• pandoraDiem

    Vill ha kontakt med andra som planerar IVF i början av 2016

    Hej! Jag ska också påbörja ivf nästa år, väntar dock på cellprovsvar innan jag får remiss till ivf så det kommer nog bli till våren nästa år beroende på hur snabbt jag får svaret. Har inte heller berättat för de närmsta, vet inte riktigt hur jag ska börja. Jag och sambon är inne på 14e försöket nu tror jag (börjar bli svårt att hålla räkningen) så jag har varit inställd på att vi kommer behöva hjälp ett tag nu. Kommer nog bli nervös när det börjar närma sig dock. Har lärt mig mycket om mig själv sen vi började försöka i augusti förra året, har stundvis varit riktigt jobbigt men jag är helt övertygad att det kommer vara värt det tillslut :)

    Hoppas du hunnit njuta av solen idag!

  • pandoraDiem
    celavie1 skrev 2015-10-26 19:26:07 följande:

    Hej

    Vad kul och få ett svar. Känns skönt och veta att man inte är ensam där ute även om jag så klart önskar att vi slapp genomgå alla tester och procedurer. Vi får ha siktet inställt på slutmålet. En bebis!

    Jag och min sambo fick svaret att de inte kunde hitta något uppenbart fel på oss så det är oklart varför vi är ofrivilligt barnlösa. Livet är grymt ibland.

    Spenderade dagen ute i solen igår och fixade lite med allt möjligt. Det är så viktigt att njuta av allt vackert och tänka positivt. Lekte med en utav mina guddöttrar och bara myste. Att umgås med barn är för härligt men det känns alltid lite tomt när man åker hem igen och tänker på avsaknaden av en egen familj.

    Jag har laddat för att berätta om våra planer för min mamma flera gånger men vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det. Jag antar att det är många som kanske undrar över att vi inte har barn men de har inte riktigt vågat ställa frågan om vad det beror på.

    Det är dock superviktigt att man får stöttning av sin partner tycker jag. Det är ju en jobbig process det här. Tycker du att du får det?

    Önskar dig en skön måndagskväll


    Ja, trodde aldrig det skulle vara så här svårt att försöka få en liten. Men på något sätt så har jag accepterat min situation, innan var det som att jag höll andan. Svårt att förklara, men det kändes som att allt hängde på att det skulle bli plus just den cykeln jag var i just då. När det inte blev det gång på gång så blev det så svårt att leva. Så därför känns det skönt att jag nu accepterat att pluset kan ta ett tag. Jag väljer att tro att det kommer att hända även om det inte händer nästa gång eller gången efter. En av de bästa sakerna med denna kamp är att jag och sambon kommit varandra närmare. Även om vi har olika sätt att hantera det på så har vi varandra. Det är ovärderligt. Jag hoppas att det är samma för er. Nog svamlat från mig nu :) berätta gärna hur du ser på barnlösheten om du vill.

    Trevlig helg!
  • pandoraDiem

    Härligt att ni sätter igång snart :) Känner igen mig i det där med att det är skönt att få testa något nytt och att det äntligen händer något. Jag tyckte också det var skönt att få lite kvalificerade svar, innan hade jag mer eller mindre undermedvetet diagnostiserat mig själv med både det ena och det andra.

    Jag väntar svar på en vanlig cellprovtagning från livmodertappen, en sån där som man brukar få kallelse till. Man behöver iaf i mitt landsting ha gjort ett sådan de senaste åren som inte visar på några förändringar för att ens få ställa sig i kö till ivf. Av lite olika anledningar så hade jag inte lämnat ett sådant så fick göra det under utredningen. Tydligen så tar det just nu väldigt lång tid att få svar, de sa upp till 10 veckor.

    Känns riktigt skönt att följa någon som också är på väg att sätta igång med ivf (även om du är lite före). Det är ju inte direkt världens lättaste ämne att prata om samtidigt som det är så många tankar som snurrar runt där inne. Även fast jag såklart inte ville att det skulle ta så här lång tid att bli gravid så är det ändå skönt att jag klarat mig igenom en massa försök på egen hand, vill tro att jag har blivit starkare av det och att det kommer hjälpa under behandlingen.

  • pandoraDiem

    Hej och välkommen hit!

    Känner igen det där med att vara förhoppningsfull men ändå rädd och förvirrad och håller helt med att det är en bra strategi att ta en dag i taget. Skönt att ni äntligen får sätta igång efter all väntan, hoppas ni får börja redan nu i november :)

    Har redan väntat lite drygt 5 veckor på provsvaret, enligt min barnmorska så har de av nån anledning väldigt långa väntetider på cellprov just nu. Kan nog skilja en hel del mellan landsting kan jag tänka mig. Men det känns rätt okej, jag och sambon försöker här hemma så länge. Trots att vi har lite mindre chans än normalt så är det ingen omöjlighet enligt utredningen.

    Jag håller också tummarna för oss alla! Jag väljer att tro på lyckliga slut :) Ska bli spännande att följa er båda nu när ni snart sätter igång :)

  • pandoraDiem
    MariaC skrev 2015-11-05 21:48:44 följande:

    Hej!

    Jag och min sambo ska påbörja IVF i februari.

    Vi har gjort en lite annorlunda resa än vad ni andra gjort. Vi påbörjade vår utredning I april och min sambos spermaprover visade att det inte fanns några spermier alls i sädesvätskan! Han fick lämna ett nytt och även där var det 0 spermier.

    Min sambo fick ta en massa prover för att de skulle se om det var något hinder i sädesledaren eller om det var så att det inte producerades spermier över huvudtaget.

    Sedan flera månader tillbaka har vi kastats mellan hopp och förtvivlan. Kan min sambo ens bli biologisk pappa? Måste vi använda donerade spermier? Måste vi adoptera? Har min sambo nån kromosomförändring som gör att han inte har nån produktion? Kommer vi aldrig få gemensamma barn? Hundratusen miljoner frågor...

    För oss har det alltså inte ens varit självklart att kunna genomgå IVF. Sedan i våras har vi gått i detta helvete och inte vetat något.

    Kromosomanalysen var normal för min sambo men hans FSH värde var väldigt högt. Det låg i gråzonen så det kunde betyda att det inte fanns någon produktion men det kunde också betyda minskad produktion.

    Tillslut gav vi upp landstinget och dess långa väntetider. Vi var också väldigt trötta på deras svårigheter att svara på våra frågor. Vi kontaktade istället Carlanderska, de är bland de bästa i europa på manlig infertilitet. Där jobbar också en läkare som, än så länge, är den enda i Sverige som genomför Mikro-tese.

    Förra onsdagen fick min sambo genomgå en biopsi i testikeln. Pga FSH värdet samt att testiklarna var mindre än normalt så var läkaren tveksam till om de skulle hitta något. Biopsin var på morgonen och sen behövde labbet hela dagen på sig för att undersöka vävnaderna.

    Kl. 16.50 ringde läkaren och de hade hittat spermier I testikeln! !!!!!!!!!!!! =)

    Vilken glädje efter alla dessa månader. Vi kan göra IVF och min sambo har chansen att bli biologisk pappa!!!

    På min sambo måste man alltså plocka ut spermier från testikeln innan IVF då de inte följer med ut i sädesvätskan. Spermierna var få och långsamma så därför kommer vi inte göra vanlig biopsi utan Mikro-tese. Då öppnar läkaren upp testikeln och undersöker med mikroskop och kan då välja ut de absolut bästa spermierna och plocka ut dem. Då ökar våra chanser mycket. Samma dag plockar de mina ägg och sammanför dessa då spermierna helst ska vara helt färska. Sedan blir det ICSI.

    Efter biopsin förra veckan så måste min sambo vila 2 månader så därför behöver vi vänta med IVF. Vi ska också flytta i slutet på december så därför blir det IVF för oss i februari.

    Vi har berättat för familj, alla våra vänner samt för våra kollegor och chefer. Det kändes nödvändigt för oss då vi mått så dåligt och behövt mycket stöttning etc. Hade aldrig stått ut på jobbet om inte min chef och närmsta kollega vetat om detta tex.

    Kan säga att alla vi berättat för känner någon som genomgått IVF. Det är verkligen inte så ovanligt som man kan tro!

    Jag och min sambo har kommit varandra extremt nära under den här tiden...

    Det blev ett långt inlägg, hoppas ni orkade läsa =) Ska bli roligt att följas åt på resan =)


    Först och främst en massa grattis till det härliga beskedet! Jag blev nästan tårögd när jag läste din historia.

    Hos oss är problemet både hos mig och sambon, vissa av hans spermier har lite avvikande form och jag har förlorat en äggledare efter utomkveds. Så vi fortsätter att försöka själva under väntetiden men är båda rätt inställda på ivf nästa år.

    Jag har inte berättat för så många än, berättade för en av mina chefer för någon vecka sedan. Visade sig att hon också hade genomgått ivf, så visst är det vanligare än det verkar. Ska berätta för min syster ikväll, ska bli så skönt att få dela med sig till någon nära :) Önskar jag hade ditt mod att våga berätta för lite fler i min närhet, men jag tar ett steg i taget :)

    Så vackert att du och din sambo kommit varandra närmre. Detsamma gäller mig och min sambo och det är något jag brukar trösta mig med när jag känner mig nere, det har trots allt kommit något bra utav allt elände :)

    Ska bli spännande att följa din resa!
  • pandoraDiem

    Välkommen hit! Håller med dig, skönt att hittat andra i samma sits att dela tankar med men önskar såklart att ingen av oss hade behövt genomgå detta. Men så är väl livet, men tänk när vi nu varit här "nere" hur fantastiskt det kommer vara där "uppe" :)

    Trevlig helg på er alla!

  • pandoraDiem

    Åh vad kul att se sån aktivitet här inne :) så härligt att jag har hittat den här tråden, det är något speciellt med stöd från er som vet vad det innebär att vara ofrivilligt barnlös och själva ska genomgå ivf. Jag håller tummarna hårt för alla oss! Och jag tror verkligen att vi alla kommer bli föräldrar till slut på något sätt :)

    Tänkte bara säga att jag tog mod till mig att berätta för min syster igår och gud så skönt det känns nu. Det var stort för mig för jag är så dålig på att prata om känsliga saker. Så det var ett steg i rätt riktning, nu ska jag samla lite mod till mig att berätta för föräldrarna sen får jag se när jag vågar säga något till de närmsta vännerna. De vet inte att vi har svårt att få barn och det är jobbigt när de sårar mig utan att veta om det, för det är ju inte deras fel att jag inte berättat.

    Kram på er alla!

  • pandoraDiem

    Härligt att så många verkar vara igång :) håller tummarna för er alla!

    Själv fick jag i fredags veta att mitt cellprovsvar var normalt så nu är remissen till ivf äntligen inskickad. Så om ca 3 månader ska vi på vårt första möte :) fram tills dess blir det fokus på livet här och nu så jag kan samla lite energi tills allt sätter igång.

  • pandoraDiem
    Gummianka skrev 2015-11-28 23:53:48 följande:

    Hej! Jag har inte fått någon tid än men står på kö. Sahlgrenska sa att jag antagligen kommer bli kallad i mars. Hoppas på tidigare man vill ju bara komma igång!:) mvh


    Hej!

    Då är vi ungefär på samma ställe i processen. Jag står också i kö och kommer antagligen bli kallad nångång runt mars. Känner igen det där att bara vilja komma igång, men jag försöker att samla energi och leva lite mer normalt under väntetiden. Kram!
  • pandoraDiem
    hope88 skrev 2015-11-29 20:44:59 följande:

    Hoppas att ni snart får komma igång gummianka och Pandoradiem. Håller tummarna att ni blir kallade snabbt! Kram


    Tack för tummarna! Håller mina för dig och alla andra i tråden också såklart :)
  • pandoraDiem
    celavie1 skrev 2015-12-20 09:57:56 följande:

    Jag var på ultraljudsundersökning i onsdags och fick då reda på att min cysta försvunnit. Så skönt! Nu kan vi påbörja vår IVF resa. Dagen innan julafton ska jag börja det långa protokollet med nässpray Suprecur. Jag får köra det långa protokollet eftersom jag har få äggblåsor så de tror att det blir bäst. Så den 13 januari ska jag börja ta Menopur sprutor.Går allting sedan enligt plan skulle äggplock då bli i slutet av januari. Känns så overkligt att jag snart ska komma igång. Jag hoppas jag kan hålla rätt på all medicinering! Har ena grönsakslådan i kylen full av förpackningar. Instruerade sambon om att han inte får lägga något annat där......

    Så nu får man väl ställa in sig på att komma in i ett för tidigt klimakterie och bli sprutmissbrukare ha ha! Jag hoppas sannerligen att det mynnar ut i något gott!


    Härligt att ni går sätta igång nu :) här väntas det fortfarande, men det känns rätt okej det också. Massa lycka till och god jul!
  • pandoraDiem
    hope88 skrev 2015-12-21 22:55:37 följande:

    Hur går det för er Pandoradiem? Visst hade du fått ok på cellprovet och väntar nu in remissen till ivf kliniken eller?

    God jul =)


    Precis :) blir förhoppningsvis kallad i slutet av februari. Vi kör på här hemma så länge. Hade bim på julafton och kunde inte låta bli att testa för tänk om en hade fått det beskedet på självaste julafton. Jag fick såklart ett inte gravid istället. Så väntar fortfarande på mensen eftersom jag verkar ha blivit så skengravid att jag lyckats skjuta upp mensen.. eller så har kroppen ballat ur, jag vet inte. Tar väl ett till test om nån dag om mensen inte dyker upp men jag hatar verkligen negativa test så får se om/när jag vågar.
  • pandoraDiem
    hope88 skrev 2015-12-25 11:51:51 följande:

    Jag är kvar. Nästa omgång blir också vid nästa mens i januari. Ska kontakta kliniken på måndag för att få mer besked.

    Är så rädd att det här inte ska fungera =(


    Men usch vad tråkigt med mens :( känner igen den där rädslan, förhoppningsvis går det bättre nästa gång när de har lärt känna just din kropp lite bättre. Jag tror på 2016, då jävlar :) kram
  • pandoraDiem
    celavie1 skrev 2016-02-07 09:37:52 följande:

    Tänk vad många vi blivit i denna tråd. Från början var det bara du och jag här pandoraDiem :)

    Hur går det för er? Har du fått en kallelse för start nu, för visst var det någon gång i feb? Jag ska testa en andra IVF omgång.

    Kram


    Hej! Har inte varit inne här så mycket på sista tiden, försöker hitta energi inför ivf-starten. Vi har fått tid till första mötet 1a mars, kommer däremot inte sätta igång förrän tidigast april (kö och så ska vi gifta oss i början av april). När ska ni påbörja andra behandlingen? Vi kanske kan följas åt då :) kram
  • pandoraDiem
    eagle87 skrev 2016-02-24 08:09:13 följande:

    Följt den här tråden i bakgrunden då vi skulle börja ivf i april men plussat naturligt nu men ville bara såga grattis iskristall!!!!!!!!!!!!

    O grattis till er alla andra oxå..


    Grattis! Och grattis till alla er andra som också fått plussat :)

    Gjorde något likande som du eagle87, jag skulle ju på mitt första läkarbesök inför ivf den 1a mars, igår testade jag positivt. Bara sådär, helt overkligt, var helt inställd på att vi skulle behöva ivf efter så många egna misslyckade försök.
  • pandoraDiem
    celavie1 skrev 2016-02-24 22:35:54 följande:

    Väntar på att börja en ny IVF behandling. Spray start på söndag. Är varken orolig eller glad bara beslutsam. Nu kör vi igen!

    Den föregående behandlingen var en besvikelse men den har lett till att jag och sambon kommit närmare varandra och jag har även funnit mycket stöd från personer omkring mig. Jag har blivit mer ödmjuk och nära mina egna känslor. Ibland har jag legat som ett litet knyte och gråtit och tyckt allt liknar skit men sedan rest mig, borstat av mig och känt att jag är bra som jag är. Min stora dröm är en bebis men jag tror att om det inte händer kommer jag överleva pga de människor jag har omkring mig. Viktigt och känna! Jag hoppas ni andra som kämpar känner det också. 


    Tack för dina grattisönskningar :)

    Vad fint skrivet, låter som du har skaffat dig ett bra förhållningssätt till allt detta och att du omger dig med människor som är bra för dig. Jag är helt säker på att det kommer sluta lyckligt för dig :) håller alla tummar att det lyckliga slutet (eller ja, början är det ju egentligen) kommer snart! Kram
  • pandoraDiem

    Har inte varit inne här på ett tag, vad kul att höra att det är några som blivit gravida :) Grattis till er!!

Svar på tråden Vill ha kontakt med andra som planerar IVF i början av 2016