Inlägg från: mammavetintevadgöra |Visa alla inlägg
  • mammavetintevadgöra

    Får/ kan man ta tillbaka en kalasinbjudan om den bjudna är elak?

    Min 9-årige son har valt att bjuda alla killar i klassen på sitt kalas inklusive en kille som är oprovocerat elak mot ALLA barn i klassen. Han slåss, mobbas, retas och stör konstant. Han har tidigare bara varit elak mot min son någon enstaka gång men nu på sistone har det eskalerat. Igår jagade han min son och kastade kottar på honom och slog honom. Sonen vet nu inte om han längre vill att pojken ska komma på kalaset ( vilket jag förstår).

    Kan man tala om att pojken inte längre är välkommen eller måste man låta honom komma när man redan skickat inbjudan och han tackat ja?

  • Svar på tråden Får/ kan man ta tillbaka en kalasinbjudan om den bjudna är elak?
  • mammavetintevadgöra

    Tyvärr har jag bara väldigt sporadisk kontakt med mamman och hon träffar bara pojken nån gång per månad annars är han hos sin pappa eller annan vuxen. Mamman pratade jag med igår och hon kan absolut inte se något problem i att hennes son varit elak. Enligt henne är han så snäll och omtyckt så.
    Jag tycker inte heller att man utesluter någon och blev väldigt glad över att min son ville bjuda honom från början trots att han är så elak.

    Jag försöker tänka lite "älska mig minst när jag förtjänar det minst" och att pojken kanske blir snäll om han får vara med.
    Tycker att det är jättesvårt

  • mammavetintevadgöra
    ninasord skrev 2015-09-22 11:03:45 följande:

    Han kanske har ADHD, han ska väl få vara med som alla andra.

    Eller är de andra klassens medborgare?


    Förlåt men vad har ADHD med saken att göra?
  • mammavetintevadgöra
    ninasord skrev 2015-09-22 11:21:05 följande:

    Jag tänkte att han kanske har det och att det är därför han har lite svårare att vara som dom andra.


    Fast min son har ADHD och han är det snällaste som finns så att ADHD skulle berättiga till att man är elak och slåss var det dummaste jag hört
  • mammavetintevadgöra
    ninasord skrev 2015-09-22 11:35:33 följande:
    Jag hade för mig att det är dom som inte får hjälp som blir svåra, bråkiga och allmänt farliga i vuxen ålder. Det kan vara så att jag misstagit mig, men enligt vad jag har läst och tagit del av finns det komplikationer vad det gäller ADHD och oförmågan att hålla sig i styr.
    Fast du skrev såhär!

    Och som jag skrivit tidigare så har ADHD oavsett om man har det eller inte inget med saken att göra.

    Pojken är elak, kan jag avinbjuda honom från kalaset eller inte är min fråga.

    Jag bryr mig faktiskt inte så mycket om VARFÖR pojken är elak, tycker inte att det är min sak att lösa. Ledsen om jag låter hård nu men det är så jag ser på det

  • mammavetintevadgöra
    ninasord skrev 2015-09-22 12:30:33 följande:
    Frågan VARFÖR är ganska viktigt många gånger ska du veta.
    Du hård? Lägg av...
    Kom gärna med ett konkret förslag på hur du tycker att jag ska hantera situationen.

  • mammavetintevadgöra
    Pojkmamma01 skrev 2015-09-22 14:02:47 följande:

    Min bonus på 8,5 år, har troligen ADHD och han kan vara riktigt otrevlig och vidrig. Både fysiskt genom att knuffas, slåss, tidigare bitas.. Och genom att säga saker ett barn inte ska säga..


    Hur tycker du att jag ska hantera situationen? Skulle du ha förståelse om din son plötsligt inte fick komma på ett kalas?
  • mammavetintevadgöra
    ninasord skrev 2015-09-22 16:21:14 följande:

    Är det mitt ansvar det med?


    Jag har inte någonstans skrivit att något av detta är ditt ansvar så jag förstår inte riktigt varför du svarar mig på det här sättet.
  • mammavetintevadgöra
    ninasord skrev 2015-09-22 17:57:18 följande:

    Och jag begriper å andra sidan inte varför du kräver att jag ska lösa dina problem.


    Det har jag inte gjort,jag har bett om råd. Du har själv valt att skriva i tråden och får lämna den precis när du vill.
  • mammavetintevadgöra
    ninasord skrev 2015-09-22 19:11:44 följande:

    Innan jag gör det så kan jag väl skriva att varje gång av de tusen gånger jag frågat eller bett om någonting, har jag inte fått ett skit. Klart slut.


    Det var tråkigt att läsa men det ger inte dig rätten att sabotera min tråd eller vara otrevlig mot mig.
  • mammavetintevadgöra
    Cat71 skrev 2015-09-23 13:51:37 följande:

    TS - din son måste ju självklart känna sig trygg sitt eget hem och under sitt kalas.

    Tycker du gjorde helt rätt som kontaktade mamman. Jag undrar lite vad du sa under samtalet dock? Jag hade nog bara informerat om hur vi ser på situationen och om hon vill hjälpa till att lösa den på något sätt. Att hon inte ser några problem löser ju inget?? Jag hade nog föreslagit att pojkarna, förutsatt att både vill förståss, får träffas på tu man hand i sin hemmiljö. Hos er eller hos dem. Och se om där finns eller uppstår en grund att bygga ett kompisskap på.

    Om din son fortfarande kände sig obekväm att bjuda den andre pojken hade jag informerat om att han inte längre är välkommen.

    Samma hade jag gjort om inte föräldrarna visat intresse för att hitta en lösning.


    Jag var väldigt saklig och återberättade vad personalen på fritids sagt och vad mina barn sagt om sina upplevelser (lillebror såg vad som hände ).

    Hon har tyvärr ingen vidare kontakt med sitt barn utav olika anledningar som jag inte känner till men kan ana. Pappan och den andra vuxna har jag ingen kontakt med. Att pojken har det svårt är jag mycket medveten om och det är min son oxå ( han har själv märkt att pojken inte träffar mamman inget jag sagt) och därför ville min son bjuda honom fast han är dum.

    Tyvärr slog ju mamman bara ifrån sig ( jag hade iofs inte räknat med annat) och tyckte att jag skulle "lägga ner tjafsandet"
  • mammavetintevadgöra
    flygrl skrev 2015-09-23 18:08:00 följande:

    @TS: Din son verkar va väldigt snäll och inkännande som t o m velat bjuda den här killen. Visst blir det säkert kännbart för klasskompisen att inte längre få komma men om han betett sig så illa mot din son måste han också lära sig att det kan bli konsekvensen av att ge sig på nån. Han e ett barn men ändå 9 år och måste börja lära sig var gränsen går för hur man kan behandla andra. Som flera skrivit: det e din sons dag och kalas och då ska han inte behöva känna oro över att den här killen dyker upp hemma hos er.

    Du skriver att han inte vet om han vill att klasskompisen kommer. Kan det va så att han också oroar sig för vad som händer om killen inte får komma??? Att han e rädd för att råka ännu mer illa ut om killen inte kommer?

    Säger inte att så är fallet men kan vara så. Ännu tristare isf!

    I vilket fall har din son rätt att få känna sig trygg. Både på sitt kalas och i skolan.


    Tyvärr är jag rädd för att det är så som du skrivet att min son är orolig för vad som händer om pojken inte får komma.

    Nånstans så hoppades jag på att mamman själv skulle säga att hennes son inte borde komma men tyvärr så blev det inte så.

    Givetvis ska min son få känna efter och bestämma men hur vet jag att han fattar beslut utifrån vad han vill och inte av rädsla
  • mammavetintevadgöra
    HenryIronstead skrev 2015-09-23 20:59:16 följande:

    Jag har redan föreslagit det för TS men vi får inget gehör där. Jag hade garanterat sagt att pojken bara är välkommen i sällskap av en förälder (med undermeningen att föräldern ser till att pojken sköter sig).


    Jag är ledsen att du uppfattar det som att du inte får gehör för ditt förslag. Jag tycker absolut att det är ett väldigt bra förslag och har absolut tagit det till mig som ett alternativ.

    Känner mig väldigt villrådig och vet inte alls. Tycker att de allra flesta som har kommenterat har kommit med bra synpunkter oavsett om det gäller att barnet ska få komma eller inte och huruvida det ska ha en förälder med eller inte.
  • mammavetintevadgöra
    Yngla skrev 2015-09-23 21:27:13 följande:

    Pojken har uppenbarligen problem hemma. Det skulle nog inte leda till att pojken "beter sig" för att en förälder är med. Denne bryr sig kanske inte ens om vad ungen gör. Vem som helst kan bli förälder, tyvärr


    Du har helt rätt i det du skriver och ska jag vara helt ärlig så vet jag inte om jag vill ha varken mamman, pappan eller den adra vuxna med på kalaset just för att jag vet en del av vad pojken gått igenom sedan han föddes.
  • mammavetintevadgöra
    Enrice skrev 2015-09-24 21:49:46 följande:

    Absolut. Jag följer med resonemanget. Men blir jag överfallen och misshandlad ute i samhället blir det konsekvenser. Skillnaden här i sammanhanget är att det händer i skolan och det är BARN. Varför gör inte vuxna något åt detta? Jag har inte satt mig in i tråden. Mer än att det känns som om pojken är syndabock. Läste något om att TS vet hur svårt denna pojke haft det. Är sociala myndigheter redan inkopplade då eller? Vi vuxna kan inte bara strunta i hur barn har det. Har ni tänkt på att hans beteende är för att han ropar på hjälp?

    I TS fall. Har TS redan försökt prata med vårdnadshavarna och lärare är det kanske inte så mycket mer att göra. De bestämmer själva om kalaset.

    Jag undrar bara hur den pojken kommer vara i nian när ingen vuxen bryr sig.


    Jag vet att det gjorts anmälningar både till och av skolan. Vad dessa lett till har jag ingen aning om.

    Visst kan det absolut vara så att det är rop på hjälp och visst önskar jag att pojken mådde bättre än vad han gör idag. Tyvärr tror jag att pojken är trasig pga sin uppväxt och som jag skrivit tidigare är iaf inte mamman speciellt engagerad sen om det är för att hon inte får eller inte vill har jag ingen aning om. Pappan känner jag inte har bara sett honom vid hämtning och lämning och aldrig pratat med honom. Jag vet att föräldrarna är medvetna om pojkens beteende men jag tror inte föräldrarna samarbetar vare sig med varandra eller skolan.
  • mammavetintevadgöra

    Jag har aldrig sagt at jag inte känner dem.

    Jag umgicks väldigt flitigt med mamman under flera år. Vi lärde känna varandra när barnen var nyfödda. Sedan har vi av olika anledningar glidit ifrån varandra och har numera bara väldigt sporadisk kontakt. Att jag inte känner pappan till barnet beror på att de inte var tillsammans när vi umgicks. Det jag vet att pojken gått igenom är sådant mamman själv berättat för mig när vi umgicks. Tyvärr ser hon inte själv sambandet mellan händelserna och pojkens agerande.

    Jag vet att både skolan och andra försökt hjälpa men när familjen ( iaf mamman)bara slår bort hjälpen så är det inte alltid så lätt.

  • mammavetintevadgöra

    Under veckan har pojken inte varit elak mot min son och det lutar nog att han får komma på kalaset iaf.

    Som nån skrev så har han ju inte varit elak innan mot just min son och det KAN vara så att kalasinbjudan gjorde att att han inte vet hur han ska bete sig.

    OM han nu har nån diagnos ( vilket vi troligen aldrig kommer få veta eftersom mamman vägrar utreda)

    Så kan ju elakheter vara en reaktion på snällhet.

    Det kan ju vara så att han bara sökte bekräftelse och uppmärksamhet.

    Sonen är nu ok med att pojken kommer men ändrar han sig så kommer jag "avinbjuda" honom.

    Jag kommer även hålla koll på hur han beter sig mot de andra kompisarna under tiden fram till kalaset.

    Visar det sig att någon annan blir utsatt för farligheter så kommer jag tänka ett varv till.

    Varken min son eller någon annan ska ju behöva känna sig otrygg. Och jag kommer absolut punktmarkera pojken OM han får komma.

Svar på tråden Får/ kan man ta tillbaka en kalasinbjudan om den bjudna är elak?