Inlägg från: Drone |Visa alla inlägg
  • Drone

    Kaninkunniga, snälla se hit!

    du får se det från den positiva sidan att du kan skaffa dig en ny likadan kanin. kanin var 5 år de lever inte så mkt längre ändå. det låter som veterinären gjorde rätt i att ha ihjäl den. det du skulle ha gjort var att ha haft ihjäl kanin när du såg att den började bli dålig, onödiga kostnader att ta med en kanin till veterinären då de är billigare att bara slå ihjäl kaninen och köpa en ny. har ett 20 tal kaniner själv och avelsdjuren blir aldrig äldre än 2-3 år sen blir de gryta. 

    och om man inte klarar att avliva sina djur själv när de blir sjuka ska man inte ha djur överhuvudtaget!

  • Drone

    de kaninägare jag träffar har inget emot att ha ihjäl en sjuk kanin. så annorlunda vet jag inte. däremot finns det ju de som skaffar kaniner som husdjur utan att ha erfarenhet och behandlar sina djur som snuttefiltar och det leder ju till att djuren lider i onödan när de blir sjuka.

  • Drone

    jo du har rätt i påståendet som du skrev det. men jag ser det som att om man är så fäst vid sitt husdjur så man låter känslor ta över, istället för att se vad som är bäst för ett djur som är sjukt eller skadat så tycker jag nog att man ska låta bli att ha djur. ett litet djur som en kanin har man lätt ihjäl utan redskap och då blir det ju ett förlängt lidande för djuret om man behöver åka med det till en veterinär eller vänta tills dagen efter.

    kan ju tillägga att jag inte ger mina kaniner namn och jag hanterar inte de djuren som kommer slaktas.

Svar på tråden Kaninkunniga, snälla se hit!