Inlägg från: Lavish |Visa alla inlägg
  • Lavish

    Får/ kan man ta tillbaka en kalasinbjudan om den bjudna är elak?

    Ja det tycker jag att man kan göra. Självklart ska inte din son behöva bjuda en kille som varit dum mot honom. Kalaset är din sons dag och att bli bjuden på det ett privilegium som kan dras in om man beter sig tillräckligt illa.

    Sen om man inte vill tala om det som ett straff om killen nu har diagnos eller nått så kan man uttrycka sig som att "Tyvärr har det hänt så mycket tråkigt från Xs sida att vi tror att vår son får sitt kalas förstört om han kommer på kalaset. Därför vill vi inte att han kommer." 

    Jag tycker INTE att ni ska låta honom komma med en förälder om inte din son känner att det går bra. Om din son varit mycket utsatt av denna pojke kan han bli ledsen och få ett sämre kalas bara av den bråkiga pojkens närvaro, även om han inte gör något dumt på kalaset. 

    Min åsikt är att det tas för lite hänsyn till "normala" barn i sådana här sammanhang. Det räcker med att din son får utstå sådan skit på skolan. Han ska inte behöva ha folk som behandlat honom illa på sitt kalas, han har också rättigheter och behov i livet även om han råkar vara "normal". 

  • Lavish
    Hjärter Dam skrev 2015-09-23 21:25:23 följande:
    Man kan inte ta tillbaka en inbjudan som man redan givit - speciellt inte för ett barn. Och är alla andra barn i klassen bjudna är det direkt mobbning att göra så!

    Ge grabben en chans! Be gärna att fler vuxna är med på kalaset som extra stöd.

    Som det låter har den pojken problem, antingen med sig själv eller sin omgivning - och han kanske verkligen behöver få vara med på ett kalas, känna sig välkommen...
    Nej det är bra mycket mer mobbing att TS son först ska få spö av den här pojken, sen tvingas ta emot honom på sitt kalas samt få höra av vuxenvärlden att hans känslor är oviktiga till och med på hans egen födelsedag och den ende vars känslor spelar roll är pojkens som slår honom.

    Vad får TS son för chans då tycker du? När till och med hans egen mamma vänder honom ryggen på hans födelsedag? Tänk om TS son vill känna sig välkommen på sitt kalas?
  • Lavish
    Hjärter Dam skrev 2015-09-23 21:54:27 följande:
    Men vadå tvingas ha med honom på kalaset? TS son ville ju bjuda honom!

    Nu har jag inte läst tråden, men som jag förstod det hela ville sonen bjuda alla killar och då utesluter man inte EN!

    Självklart ska sonen känna sig trygg. Är det SÅ illa att TS son känner sig hotad av den där pojken måste såklart TS vidta åtgärder.

    Har föresten pojken öht tackat ja till kalaset?

    Har som sagt inte läst tråden, men det handlar om barn. 9-åringar!!

    Tänk dig in i pojkens situation: du får en inbjudan till kalas, sen kommer någon och säger:

    "Nej föresten,du är dum och får inte komma!"

    Hade varit bättre att inte bjuda från början i så fall
    Han har ju slagit TS son och varit elak mot TS son EFTER att han redan hade fått inbjudan?

    Ja, blir man bjuden på kalas och sen går och spöar upp den som bjudit in en så har man själv förskaffat sig situationen att man inte längre är bjuden. 

    Jag förstår verkligen inte vad pojken ska vinna på sikt med att få lära sig att det går bra att spöa sina kompisar för de vill fortfarande leka, då de blir tvingade till det av sina föräldrar. 
Svar på tråden Får/ kan man ta tillbaka en kalasinbjudan om den bjudna är elak?