• Anonym (Nyfiken i en strut)

    Var sitter filén? På människan...

    Som frågan lyder. Det finns filé på varje däggdjur. Har människan också en filé och var finns den i så fall? Är ingen Kanibal men blev nyfiken.. Nån som vet?

  • Svar på tråden Var sitter filén? På människan...
  • Aniiee

    Människan har ingen "filé" på det sättet, eftersom vi går på två ben, och använder de musklerna till att hålla oss på just två ben. Det är en del av bukmuskulaturen.


    Will you be forgiven when the cold grave has come?
  • Anton Chigurh
    bängolle skrev 2015-10-11 23:28:10 följande:
    File'n är väl ryggmuskler?
    Branschen som handhar fågelkött började framgångsrikt för ett antal år sen att kalla kycklingbröst för filé. Rätt eller fel !!! Fan vet, att det var för att öka försäljningen är ju självklart, låter ju betydligt finare med kycklingfilé än kycklingbröst. Och nu finns det ju tom kycklinglårfilé.

    Finns väl inga egentliga kriterier som måste uppfyllas för att en köttslamsa skall få kallas filé så jag kan med gott samvete kalla arslet på människan för filén.   

    Japp.

    Kram //Antonsupaburn
    Most people are only alive because it is illegal to shoot them.
  • Kjell2
    Anonym (Nyfiken i en strut) skrev 2015-10-11 21:44:25 följande:
    Som frågan lyder. Det finns filé på varje däggdjur. Har människan också en filé och var finns den i så fall? Är ingen Kanibal men blev nyfiken.. Nån som vet?
    På de vanligaste däggdjur vi äter, ko, gris, lamm, sitter filéen, ibland kallad innerfilé, under revbenen intill ryggraden. Utanför sitter biff och entrecote, syns tydligt på en T-bone.

    Det är en långsträckt muskel som inte behöver jobba mycket, därför mör.

    Då vi människor i huvudsak går på två ben är denna muskel inte utvecklad hos oss Istället har vi en utvecklad bukmuskulatur.

    Till och från säljs både den ena och andra styckningdetaljen med någon form av filénamn för att det säljer bra.


Svar på tråden Var sitter filén? På människan...