• Hyacint

  Vi som står i kö för spermiedonation

  Hej på er!
  Hoppar in här och hoppas på lite stöd och råd.
  Vi har precis varit på sista samtalet i vår fertilitetsutredning och fått reda på att min sambo inte har några spermier alls och att jag har väldigt få ägg. Vilket vara mycket värre än vad jag/vi trodde. 
  Jag var ju naiv och tänkte att det inte var något fel på mig eftersom jag varit gravid i ett tidigare förhållande (slutade i mf). Och min sambo, visste vi att det låg i släkten men vi trodde att det skulle finnas några små spermier att ta ifrån. Men icke, så det verkar som att det blir spermiedonation.
  Nu har vi fått remiss till en androlog för att göra ytterliggare tester på sambon och så har vi blivit ställda i IVF kö. Vet inte alls vad jag kan förvänta mig i detta läge och känslorna är bara ett himla virrvarr. Är så himla orolig att vi kommer få stå i kö i flera år och att jag kommer få genomlida en massa hemska gynundersökningar och misslyckanden!! Känner mig så otroligt ledsen och frustrerad. Är det någon som kan relatera och komma med lite stöd? Känns verkligen som att det behövs nu..

 • Hyacint
  Kezza skrev 2016-02-14 23:57:29 följande:
  Hej. Jag vet inte om jag kan komma med något direkt stöd men vill bara berätta att vi är i exakt samma situation som er, noll spermier och dåligt med ägg. Vi står i IVF-kö och hoppas att det snart ska bli vår tur att sätta igång!

  Vilket landsting tillhör ni?

  Skönt att ändå ha någon som är i samma situation som en själv. Känna att man inte är ensam på något sätt. Det är lätt att glömma att vi är fler i samma/liknande situation när man sitter här och att vi faktiskt kan stötta/peppa varandra.

  Hur länge har ni stått i kö? 
  Vi tillhör stockholms landsting, ni då?

 • Hyacint
  odie skrev 2016-02-15 07:15:23 följande:
  Jag beklagar de tråkiga nyheterna! När det kommer till gynundersökningar och behandling är det självklart individuellt men jag vande mig ganska snabbt och det mesta gjorde mindre ont än jag trodde i Ivf behandlingen. Självklart kan det bli fler besvikelser men för att ge dig hopp nådde vi vårt plus efter första Ivf behandlingen. När det gäller att lilltjejen i magen är till via donerade spermier tänker vi inte längre på det, vi älskar henne något enormt. Är i v. 21. Vi gjorde ivf i Örebro landsting och här var kön på donerade spermier under 6 månader så är det för lång i ditt kan du kolla upp möjligheten att åka någon annanstans! Lycka till!
  Jag hoppas att jag också "vänjer" mig vid gynundersökningar, men jag har extrema problem med att göra dom och får världens ångest när jag ska göra dom, jag blir nästan..deprimerad?

  Men vad härligt att det gick på första försöket med er lilltjej :) Jag hoppas verkligen på samma tur när det blir vår tur! 
 • Hyacint
  Mrs EJS skrev 2016-02-22 15:07:54 följande:

  Om du har någon vän/släkting/bekant som är villig att donera går det att komma fram i kön. Då är det bara 6 månaders väntetid. Ni behöver inte använda den sperman utan det går att byta så ni får från en som matchar er.


   


  Är det sant?! :O
  Hur kommer det sig??
 • Hyacint
  odie skrev 2016-03-03 12:38:59 följande:
  Vad jobbigt, hoppas att det går över! Inte kul att känna så varje gång! Håller tummarna för er!
  Nej verkligen inte.. Tack!!
 • Hyacint
  Kezza skrev 2016-03-06 17:59:48 följande:
  Ja, det är lätt att ibland tro att man är ensam om dessa svårigheter när det verkar som att alla andra får barn till höger och vänster.

  Vet ni har lång väntetid det är i ert landsting?

  Vi tillhör Region Skåne och har stått i kö sedan november. Fick då reda på att kötiden var 3 månader men det har det gått nu. Jag ringde därför till kliniken och tydligen är kötiden 4 månader nu. Konstigt!
  Nej, vet inte riktigt hur lång tid det är, men minst 6-8 månader sa dom..
  Man känner ju sig lagom stressad när man inte heller har all tid i världen på sig. 
Svar på tråden Vi som står i kö för spermiedonation