Inlägg från: ciann |Visa alla inlägg
  • ciann

    Får/ kan man ta tillbaka en kalasinbjudan om den bjudna är elak?

    mammavetintevadgöra skrev 2015-09-23 21:35:07 följande:
    Du har helt rätt i det du skriver och ska jag vara helt ärlig så vet jag inte om jag vill ha varken mamman, pappan eller den adra vuxna med på kalaset just för att jag vet en del av vad pojken gått igenom sedan han föddes.
    Det låter som en jobbig situation. Förstår om du inte vill ha pojken på kalaset med eller utan förälder. Samtidigt blir det väldigt exkluderande om alla utom pojken kommer. Och att du avanmäler efter att inbjudan skickats ut. Det kommer garanterat leda till mer bråk och en än mer utsatt situation för pojken.

    Och det kan vara så att pojken är så glad över att ha blivit bjuden att det slår över i bråk.

    Jag tycker förslaget på att någon vuxen ska vara med är bra. Du har försökt föra fram det till mamman som inte är så delaktig i sonen. Kan du inte skicka ett sms till pappan och skriva att det varit bråk i skolan och att du vill att en förälder är med på kalaset?   

    Jag tycker också att förslaget att barnen leker hos er innan är bra. Då får du möjlighet att lära känna barnet och se hur det fungerar med sonen och om pojken lyssnar på dig om du behöver säga till. Då får du förhoppningsvis också en kontakt med pappan och kan föra fram att du vill ha en förälder med.

    Men först skulle jag nog höra med skolan om hur de skulle göra
  • ciann
    mammavetintevadgöra skrev 2015-09-25 06:29:59 följande:
    Jag vet att det gjorts anmälningar både till och av skolan. Vad dessa lett till har jag ingen aning om.

    Visst kan det absolut vara så att det är rop på hjälp och visst önskar jag att pojken mådde bättre än vad han gör idag. Tyvärr tror jag att pojken är trasig pga sin uppväxt och som jag skrivit tidigare är iaf inte mamman speciellt engagerad sen om det är för att hon inte får eller inte vill har jag ingen aning om. Pappan känner jag inte har bara sett honom vid hämtning och lämning och aldrig pratat med honom. Jag vet att föräldrarna är medvetna om pojkens beteende men jag tror inte föräldrarna samarbetar vare sig med varandra eller skolan.
    Det jag funderar över är hur du kan veta så mycket om familjen fastän du inte känner dem. Hur pojkens uppväxt är och att föräldrarna inte samarbetar och att anmälningar gjorts.

    Är det så att det här är en familj som "alla" pratar om? Som "alla" tycker sig veta något om? Det är i så fall en ganska otäck process som är i gång. Ofta brukar det leda till att omgivningen får en klarare och klarare bild av vad som hänt. Men att bilden är kraftigt överdriven och mer av en nidbild. Ofta brukar omgivningen se sig som goda och inkännande med situationen, men sällan lämna sargkanten och engagera sig i barnet. Vilket leder till att den omtalade familjen blir mer och mer utanför. 

    Jag säger inte att det är så i det här fallet, men det finns misstänkt många indikationer. 

    Jag hoppas verkligen att någon (skolan/soc/grannar/kyrkan) tar tag i situationen. Det här handlar om betydligt mer än ett barnkalas. (Till vilket jag förstår att TS inte vill bjuda pojken) Det handlar om en pojke som är på väg ut i utanförskap, medans omgivningen står vid sidan av och suckar och säger vad var det jag sa. 

     
Svar på tråden Får/ kan man ta tillbaka en kalasinbjudan om den bjudna är elak?