Inlägg från: Misszandra |Visa alla inlägg
  • Misszandra

    Fler som försöker bli gravida?

    GästenT skrev 2015-11-17 07:17:35 följande:
    Ja Gud ja! Det känns kanon att dom kollat mig. Slipper man gå och fundera och kan känna sig liiiite tryggare i att det tar sin tid att bli gravid! :) Även fast man såklart blir frustrerad..

    Ja absolut kan mensen vara på g, men brukar du ha sånna smärtor att du nästan svimmar vid mens? :S i såfall kanske du behöver bättre smärtstillande? Hoppas du får tag på gyn så du får kolla upp, även fast mensen kommer så kan det vara skönt att få kolla varför du får sånna smärtor! Du har ju ändå haft ont i väldigt många dagar nu....
    Jag ringde gyn igår, 8 veckors väntetid. yey ...

    Så jävla tråkigt, och mina smärtor går inte över. När jag var på jobb idag så när jag hade 3h kvar av min arbetstid så fick jag så ont, min mage står verkligen rakt ut. Jag är inte supersmal utan har en liten mage men det brukar liksom va rakt där livmodern sitter sen en liten bula, nu är min mage som en boll nere ifrån där, jätteutåtstående och smärtar som fan. Barnmorskan rekommenderade att jag skulle ta värktabletter och blev de akut skulle jag åka till akuten. hopp, tack för hjälpen typ .. man blir ju less på detta system.

    Men jag är jätteglad för din/er skull. Jag håller alla tummar och tår att det löser sig för er väldigt snart, och att ni får ert fina, efterlängtade plus. 
  • Misszandra
    GästenT skrev 2015-11-18 19:45:05 följande:
    Men alltså?! Finns det ingen akutgyn du kan ringa?? Känns ju superkonstigt med vanliga akuten? Är du så skullen och har såpass ont så tycker jag faktiskt att du borde få träffa någon! Fan va irriterad jag blir! Vad säger din karl? Hur många dagar har du haft ont nu?
    Det finns en privat gyn också, jag funderar på att kontakta dom och se om dom har mindre väntetid. Jag började få ont i fredags. Jag sa det till barnmorskan jag pratade med också att detta är inte smärtor jag känner igen, ibland krampar det så jag bara skriker rakt ut. Min kille kan knappt röra mig då både mage och bröst gör ont som fan. Jag tycker att om detta var pga av att mensen är på G borde den ha kommit. Jag undrar vad som försegår. Om det inte blir värre vill jag försöka vänta och kanske ta ett gravtest till och då ringa gyn, tycker egentligen inte att OM jag vore gravid, borde det inte göra så här ont heller. Och jag hatar verkligen att någon professionell ber mig ta värktabletter och lägga mig i ett bad när de gör ont. Jaa, jag kan ju säga till min arbetskollega 3h innan passet är slut att jag måste gå hem för att ta ett bad, barnmorskans order. Jag vill inte heller dämpa smärtor som jag aldrig haft innan med tabletter, tänk om något händer och jag känner inte de pga smärtstillande? För övrigt så är jag väldigt skeptiskt till värktabletter vad det än gäller, tar ytterst sällan det.

    Min kille har sagt sen i lördags att jag kanske borde åka in och få det kollat och jag ringde då 1177, som sa att det inte var brådskande utan jag kunde ringa gyn i dagarna för att få tid, och sen sa barnmorskan så. Jag berättade idag att det finns en privat gyn och jag vill att jag bokar till så snabbt som möjligt, han ser ju hur ont jag har hela tiden. 

    Vet du vad det konstigaste är? När jag kissar, och "kniper" så gör det jätteont uppe vid livmodern. Det är såna konstiga grejer som jag aldrig märkt av mensvärk förut, sen att det inte känns som mensvärk är en annan historia, vissa kramper är inte och leka med. 

    Oj detta blev ett långt inlägg.  
  • Misszandra
    GästenT skrev 2015-11-18 20:55:05 följande:
    Vet du, till och med jag som sitter i en annan del av Sverige och inte ens känner dig blir skitförbannad! Hur kan dom ge sånna råd via telefon när dom inte har en aning om varför du har sånna smärtor?? Jag tycker absolut att du ska ringa privata gyn, förhoppningsvis får du bättre bemötande där! Du känner din kropp bäst så vill du vänta så ska du självklart göra det. Men det är inga typer av symptom som jag själv känner igen, speciellt inte vid mens. Och som du säger så känns det lite för smärtsamt för att vara en graviditet? :S När jag har extrem mensvärk kan jag t.om. tycka att det är skönt att kissa för att det nästan lättar lite när man kniper till och pressar... :P Ja om du förstår.. Haha. Håller smärtorna i sig även imorgon så håller jag nog med din kille att det är dags att kolla upp, vare sig det är hos vanliga akuten eller om du kan få en supersnabb tid hos gyn. Hoppas verkligen att det blir bättre snart eller att du får kolla upp det! Du får gärna fortsätta skriva här hur det går för dig.
    Jaa man undrar vad hon vet som hon inte berättade? Är detta normalt? Är det hälsosamt att käka värktabletter i 8 veckor när man inte vet vart smärtan kommer ifrån? För om man har ont är det ju något som inte står rätt till?

    Grejen är ju att mina bröst är ju skitömma också, snackade med min kille igår och vi sa det att det bör ju va något hormonellt, eftersom bröst smärtorna kom nån dag innan värken i magen gjorde. 

    Ringde den privata gyn idag, och det är en inspelad röst som säger "Vi har nu stängt av vår bokningstelefon och öppnar den igen den 28 december, är det akuta besvär får du kontakta akuten" Hur i helvete kan man stänga av bokningstelefonen? Jag blir riktigt förbannad på detta system.
  • Misszandra
    GästenT skrev 2015-11-19 11:44:58 följande:
    Men va fan?? Även fast man inte har lediga tider så måste man väl ändå kunna erbjuda telefonrådgivning på en privat gynmottagning?? Man känner sig lagom bortskämd när man har så mycket bm samt gynmottagningar OCH gynakut runt omkring sig! :/ Att det ska spela så stor roll vart i landet man bor! Om du orkar och känner för det så tycker jag att du ska ringa vc och rådfråga, ja om du fortfarande har samma smärtor. Dom kanske har något vettigt svar?

    Det låter ju hormonellt om du samtidigt har ont i brösten, men va fasiken är det för hormoner som spökar om man har sånna smärtor i magen, så många dagar?! :S Men du har fortfarande ingen mens och massa ont?
    Det är lite så jag tänker också, även fast de inte skulle haft tider så måste dom ju ändå ha telefontid, man kan ju inte bara spela in ett meddelande och sen stänga av sin telefon. Tror dom man vill dit när dom öppnar igen sen? Känner ju inte sig särskilt inbjudande och välkomnande. 

    Jag funderar på det men undrar vad en allmänläkare kan göra för mig. Jag har alltid haft väldiga problem med min mage men då uppe i magen, typ tarmar och magsäck och har alltid bara blivit skickad till specialistläkare och har de inga tider så spelar de ingen roll om jag får en remiss? Bara betala mer pengar. 

    Jaa, mina bröst och bröstvårtor är kaos. Jag har så in i helvetes ont. Tog nyss av mig bhn och trodde jag skulle dö. Även magsmärtorna är värst på kvällen.
  • Misszandra
    GästenT skrev 2015-11-20 08:12:04 följande:
    Nej jag tycker det verkar jävligt märkligt med den privata gyn. Känns otroligt oprofessionellt!!

    Du har kanske rätt, tänkte om dom kunde ge rådgivning men dom lär väl säga samma sak som 1177.. har dom ens en gynekolog på akuten?(Sjukhuset) Fyfan va förbannad jag blir! Vart vänder man sig?! Någon ungdomsmottagning i närheten att ringa då? Så jäklans skumt med dina smärtor och att allt håller i sig! det känns inte helt normalt?
    Det har nu börjat strama ut i ryggen, nere i svanken gör det jätteont samtidigt som de gör ont i tjejmagen. Jag funderar på om man ska åka in akut för det, nu har det gått 1 vecka, idag och det blir inte bättre. 

    Det känns som ungdomsmottagningen inte tar emot när man vill bli gravid. Snackade med min mamma precis och hon tyckte jag borde ringa 1177 och prata med dom igen. Vet dock inte heller om de hjälper något speciellt. 

    Fan jag blir bara irriterad jag blir på att det ska va så himla svårt att få hjälp. Känns som en hel vetenskap att hitta vad som är fel.
  • Misszandra
    GästenT skrev 2015-11-20 14:10:51 följande:
    Jag tänkte att ungdomsmottagningen kanske har barnmorskor på plats som kan göra en rutinundersökning eller ge dig rådgivning. :/

    Jag tror 1177 kommer att säga som sist, avvakta med värktabletter eller åk in akut.. Vet inte om dom kan säga så mycket mer. :S men gör verkligen som du känner nu!! Be din sambo följa med dig till akuten om du vill dit, han kan ju intyga vilka smärtor du får! Känns som om det börjat bli värre om det nu gör ont i rygg/svanken.

    Förstår om du är jäkligt förbannad, man undrar ju hur svårt det kan vara!!
    Hmm får se vad jag ska göra, nu är det helg och jag har fullt upp mån-ons nästa vecka så jag tänkte ta ett nytt gravtest i slutet på nästa vecka och se, är det också neg så får jag ringa bm. Och blir det värre nu i helgen får jag självklart åka in akut.

    Det liksom knyter sig ibland, annars är det en konstant tryckande/molande smärta, känns som typ ett band över livmodern, svårt att förklara. Och detsamma gäller med brösten. Också små stickande känsla och bröstvårtorna är superkänsliga, går knappt att ligga på mage varken för magens skull eller brösten skull. Gud vad jag känner mig gnällig.

    Gick in på en annan sån här tråd där en tjej hade skrivit att hennes tidiga gravsymtom och det var bla att hon fick finnar vilket hon aldrig får annars och fettigt hår. Innan jag läste hennes inlägg så stod jag imorse och kollade mig i spegeln, har de senaste morgnarna vaknat med finnar (vilket jag vanligtvis aldrig gör) Och mitt hår såg ut som om jag inte duschat på 2 veckor, när jag duschade igår kväll. Känns roligt att det var något jag tänkte på innan jag läste hennes inlägg om det. Visste inte att de kunde va "symtom"
  • Misszandra
    GästenT skrev 2015-11-20 17:00:31 följande:
    Det låter som en bra plan! :)

    Men shiiit!! Tänk om du ÄR gravid?! och att din livmoder växer som satan nu!!! Hur jäklans kul hade inte det varit då?? Jag håller tummarna på att du är jääättegravid just nu och att det är därför du har så ont i brösten och magen! Jag vill typ att du ska ta ett gravtest nu! Haha.
    Jag hoppas ju självklart på de, men vågar inte hoppas för mkt. Ingen kommer va lyckligare än mig om det visar sig att det är så! Tänkte försöka vänta tills mitten på nästa vecka, eftersom det visade negativt i lördags.

    HÅLL TUMMARNA FÖR MIG!!! :D
  • Misszandra
    GästenT skrev 2015-11-20 18:33:12 följande:
    Men vafan i lördags?!?! Det är ju 6 dagar sen!!! Jag är så otroligt imponerad att du klarar av att vänta så länge! Haha! Jag förstår att du inte vågar hoppas förmycket så därför hoppas jag åt dig och håller tummarna som satan!!
    haha, jaa jag vet. Men eftersom jag inte vet när jag haft äl om jag ens haft det, vet jag ju inte när jag har bim. Gavtest växer inte på träd, vill vänta iallafall till nästa vecka så jag inte testar för tidigt.

    Jag har i nån dag nu kollat på mina bröst och tyckt att de har förändrats lite, idag sa min sambo att de var annorlunda. Så det är inte bara jag som tyckte det. Också konstigt, brösten förändras väl inte bara sådär?

    Fan nu känns de som jag läser in i de för mycket. Eftersom jag SJÄLVKLART hoppas på en bebis. 
  • Misszandra
    GästenT skrev 2015-11-20 18:33:12 följande:
    Men vafan i lördags?!?! Det är ju 6 dagar sen!!! Jag är så otroligt imponerad att du klarar av att vänta så länge! Haha! Jag förstår att du inte vågar hoppas förmycket så därför hoppas jag åt dig och håller tummarna som satan!!
    DU??? min temp har höjts med ca 0.5grader. Vad kan de bero på? Jag är så himla trött och seg hela tiden. Orkar verkligen inte göra något alls längre. 
  • Misszandra
    GästenT skrev 2015-11-21 13:48:18 följande:
    Ta gravtest!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wiii!!
    En annan grej som också gjorde mig förvånad var att alltid när jag och min sambo tränar på gymmet, finns där näst intill alltid någon som ska stinka svett, jag är känslig mot sånt i vanliga fall och de är min sambo också. Idag när vi var på gymmet var där en kille som stank, jag liksom fick vända ryggen mot honom och hålla lite diskret för nästan för annars hade jag nog spytt och så frågar jag sen min sambo, "kände du inte hur mkt han stank svett?" "nej?" svarar han. jag bara WTF, vi brukar alltid känna lika dant. Där var en kille till som även han min sambo inte kände av, jag höll på att spy så illa var det. 

    Gäspade även under hela passet när man haft 9-10h sömn, är helt slut. Antingen är jag gravid eller så har jag nån infektion i kroppen som gör att jag inte fungerar normalt. 
  • Misszandra
    GästenT skrev 2015-11-21 15:42:11 följande:
    Meeeeen!! Att du ens orkar vänta och inte tar ett imorgon!! Haha. Har du så mycket symptom så borde det verkligen bli ett plus! :D Fasiken va nyfiken jag blir! Tänk om du är gravid!! :D
    Hahah, jag är själv förvånad. Tror jag väntar pga av att jag tror inte att det är så, och jag vill så himla mycket så orkar inte få ett neg till. Har också beställt hem CB digitala test. Har dock ett "vanligt" hemma, kanske borde testa det?
  • Misszandra
    GästenT skrev 2015-11-21 16:20:08 följande:
    Ja det vanliga kan du väl ta? eller hur? Haha! Fan va jag hetsar dig! :D Men jag är såå nyfiken och hur ska du få reda på det om du inte testar?! Mensen är ju redan massa sen så den kan du ju inte vänta all evighet på!! Hehe. Har hur mycket argument som helst varför det är bra att testa. ;)
    Hahah, jag har fått för mig att tisdag morgon är den perfekta dagen att ta test. Fast kanske borde göra de imorgon, ska dock hälsa på mina föräldrar då och skulle det visa sig va en bebis kommer jag inte klara av att va tyst.

    Nu tycker jag att vi har pratat alldeles för mkt om mig, hur går det för dig egentligen? När har du äl eller har du redan haft det? Du var ju och kollade upp det! Hur har de gått sen dess? Har du funderat på att testa Natural Cycles? 
  • Misszandra
    GästenT skrev 2015-11-21 22:17:26 följande:

    Ja men du är så mycket mer spännande att prata om än mig just nu!! Haha. OM du bestämmer dig för att ta ett test imorgon så måååste du in och skriva hur testet blev!! :D

    Min äl ska vara i veckan nu, ca tisdag. Men eftersom den var så märklig förra månaden så vet jag inte. Gyn sa att det var bättre att tempa än äl-test så jag laddade ner ff som alla pratar om här. Haha. Verkar påminna om NC fast gratis app. Enligt honom så hade jag haft en äl sist, hade någon gulkroppsgrej där. Vi får se om jag får utslag på äl-testen och hur tempen ser ut. Testar nog inte så noggrant som man ska. Hehe. Men inget ska ju vara fel så är bara att köra på! :))


    Då får ni verkligen kör hårt fram till tisdag! Make a baby! Hahah ..

    Vad jag har fattar får NC är att man måste tempa samma tid varje dag innan man stiger ur sängen. Av den anledningen har jag inte betalt för den appen för jag är sämst på att komma ihåg sånt. Ff?? Vad är det, nu blev jag intresserad. Min temp verkar ju ha höjts, inte varit så högt sen jag började tempa (tempar dock väldigt oregelbundet och varken varje dag eller samma tid men har ändå alltid legat på runt samma temp varje gång, förutom nu då)

    Jag håller alla tummar i världen för er. Jag hoppas lika mycket på er som jag hoppas på mig och min sambo. Måste va skönt att få höra att allt är ok och att man har äl. Själv har man ingen aning!
  • Misszandra
    GästenT skrev 2015-11-22 08:20:27 följande:
    Haha jaa förfan!! Förhoppningsvis blir inte mensen sen som förra månaden. Vart jätteförvånad för min är onormalt regelbunden annars känns det som. ;) Men men. Jag vet inte om det är för att vi försöker få barn som min mens strular.. För nu fick jag som lite ljusrosa i flytningarna. Det brukar jag heller aldrig ha. :S

    Grejen är ju att man ska tempa samma tid, varje dag för att få ett diagram man kan lita på. Men jag kan fasiken inte det, plus att jag sover oroligt och dåligt i perioder och det gör också tempen märklig. Så jag vet inte hur bra resultat mitt blir, tänkte mest testa den här månaden. Fertility friends heter appen. Så skriver man in äl-test, temp, flytningar.. Ja allt man vill typ så ska den räkna ut äl. Fast man måste inte ha äl-test vad jag förstår men jag lägger till sånna där. :)

    Så jävla spännande!! Det sjuka är ju att du har ALLA symptom man kan ha! Haha. Helt galet! Jag kommer hålla koll här inne hela tiden för att jag är så nyfiken på hur det går för dig! :D
    Men vad spännande, Jag hoppas på dig för jag tog test idag som visade neg. GAAAH jag blir sååå irriterad på denna smärta och allt vad de innebär när det visar sig att inte va ett skit. Vad kan smärtan då bero på?

    Ska du försöka tempa nu ett tag då? Jag funderar på om jag också ska göra det. För att se hur det går, tempen ska ju höjas när man har ägglossning väl? och varar fram tills man får mens, och är man gravid stannar tempen under hela graviditeten. 
  • Misszandra
    Anonym (12/12) skrev 2015-12-09 06:47:53 följande:

    Ååhh Grattis!!! Vad roligt!!

    3+4 idag och ångrar att jag inte kunde hålla mig lite till! Är detta ett "spökstreck"? Syns svaaagt irl och lite lite mer på bild.

    (Spökstreck=lurendrejeri streck, eller har jag missuppfattat det?)


    Jag ser två sträck på ditt test! Testa med ett digitalt också, jag ska göra det. Mest för att typ va 100! :D

    GRATTIS! :D
  • Misszandra
    Anonym (12/12) skrev 2015-12-09 09:08:14 följande:

    Åh gud, jag vågar inte hoppas på det haha! Men annars borde väl INGET synas?? Tog ett igår kväll som var helt blankt. Har Bim på lör och 2 test kvar, sugen på att ta det imorgon,... Eller så väntar jag till fredag och sen tar jag sista på söndag om mensen inte dykt upp.


    Förstår att det är svårt men jag hade nog väntat. Det sägs ju att ett positivt test är alltid betyder gravid men ett negativt behöver inte alltid va rätt.
  • Misszandra
    Anonym (12/12) skrev 2015-12-10 08:16:14 följande:

    Kunde inte hålla mig idag. Använde rfsu och det kunde inte bli mer blankt :(


    Jag beklagar. Tycker dock att det är konstigt att du fick två streck innan och blankt nu.
  • Misszandra
    Anonym (12/12) skrev 2015-12-10 08:32:25 följande:

    Ja jag trodde ändå det skulle synas något. Testlagret visade ju svagt igår. :-/


    Precis, väldigt konstigt. Du funderar inte på att ta ett digitalt? Dyrare men känns mer säkert!
  • Misszandra
    Anonym (12/12) skrev 2015-12-10 10:27:15 följande:

    Jo jag ska ta det i helgen! Beställt 2 cb plus och ett digitalt. När ska du ta digitalt?

    Översta på bilden e test från i förrigår och nedersta från igår. Så visst var där något då. (Rfsu såg ut precis som det översta. )


    Antingen ser vi alla i syne eller så är där ett streck. Jag ser två streck på det undre! Och det sägs ju att det kan va fel på neg men inte på pos. Jag tog mitt digitala igår, även fast jag fick två tydliga streck så var jag ändå nervös. Men det stod "gravid 3+"



    Här är mina två!
Svar på tråden Fler som försöker bli gravida?