• Norrlänning86

    En tråd för oss med Utomkvedshavandeskap

    Jag fick utomkvedshavandeskap i v.7 i november 2014 och det var inte alls planerat... Utan hade en blödning som pågick i tio dagar men trodde att det berodde på att jag slutat med minipiller, för hade lång blödning av dem när jag började och sen hade jag blödningar var 2-3 vecka så därav att jag slutade med den...men 10e dagen med blödningar fick jag sånna smärtor i magen så kunde inte gå, stå eller sitta så tog två alvedon och smärtan började minska men fick sån blödning.. Sen tyckte jag att det var så skumt att mina bröst fortfarande var ömma så tog ett test som var positivt. Pratade med en barnmorska som rekommenderade att jag skulle kolla upp det.. Åkte till gynakuten och fick göra ett VUL och läkaren var inte säker på att det var ett vanligt missfall så fick lämna blodprov och komma tillbaka två dagar senare och ta nytt prov. Blev tillbakakallad för att de ville göra en undersökning till och det blev operation direkt.

    Jobbigaste var att familj bor 100 mil bort och pojkvännen i ett annat land så fick gå igenom det ensam. Sen blev jag gravid 6 månader senare (inte heller planerat) men vi ville behålla, men fick missfall i v.6, hade dagen innan varit inne för ett tidigt VUL. Nu har vi valt att vi vill satsa på barn, men kroppen har inte riktigt återhämtat sig efter missfallet så är inte det lättaste att pricka in ÄL, men skam den som ger sig :)

  • Norrlänning86

    Tack tack :)

    Nä innan jag fick ett utomkveds så hade jag nog inte hört talas om det och visste ingen som blivit drabbad. Och efter operationen var de rätt snabba på att viljaskicka hem mig och jag fick inte ens veta att det finns kuratorer på gyn som man kan få prata med, så kände mig rätt utelämnad. :(

    Ja det kändes skönt att veta att jag kan bli gravid igen. Men när jag gjorde ultraljudet i vecka 6 så kunde man inte se nått utan de vill att man väntar till v7.. Så var nervös när hon inte såg något men hon var inte alls orolig då hon inte såg nått konstigt på äggledaren och inte hade ont alls. Pratade med läkaren som gjorde ultraljudet och frågade om jag inför varje graviditet måste göra tidigt ultraljud för att se att den sitter rätt och hon sa att det måste man. aldrig kommersande få slappna av förren ultraljud är gjort :p

    Ägglossning har jag haft varje månad sedan utomkveds. Använder NC och tempar varje dag. :) så är skönt att min vänstra äggledare plockar upp ägg varje månad :) Jadå jag kan skriva här och uppdatera :) lycka till allihopa!


    pärlsnäcka skrev 2015-10-28 09:08:35 följande:

    Hej, Välkommen in i tråden! :)

    Intressant om hur vi upptäcker utomkvedet på olika sätt. Eller vi har olika historier.. Ingen av oss verkar ha koll på utomkved och även i vården och på internet skriker det tomma kunskaper.

    Måste berömma dig och ge dig all cred för att du genomgått detta ensam! Förhoppningsvis är du en erfarenhet rikare och har blivit en starkare person :)

    Roligt att ni har lätt för att bli gravida men beklagar missfallet. Det positiva måste varit att det inte tog sig i din andra äggledare?! :D

    Nu ligger vi i samma fas, återhämtning och tiden får läka alla sår som man säger. Hör av dig gärna om hur det går i nästa försök. Om du lyckas se ÄL, när du gör grav - testet m.m. Lycka till!


  • Norrlänning86
    pärlsnäcka skrev 2015-10-29 08:42:53 följande:
    Då kan jag meddela att här på Sahlgrenska mitt i Göteborg får man inte heller så värst bra med information. Läkaren tog sig knappt tid till att prata om själva operationen och nyvaken som man är så är det svårt att komma på frågor att ställa till en stressad läkare som inte har tid att sätta sig ned. Någon kurator blev jag heller inte informerad om. Så dåligt!

    Jag tänkte på det här med tidigt ultraljud. Om man har svårt att se något mellan veckorna 5-7, då finns ju risken att man upptäcker ett utomkved själv vid smärta. Synd att man kanske får gå igenom det igen. Fast då lär jag åka in direkt och inte vänta 27 min på att 1177 ska svara eller vänta på alvedon som inte hjälpte...
    äsch hade svarat men blev inte skickat :(
    Men jag opererade mig också på Sahlgrenska, bor också i Göteborg.
    Efter läkaren hade pratat med mig så fick jag lunch och sen ville de typ skicka hem mig direkt, kändes som de hade bråttom att bli av med mig fast det inte var fullbelagt på avdelningen. Fick knappt nån information och som sagt ingen information om att man kunde få tala med en kurator.

    Efter jag fick mitt missfall så skulle jag ringa och avboka den nya ultraljudstiden och det slutade med att hon frågade om jag behövde någon att prata med och jag berättade då att jag inte ens visste om att det finns för jag blev ju inte ens erbjuden det efter operationen och det tyckte hon var dumt för dom SKA informera om detta och hon tyckte att man ska göra ett klagomål på avdelningens hemsida så det kommer fram. Men läkaren jag fick träffa vid andra graviditeten var helt underbar så jag hoppas hon är kvar i Gamlestaden den dagen jag plussar :) Sen jaa veckorna mellan 5-7 så brukar man inte kunna se nått hjärta picka, så man får väl gå och gruva sig i 2-3 veckor efter att man har plussat tills man vet att graviditeten sitter rätt.
  • Norrlänning86

    Haha, Ja jag är en norrlänning i Göteborg ;)

    Jodå nu mår jag bra enda är att jag har mer mensvärk vid mens efter operationen och det kan göra ont i operationsärret. Sen efter ägglossning brukar det "värka" på vänster sida vid äggstockarna efter ägglossning men annars inga större saker och har snart gått ett år sedan operationen.

    Just nu längtar jag verkligen, men är svårt för mig och pojkvännen att pricka in ÄL då vi bor i olika länder och min menscykel blev konstig efter missfallet.. Så vi hade redan köpt tre resor som skulle infalla under ÄL men vi har två gånger träffats ÄL dagen eller missat helt :p så jag hoppas det tog sig denna gång eller nästa, för sen kommer vi missa ÄL fram till februari :( Men jag vet att dagen jag plussar igen kommer jag vara så sjukt nervös i 2-3 veckor, analysera om det gör ont nånstans etc. Hur känner du inför allt då?


    pärlsnäcka skrev 2015-10-30 00:14:32 följande:

    Hahaha :D Håller med! De här sidorna behöver verkligen anpassas efter smartphones.....

    Jaha du bor också här! Tog för givet att du är i norrland! Hur mår du nu? Vad känner du inför en graviditet? Håll mig gärna uppdaterad på vägen Jag börjar verkligen längta till min första mens!


  • Norrlänning86

    Haha nä det är nog olika för alla, första mensen efter operation var hemsk men har blivit bättre men fortfarande mer än innan :p

    Är det på vänster sida de gick in för operationen för dig? För jag tror det mesta värken är pga av att nervtrådar som håller på att läka :) men sen är det nog oclså ägglossning som jag känner mer också kanske :)

    Nä vi ska bo i samma land men inte just nu.. Han fick jobb efter sina studier så är bra att han får mer erfarenhet innan han flyttar hit, men skulle jag bli gravid snart så är tanken att jag åker till honom under föräldraledigheten och stannar där ca 1 år och sen följer han med mig hit :)

    Nä men jag förstår dig! Första månaderna var jag väldigt orolig.. Till och med att jag hade tankar "nej! Jag ska inte bli gravid alls, jag orkar inte med denna oro" men det blir bättre med tiden :) Hoppas ni också får er pluss snart!


    pärlsnäcka skrev 2015-10-30 23:41:40 följande:

    Å nej...hoppas inte jag får värre mensvärk än tidigare då den har varit riktig jobbig, knappt att ibumetin hjälper! :P Det där du nämner om värken på vänster sida har jag känt av i några dagar.. Får se om det försvinner med tiden, om inte så lär det vara ägglossning - vilket är en bra orsak och då kan jag ha lite bättre koll

    Kommer du och pojkvännen bo i olika länder framöver också? Hoppas ni kan pricka in ÄL, håller tummarna för er skull.

    Jag mår bra! Haft många tankar och funderingar dock... Dumma mig som börjar bli orolig för framtiden! Som tur är så är det INGEN som har skrivit att hon drabbats för 2 utomkveds


  • Norrlänning86

    Aha okey :) jag känner nog både av ägglossning och även det stramar vid ärret då och då.

    Första tiden kommer han inte missa iom att jag kommer antingen flytta till honom när bebisen är född eller han hit, vi får se :) och vi ses varje månad så förhoppningsvis missar han inte så mycket under graviditeten och så får vi ta lite extra ledigt bara :) vi löser det på nått sätt :)

    Jag hade ÄL 21 okt men han kom till mig 21 okt så vet inte om det tog sig. Har BIM idag (1 november men har inga direkta känningar nu så tror inte det blev nått) Annars har jag ÄL 18 november och jag är hos honom 11-16 november så kanske prickar bättre då. När har du ÄL?


    pärlsnäcka skrev 2015-10-31 22:34:36 följande:

    Nepp, mitt utomkved var på höger sida men det är på vänster jag kan ha känningar nu.. det var säkert ägglossning!

    Okej. Bra att ni satsar på jobb och erfarenhet. Dock tycker jag synd att du ska behöva gå en hel graviditet ensam :( Hoppas inte han missar så mycket från barnets första tid!

    Hör av dig när det börjar närma sig ÄL och när ni försöker på nytt :) Spännande att följa. Kram


  • Norrlänning86

    Haha ja jag hoppas iaf på att det ska bli bra :)

    Nä jag hade ingen koll alls innan men började med NC för att slippa hormoner som bara får mig att må dåligt. Är både bra och dåligt med tempande för blir stressad när jag ser att ÄL närmar sig och jag vet att vi mest troligen missar det :p ÄL stickor har inte hjälpt mig alls :( får aldrig helt positivt på dom så struntar helt i dom.

    Okey, men hoppas du hittar nytt jobb snart och sen ta allt som det kommer. Kan vara skönt att låta kroppen få vila lite efter operationen också :)


    pärlsnäcka skrev 2015-11-01 07:52:23 följande:

    Låter som ni har en bra plan trots allt

    Jag har tyvärr aldrig någonsin haft koll på min ägglossning, mycket beror på mitt låga intresse och okunskap kring menscykeln.. alltid haft oregelbunden mens dessutom.

    Efter nästa mens kommer jag att börja göra ÄL-tester vi har inte riktigt bestämt när vi ska försöka få barn nu.. det blev lite för mycket med utomkvedet och jag söker bättre jobb. Men längtan efter en bebis kanske tar över och vips har man en bulle i ugnen


  • Norrlänning86

    Haha nä men är ju inte helt enkelt! Har även kort lutealfas.. 11 dagar och det visste jag inte ens innan jag började tempa :)

    Fick mens idag så inget pluss denna gång. Har ÄL igen 19 november så hoppaspå tredje gången gillt nu :)


    pärlsnäcka skrev 2015-11-02 21:32:04 följande:

    Härligt att man inte är ensam om att inte ha koll....

    Jag kommer nog prova både NC och stickor. Hade varit roligt att lära sig lite mer... Vi hörs!


  • Norrlänning86

    Grattis och försök att njuta av graviditeten. Ring och boka en tid för ultraljud, som andra skrivit så nekar dom inte en som haft utomkveds. Jag fick en tid i v 6, men var för tidigt för att se för mig, så de rekommenderade i vecka 7 för min del. Men du ska se att allt kommer att gå bra! :)


    fastfrusen skrev 2015-11-06 06:29:02 följande:

    Jag är gravid! Har eg äl+14 på söndag men bim idag men ska resa imorgon så tog ett test! Nu är jag såklart orolig för att det är ett nytt x, men får försöka oroa mig när jag kommer hem.. Hur ska man göra? Gå till KK akuten och kräva ett vul i vecka 6?


  • Norrlänning86

    Det finns inget annat ställe du kan ringa till för ett ultraljud? Men annars åk till gynakuten! Enda är att det troligen är för tidigt för att kunna se något :( jag skulle kolla och var då inte fullt 6 veckor gången och de kunde inte se nått utan rekommenderar att man kommer in i v.7. Men du behöver nog inte oroa dig ska du se! Men ring och kolla med gynakuten eller om det finns en annan barnmorskemottagning som har en läkare som gör ultraljud. <3


    fastfrusen skrev 2015-11-16 08:41:53 följande:

    Jag är i upplösningstillstånd nu :( Ringde ultraljudsmottagningen och har inte fått tid förrän 8/12 och då är jag i vecka 9, och vid den tiden förra gången hade jag spruckit och blivit akut op och av med äggledaren.. Det var inget de kunde göra något åt sa dom. Enda alternativet nu är ju att åka in till gynakuten och tvinga dom att undersöka mig, men de kommer tycka att jag är besvärlig och jag kommer säkert börja gråta för är helt hormonell just nu. Och man kan ringa dom innan, men tänker att det kanske är bättre att bara åka dit och sätta sig för att de kan vägra göra det annars? Orkar inte med att det är så få som förstår vad vi varit igenom :(


  • Norrlänning86

    Va skönt att mensen är tillbaka! :)

    Jag hade ÄL 18-19/11 och åkte hem från killen 16e så jag hoppas att det tog sig :) räknat ut att vid de två gångerna jag varit gravid så hade jag ägglossning 4 respektive 3 dagar efter att vi åkt ifrån varandra.. Så jag hoppas att det tog sig denna gång också :) men denna väntan :( har bim 30/11-1/12 men har lutealfas på 11 dagar så lär inte få ett + på bim dagen då jag tidigare fått svagt streck efter bim.. Får bara hoppas att mensen håller sig undan denna gång! :)


    pärlsnäcka skrev 2015-11-24 22:35:01 följande:

    I skrivandets stund kan jag bekräfta att MENSEN HAR ANLÄNT! Det tog "bara" 6,5 veckor efter operationen..... men jag är så lättad!


  • Norrlänning86

    Får du mer ont så tycker jag att du ska kolla upp igen. Men de på calanderska va inte orolig eller så?

    Hmm jadu jag tog ÄL test när natural cycles ville att jag skulle ta.. Men börja på cykeldag 10? Och kör varje dag i typ en vecka? Haha jag har sån dålig koll på sånt.. Men det står ingen information till de test du köpt?

    Lutealfasen är dagarna mellan ägglossnibg och bim.

    Jag hoppas det tog sig denna gång.. Annars får vi vänta till februari på nytt försök :(


    pärlsnäcka skrev 2015-11-25 21:37:11 följande:

    Glömde säga att cystan var hela 58mm! Nojig...

    När tycker du att jag ska börja med ÄLtest? Mens dag 2 nu bara.

    Hoppas det tog sig för er nu! Vad betyder lutealfas?


Svar på tråden En tråd för oss med Utomkvedshavandeskap