Inlägg från: todo nada |Visa alla inlägg
  • todo nada

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Tom Araya skrev 2015-10-12 17:26:58 följande:

    Det är väl redan konstaterat? Vilka var det man kämpade mot?


    Du menar att de tränar och rustar upp mujahedin för 40 miljarder dollar, en ofattbart stor summa. Bara för att de ville ha ut Sovjet..?

    Kom igen Tom, en gerillagrupp som vill avsätta regeringen och driva ut Sovjet rustas upp av USA med hutlösa summor (tänk vad 40 miljarder i bistånd tex hade gjort idag) men de skulle därefter inte ta makten?
  • todo nada
    Tom Araya skrev 2015-10-13 10:13:06 följande:

    Tänk efter själv vad som hände och om det finns en politisk eller ekonomisk logik i att hela hädelsekedjan var planerad av och med syfte från USA, som ändå slutade med att en NATO-ledd styrka fick gå in och slå tillbaka Talibanerna.


    www.aftonbladet.se/kultur/article12176414.ab

    Mycket enkelt att räkna ut vad USA har för intresse i Afganistan, och varför de inte såg med blida ögon på samarbetet mellan Sovjet och Afghanistan. USA gjorde antagligen samma tabbe där som de gjorde i Libyen när de tränade grupper mot Gaddafi där en del av dessa senare anslöt sig till IS. Det gick väl inte riktigt som planerat, och den grupp de stöttat bet handen som fött dem, när den handen inte längre behövdes.
  • todo nada
    Gert skrev 2015-10-19 18:24:37 följande:

    Humor! 

    Man måste vara riktigt naiv om man tror att alla av dessa ensamkommande barn som får asyl är under 18 år. I våra grannländer visade det sig att 70-80% av de ensamkommande barnen ljög om sin ålder - de var äldre än vad de sa sig vara - men våra grannländers myndigheter utför ju också ålderstest, vilket inte våra svenska myndigheter gör.

    Jag tror att många av dessa ensamkommande "barn" inte kommer att bli lika gamla på pappret som de flesta andra. De kommer säkert att leva lika länge, men eftersom myndigheterna tror att de är yngre än vad de är så kommer de att ha en lägre medelålder på pappret.


    Kan du vara snäll och länka till den studien du skriver om, som gjorts i våra grannländer som visat att 70-80% av barnen är vuxna?
  • todo nada
    Gert skrev 2015-10-19 18:49:01 följande:

    Studien kommer från danska rättsmedicinska institutet och justitieministeriet.

    www.mx.dk/nyheder/danmark/story/26944681


    Nej Gert, nu snurrar du till det. Jag vill inte se studien som gjordes på de flyktingar som anlände till ETT av Danmarks asylcentrum mellan 2012-2013.

    Jag vill se studien du skriver om som visar att 70-80% av de ensamkommande flyktingbarnen i våra grannländer egentligen är vuxna.
  • todo nada
    felix le chat skrev 2015-10-19 20:02:32 följande:

    Nu fick du ju en länk och det vore mycket tacksamt om du kunde läsa det som länkats och komma

    men en kommentar.  Många på FL begär underlag eller länkar på faktauppgifter enbart i syfte att

    misskreditera det påstådda och när man får relevanta fakta så blir det tyst.

    Tacksam för svar så jag inte placerar dej i samma fack som många andra dvs trådförstörare,


    Du kan läsa samma kommentar jag nyss skrev till Gert. Det är ingen fakta alls som styrker det Gert har påstått, så det var lite synd. Men nu gav jag Gert här en chans att göra om och göra rätt, så vi får väl se om det går bättre vid andra försöket.

    Förövrigt är min placering i dina fack ointressant för mig, det är slöseri med utrymmet i tråden att du ens tar upp det.
  • todo nada
    brute force skrev 2015-10-19 20:58:59 följande:

    Skriv bara halleluja och få det överstökat, vi vet att inga källor duger år sekten som inte är i förhand granskade och godkända.

     


    Puss på dig pluttis!
  • todo nada
    Gert skrev 2015-10-19 21:05:19 följande:

    De ensamkommande barnen som visades vara vuxna i ålderstester, menar du nog. 


    Länk på studien du skrivit om. (Så vidare du inte vill erkänna att du än en gång suttit och förvrängt/överdrivit?)
  • todo nada
    Världsmedborgare skrev 2015-10-20 09:37:41 följande:

    Ännu ett terrordåd utfört mot ett asylboende, vilka som ligger bakom tvivlar ingen på: www.svt.se/nyheter/regionalt/vast/asylboende-i-munkedal-i-lagor

    Men vi kan idag glädjas åt valresultatet i Kanada, ännu ett land som skrotat den typ av politik som SD står för.


    De andra bränderna var i tomma tilltänkta lokaler för flyktingar, denna gången en lokal MED flyktingar i när det försökte brännas ner. Det blir bara värre och värre. Skrämmande att människor kan förakta flyktingarna så mycket att de tar till ISIS metoder ala försöka bränna människor levande.

    De som är mest rädda för att få hit en "våldskultur" skapar istället en egen. Man blir mållös.
  • todo nada
    apburen skrev 2015-10-20 09:46:25 följande:

    Om branden var anlagd eller inte är inte klargjort, det har fortfarande inte kunnat undersökas vet du.

    Det känns nästan som att du önskar att det är så, stämmer det?


    Det står på nyheterna att branden inte uppstått på naturlig väg. Så det handlar om ett faktum snarare än en önskan från någon, att någon/några individer försökt bränna upp ett annex med 14 personer i.
  • todo nada
    apburen skrev 2015-10-20 10:03:07 följande:

    OM någon har anlagt branden så hoppas jag att de får sitt straff.

    Betänk också att de boende kan ha slarvat med t ex en cigarett eller något annat.

    Det verkar som att vissa här inne tror att bara för att man röstar på SD så är man mordbrännare eller står bakom liknande vansinnesdåd.

    Det vill jag poängtera är felaktigt.


    Ja, visst finns möjligheten att det är någon av de boende, man ska aldrig säga aldrig. Men det känns som om det vore ett stort sammanträffande iom alla tidigare bränder i boenden/tilltänkta boenden.

    Jag tror inte en enda normalt funtad människa skulle ställa sig bakom en sådan handling, oavsett var man lägger sin röst på för parti. Och det tror jag de flesta håller med om. Bra att du öppet fördömer om det stämmer att det är en tilltänkt mordbrand iaf.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?