöriginvandringen är starkt begränsad.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?