• pärlsnäcka

    En tråd för oss med Utomkvedshavandeskap

    Hej allihopa! Låt skrivandet flöda men håll er kortfattade Gärna utan förkortningar så att vi alla nybörjare hänger med

    Den 8 okt 2015 åkte jag in med akut smärta ovetandes om att jag var gravid i v 6. Höger äggledare togs bort och vi fick rådet att vänta 2 mån med oskyddat sex.

    Med en äggledare kvar, rikligt med ägg och pigga spermier ser vi ljust på framtiden och längtar till en bebis Tidigast försök i December 2015 igen. Vid nästa graviditet bör man tidigt redan i v 5 ungefär göra ultraljud... Ställ gärna frågor om min historia och till varandra!

    ???

    Hur länge väntade ni med att försöka igen och Hur gick det? Blev det utomkvedshavandeskap även på andra äggledaren? (Fryser man då äggen?)

  • Svar på tråden En tråd för oss med Utomkvedshavandeskap
  • pärlsnäcka
    Norrlänning86 skrev 2015-11-26 07:37:10 följande:

    Får du mer ont så tycker jag att du ska kolla upp igen. Men de på calanderska va inte orolig eller så?

    Hmm jadu jag tog ÄL test när natural cycles ville att jag skulle ta.. Men börja på cykeldag 10? Och kör varje dag i typ en vecka? Haha jag har sån dålig koll på sånt.. Men det står ingen information till de test du köpt?

    Lutealfasen är dagarna mellan ägglossnibg och bim.

    Jag hoppas det tog sig denna gång.. Annars får vi vänta till februari på nytt försök :(


    Dr var cool lugn.. Han sa att det inte var någon fara med den och att den borde försvinna med tiden. Får jag ont ska jag boka ett nytt besök :)

    Ok då har jag lärt mig vad lutealfas betyder! Eftersom att jag har iregelbunden/lång cykel så kommer ÄL vara svårt för mig men vi får se. Börjar med testerna några dagar efter mensen då.

    Hör av dig när du får resultatet :)
  • eliljeholm

    Bim om 3 dagar, och kan väl erkänna att vi tjuvstartade ;)

  • pärlsnäcka
    eliljeholm skrev 2015-11-27 17:59:29 följande:

    Bim om 3 dagar, och kan väl erkänna att vi tjuvstartade ;)


    Men va?!? Haha

    Har du haft mensen än? Får väl se om du plussar.. tajmade du in ÄL eller chansade ni? Jag har precis köpt massa tester.. mensen snart slut :)
  • eliljeholm

    Ägglossning va exakt för 2 veckor sen och idag kom mensen :(

    Hade aldrig mens imellan så det här är första..

  • eliljeholm

    Idag kunde jag äntligen dra bort sista stygnen! 7 veckor sen op.

    Mensen är nu över och har ÄL runt den 15 :)

  • pärlsnäcka
    eliljeholm skrev 2015-12-08 20:10:54 följande:

    Idag kunde jag äntligen dra bort sista stygnen! 7 veckor sen op.

    Mensen är nu över och har ÄL runt den 15 :)


    Stygnen måste ha suttit hårt! Mina ärr är fortfarande röda, det tar säkert något år innan de blir vita. Tycker att de är coola ;) visar gärna upp dem haha

    Har ÄL nu så vi kör varje dag ;) skulle göra ett till ÄL test ikväll men kissade i toan istället för muggen som jag höll i.....jobbat för mycket....trött och förkyld :P
  • pärlsnäcka

    Innan mitt utomkveds kände jag aldrig av ägglossning men nu känns det jätte tydligt. Molande värk på vänster äggstock eller däromkring. Samma värk strax innan mens. Kroppen är bra mystisk.

  • Emigoo

    Jag opererades för x 27 november 2015 (började som titthålsop och slutade med "kejsarsnitt") och har ännu inte fått mens . (Idag är det den 8 januari 2016). Jag var gravid i vecka 12 och hcg var en bra bit över 12000. Direkt efter op fick det ned till 9000. Jag går fortfarande på kontroller och lämnar blod en gång i veckan eftersom det ännu inte har gått ned till 0 hcg. Någon annan som det också tagit lång tid för?

Svar på tråden En tråd för oss med Utomkvedshavandeskap