• Anonym (1)

    Jag har begått bedrägeri oavsiktligt. Vad göra?

    Anonym (Orolig) skrev 2015-09-24 02:32:49 följande:
    Jag skickar denna telefonen och får spårningsnummer, jag ger den till klarna senare.

    Köparen kanske märker att varan inte är i samma skick och kontaktar klarna, men han har ju inga konkreta bevis? 

    Hur ska klarna förresten veta vad som finns i paketet som jag skickar till köparen? Det kanske är tex kläder eller nåt annat?

    Köparen kommer kontakta klarna och säga att han fått kläder, men köparen har kunnat själv lagt kläderna där?
    Vadå inga konkreta bevis? Du har väl lagt upp bilder/beskrivit varans skick??

    När varan kommer ser ju köparen att det inte stämmer överens och gör en anmälan till tradera/klarna om att varan inte är som beskriven. Det är ditt ansvar som säljare att den är det. Om du har tagit bra bilder så går det ju lätt att se att det inte är samma vara.

    Ja, tråkigt med din ekonomiska situation men du inser väl att det är du som försatt dig i den och att andra inte kan förväntas ta ansvar för den genom att acceptera att du ljuger och begår bedrägeri (nej, inte oavsiktigt) för att underlätta för dig själv?

    Du kan ju inte på allvar mena att du ska skicka kläder eller något annat?! Eller?

    Din moster har brustit i föräldraansvaret och är med största sannolikhet skyldig att ersätta varans hela värde. Dessutom har barnet begått ett brott (skadegörelse) vilket gör att föräldrarna har ytterligare ett skäl att betala.
  • Anonym (1)
    Anonym (Orolig) skrev 2015-09-24 02:06:50 följande:
    Jag hade ingen aning om det med klarnas krav.
    Fast alltså, brukar du ingå avtal utan att läsa om villkoren? Då behöver du nog lära dig att göra det väldigt omgående för det är din skyldighet att göra det, du är myndig och är skyldig att göra det och kan inte komma i efterhand och säga "men det visste inte jag".
  • Anonym (1)
    ÄngDal skrev 2015-09-25 00:28:44 följande:

    TS, om din historia stämmer lär du kunna få det mesta tillbaka från försäkringsbolaget, antingen ditt eget eller mosterns - det var ju hennes barn som förstörde telefonen. Om telefonen endast var en vecka gammal, kommer nypris att betalas ut (minus självrisk) och självrisken borde ju mostern stå för kan jag ju tycka...


    Även om ingen av dem har försäkring så kan mostern vara skyldig att betala eftersom det var hennes barn som orsakade skadan. Det är inte säkert men det får ju TS kolla upp.
Svar på tråden Jag har begått bedrägeri oavsiktligt. Vad göra?