Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Aumeå skrev 2016-07-09 13:52:02 följande:
    Är det rätt att jag sagt upp en kille som är fackligt medlem som har återanställning skydd, får ett jobb erbjudande från nyanlända, massor av bidrag och andra anställningsvillkor kan gå in före han, facket ringer upp och hänvisar återanställningen, jag hänvisar till Stefan Lövfen din politiska talesman,lyssna på han han bestämmer över er. Han gav er en käftsmäll i den frågan, jag kan anställa den killen i stället behöver inte bry mig i er i den frågan, är det rätt?

    Nej det är riktigt svinigt gjort av dig. Tack ock lov kommer killen kunna driva ärendet upp i AD där han kommer vinna och du kommer bli tvungen att betala skadestånd. Skadeståndet kommer med stor sannolikhet uppgå minst till den lön som killen har förlorat pga. att du inte erbjöd återanställning.

    Detta kan bli riktigt dyrt för dig.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Aumeå skrev 2016-07-09 14:33:35 följande:
    Fast nu har vi laglig rätt och göra så, vi hänvisar att vi hjälper Sverige, få ny anlända ut i arbetsmarknaden och det är exakt det Löfven behöver, vara sig det kostar en Svensk anställning så har han lättare o söka ett nytt jobb än den nyanlände.
    Sedan gillar jag inte mörkläggningen, som när Östersunds polisen gick ut med varning, farligt och gå på stan ifall du är kvinna, polischefen fick massor av kritik för den varningen och var tvungen o backa, något jag tycker som utvecklas åt fel håll.Medans Finland går ut med att dom fått en ny sorts brottslighet mot kvinnor.varför får inte Sverige göra liknande.
    Svammel, Du har inte laglig rätt att säga upp anställda och omgående anställa folk på bidrag (på samma tjänst). Har du fd anställda som har återanställningsrätt och anställer ny personal utan att först tillfråga den som har återanställningsrätt så bryter du mot LAS.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Aumeå skrev 2016-07-09 14:46:54 följande:
    Den nye räknas inte som anställd utan arbetsintroduktion, han går på bidrag, ungefär som du anställer en kille från skolan som går på praktik, han är inte försäkrad via arbetet utan via sin skola/företrädare.
    Men då har du inte anställt någon och den som får bidrag utför inte samma jobb.

    Om du säger upp en anställd pga arbetsbrist och ersätter den med en bidragstagare från AF och bidragstagaren utför samma tjänst som den tidigare anställde gjorde så bryter du mot LAS.
  • KillBill
    Aumeå skrev 2016-07-09 15:37:38 följande:
    Nu har vi inte så många arbetsuppgifter som skiljer sig så mycket åt, han räknas inte som anställd, trots att han är 35 år och jobbat med liknande arbetsuppgifter tidigare i sitt hemland.
    Tar du in en lärling så har lärlingen bättre anställning skydd än en vanlig anställd, du kan säga upp en vanlig och behålla lärlingen trots att lärlingen började efter den vanliga anställda.

    Facket har backat och godkänt.han räknas inte som anställd.

    Det är inte tillåtet enligt LAS att ersätta personal med praktikanter eller lärlingar. Skulle den som du har sagt upp driva ärendet till AD så kan den tidigare anställde få rätt (trots att lärlingen inte är anställd av dig och trots att facket har backat). Jag hoppas att den som du sa upp faktiskt driver ärendet till Arbetsdomstolen. Det kanske kan sätta stopp för arbetsgivare som i likhet med dig missbrukar systemet.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Aumeå skrev 2016-07-09 15:54:31 följande:
    Nu har vi en av landets starkaste fackförening som tittat på detta, Byggnads

    Inget fel har gjorts. dom hade drivit den ifall vi gjort fel.
    Har du sovit under en sten? Om det är något fackförbund som har problem med arbetsgivare som missbrukar systemet så är det Byggnads.

    Det är inte tillåtet att säga upp personal pga arbetsbrist och ersätta den uppsagda personalen med praktikanter eller lärlingar. Gör en arbetsgivare detta så bryter arbetsgivaren mot LAS.
  • KillBill
    Aumeå skrev 2016-07-09 16:37:29 följande:
    Fast dom har dom starkaste löneförhandlarna, oftast i tvist om löneökning , vinner oftast oxå.

    Vet inte hur skolan gör med han, men han räknas inte som anställd, han kommer och går som han vill, jag hör bara av mig till hans kontaktperson, han kan inte svenska, inte engelska, jag kan inte arabiska.
    Jag betalar inga försäkringar, inga arbetsavgifter för han, ser bara till att han får jobba. Steg två är instegsjobb om allt fungerar med han, då anställer jag och få 80% i bidrag eller max 800 om dagen, anställningen kan ske tidigast efter 9 månader då har alla återanställningsskydd upphört. och det är det facket kommit fram till, han är inte anställd ännu.

    Jag har svårt att föreställa mig att lärlingen kan utföra samma jobb som den som blev uppsagd. Fick den som du sa upp också komma och gå som han ville och var det också mycket svårt att kommunicera med den som du sa upp?


    Alla system kan dessvärre missbrukas. När en arbetsgivare säger upp personal och ersätter den med praktikanter som utför samma jobb då bryter arbetsgivaren mot LAS (oavsett om det går att bevisa eller ej). Går det inte att bevisa så klarar sig emellertid arbetsgivaren från straff och från att betala skadestånd). Kanske klarar du dig eftersom det är svårt att bevisa vad du håller på med? 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Aumeå skrev 2016-07-09 17:27:14 följande:
    Nu är han inte lärling, han har jobbar 15 år i yrket, visst syns det, men han har nya byggkrav o lära sig, han lär sig snabbt men det är nog för att han jobbat med liknande i 15 år.

    Jag får betalt för att han är hos mig, 25000:- per termin, det är skolan som betalar ut det.
    Vad tycker du själv om att du sa upp en anställd och tog in en "lärling" i stället bara för att du skulle tjäna lite mer? Sover du gott om natten?
  • KillBill
    Aumeå skrev 2016-07-09 18:00:24 följande:
    Den anställde uttalade sig rasistiskt , gillade inte alls den nya killen.klart han fick åka, med fackets hjälp dessutom.
    Så personen blev uppsagd av andra skäl än arbetsbrist?
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-07-10 19:34:51 följande:

    Ni kommer ihåg va när Ygeman ville låta påskina att 80000 om året skulle kunna komma att utvisas, för att lätta på bördan i Sverige?

    Inte så mycket av det verkar det bli:
    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6470761

    Lagen förbjuder i praktiken polisen att tvångsutvisa de som inte är tagna i förvar. Vill de inte följa med frivilligt så får de stanna i Sverige. Helt upp till dem.

    Tidigast år 2018 kan en eventuellt justerad lagstiftning komma på plats.

    Så gick det med det.


    Ygerman får stöd av Migrationsverket för att det är ca hälften (80 000) flyktingar av de som kom till Sverige i fjol som kommer att få avslag.

    www.vk.se/1760660/migrationsverket-halften-kan-fa-nej-2

    De svårigheter gällande utvisningar som du länkar till gäller familjer. Majoriteten av de flyktingar som kom i fjol var inte familjer och det innebär förmodligen att problemet inte är så stort. Dessutom så är det så, tro det eller ej att de flesta som, i sista instans, får avslag på sin asylansökan väljer att åka hem frivilligt.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-07-10 19:34:51 följande:

    Ni kommer ihåg va när Ygeman ville låta påskina att 80000 om året skulle kunna komma att utvisas, för att lätta på bördan i Sverige?

    Inte så mycket av det verkar det bli:
    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6470761

    Lagen förbjuder i praktiken polisen att tvångsutvisa de som inte är tagna i förvar. Vill de inte följa med frivilligt så får de stanna i Sverige. Helt upp till dem.

    Tidigast år 2018 kan en eventuellt justerad lagstiftning komma på plats.

    Så gick det med det.


    Du väljer att citera innan den väsentliga informationen kommer:

    "Eftersom lagen är väldigt restriktiv vad gäller att ta barn i förvar kommer det här i praktiken att innebära att barn och barnfamiljer som inte går med på att frivilligt lämna Sverige kommer att bli svåra att få ut ur landet, enligt Marianne Paulsson"

    Som sagt så var de flesta som sökte asyl i Sverige ifjol inte en del av en flyktingfamilj utan många var män och ensamkommande. Du vet inte heller hur många av just familjerna som kommer att få avslag och det kan i slutändan visa sig att detta med utvisningar av barnfamiljer blir ett mindre problem i sammanhanget.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?