• Äldre 25 Oct 21:19
    72408 visningar
    136 svar
    136
    72408

    En tråd för oss med Utomkvedshavandeskap

    Hej allihopa! Låt skrivandet flöda men håll er kortfattade Gärna utan förkortningar så att vi alla nybörjare hänger med

    Den 8 okt 2015 åkte jag in med akut smärta ovetandes om att jag var gravid i v 6. Höger äggledare togs bort och vi fick rådet att vänta 2 mån med oskyddat sex.

    Med en äggledare kvar, rikligt med ägg och pigga spermier ser vi ljust på framtiden och längtar till en bebis Tidigast försök i December 2015 igen. Vid nästa graviditet bör man tidigt redan i v 5 ungefär göra ultraljud... Ställ gärna frågor om min historia och till varandra!

    ???

    Hur länge väntade ni med att försöka igen och Hur gick det? Blev det utomkvedshavandeskap även på andra äggledaren? (Fryser man då äggen?)

  • Svar på tråden En tråd för oss med Utomkvedshavandeskap
  • Äldre 8 Jan 18:57
    Emigoo skrev 2016-01-08 10:30:51 följande:

    Jag opererades för x 27 november 2015 (började som titthålsop och slutade med "kejsarsnitt") och har ännu inte fått mens . (Idag är det den 8 januari 2016). Jag var gravid i vecka 12 och hcg var en bra bit över 12000. Direkt efter op fick det ned till 9000. Jag går fortfarande på kontroller och lämnar blod en gång i veckan eftersom det ännu inte har gått ned till 0 hcg. Någon annan som det också tagit lång tid för?


    Å nej! Fy! Att det ens kan bli ett utomkveds i v12.. äggledaren borde ha gått sönder och ägget vuxit och vuxit... hur märkte du detta? Vad sa de till dig? Sjukt att gå så länge med det.. :(

    Har tyvärr inte likadan erfarenhet. Min mens kom efter 6.5 veckor. Kram på dig
  • Äldre 9 Jan 20:37

    Hej allihopa.

    Fick utomkvedshavandeskap i våras , visste inte att jag var gravid då jag bara har en äggledare som är tvinnad som ett sugrör . Och chansen att bli gravid är minimal, Opererades akut och de spolade då livmodern och även äggledaren.

    Nu är det så att jag plussade idag, inte planerat. Men så välkommet?? Men jag är så orolig för att de kan vara ett utomkved igen, ska ringa på måndag men skönt och prata om det med andra som varit / är i samma sits.

  • Äldre 10 Jan 08:25
    Emigoo skrev 2016-01-08 10:30:51 följande:

    Jag opererades för x 27 november 2015 (började som titthålsop och slutade med "kejsarsnitt") och har ännu inte fått mens . (Idag är det den 8 januari 2016). Jag var gravid i vecka 12 och hcg var en bra bit över 12000. Direkt efter op fick det ned till 9000. Jag går fortfarande på kontroller och lämnar blod en gång i veckan eftersom det ännu inte har gått ned till 0 hcg. Någon annan som det också tagit lång tid för?


    Jag hade 19000 innan operation o lämnade prover ett långt tag efter, speciellt i slutet tog det lång tid men halveringstiden ska vara ungefär 2,5dygn men det stämde inte riktigt på mig. De slutade kolla när hcg var 4 eller 6 minns inte riktigt, så helt nere på noll var det inte, men sen kom mensen ändå!
  • Äldre 10 Jan 21:15

    Hoppar in här jag med mitt cv ;)
    Juni 2015 - Vid första Ivf försöket plussade vi. Slutade dock med ett X. Operation och vänstra äggledaren togs bort.

    Oktober 2015 - 2:a FET (Ivf med frysta ägg) Tog det sig aldrig.

    December 2015 - 3:e FET plussade vi 30/12 , toppen start på det nya året tänkte vi. 6/1 började blödning, åkte in till akuten men dom kunde ej se något då det varför tidigt . Tog blodprov har dock ej fått något besked om resultat. Idag 10/1 känner jag mig väldigt svullen i livmodern o allmänt konstig i kroppen. Räknar med ett X denna gången oxå o hoppas på op så jag blir kvitt den högra så man kan få behålla sitt ägg på rätt plats!
    Sen är det väl omöjligt att det vandrar vidare om man ej har några äggledare?!?

  • Äldre 22 Jan 12:19

    Hej!
    Jag tänkte läsa igenom hela tråden men kände att det var lite mycket så jag kör på frågan direkt även om svaret kanske finns här nånstans!
    För strax  över en vecka sedan ringde jag barnmorskan pga smärtor liknande hemsk mensvärk, jag vaknade mitt i natten och tog värktabletter nästan varje dag och sov med värmekudde för att få lite ro. Jag hade testat mig negativt på gravtest då och hade inte haft ägglossning heller så hon kände inte att hon kunde hjälpa mig, lugnade mig med att kroppen brukar ta hand om sig själv så jag skulle bara vila så trodde hon att det skulle ge med sig. Efter samtalet gjorde jag ett ÄL-test vilket visade positivt då (väldigt oregelbunden mens) även fast jag trodde att det först va om en vecka med hjälp av appen jag har. Sen dess har jag haft fortsatt ont och igår morse plussade jag! Överlycklig då jag och sambon vill ha barn men samtidigt väldigt orolig då jag inte kan tänka mig att man ska må såhär. Gyn hade inte tid för mig igår utan bad mig åka in akut om det inte vart bättre. Dagarna går liksom bra, det är på natten den helvetiska smärtan kommer. Åkte in akut inatt och gjorde ultraljud vilket visade ett 5 mm litet pyra men inte mycket mer. Äggstockarna var på plats och livmodern såg normal ut. Han kunde inte se mer men vi tog ett blodprov och ska in igen för ett till imorgon. 
    Det som snurrar i mitt huvud är såklart möjligt Utomkvedshavandeskap, så jag skulle uppskatta att få höra hur ni mådde? Jag har alltså inte ont i någon sida, utan bara mitt på under magen liksom, som en fruktansvärd mensvärk. Väl medveten om att livmodern växer och att man kan känna av en känsla lik mensvärk men jag har svårt att tro att det ska göra såhär ont. Ingen feber eller andra konstigheter.

    Ledsen för långt inlägg :)

  • Äldre 22 Jan 13:24

    Jobbigt med smärtan! När du säger att man såg ett "5 mm litet pyra" vad menar du då? Såg man något i livmodern??

    När jag fick min smärta kom det plötsligt och det var den värsta smärtan jag någonsin haft. Mådde illa, blev kallsvettig och yr och kunde inte stå upp utan var tvungen att lägga mig ner på badrumsgolvet. Det varade kanske 15-20min sedan gick det värsta över och kvar hade jag en smärta som blev värre om jag gick/sträckte på mig. Man såg inget i livmodern. Tog hcg som var på 19000 så alldeles för högt för att man inte skulle kunna se något. Var det hcg man mätte på dig också??

  • Äldre 22 Jan 15:18

    Ja alltså det tänkte jag också på, att han sa ju rent krasst att det var någonting i livmodern, men den var ju så pass liten. Och är det utomkvedshavandeskap borde ju inget vara i livmodern väl? Jag är så förrvirrad alltså. Och ja jag tror det är det testet jag fick ta, allt gick lite snabbt inatt, men jag tog ett sånt test nu och sen ett imorrn för att se om det är nån ökning i hormonerna tror jag? Förlåt om jag låter förrvirrad men det är precis vad jag är, haha, vill bara försöka utesluta så mycket som möjligt.

  • Äldre 22 Jan 15:38

    Det är klart man blir lite förvirrad :) Om det var hinnsäcken han såg i livmodern så är risken för att det skulle vara utomkveds extremt extremt liten för då betyder det att graviditeten sitter på "rätt plats". Kommer du ihåg hur högt värdet på ditt blodprov var??

  • Äldre 22 Jan 17:42

    Okej! Hoppas på det då??

    Värdet på provet vet jag inte än, var in vid 3 inatt så han sa åt oss att åka hem och lägga oss så skulle vi ta provsvaren imorgon tillsammans med det nya jag också ska lämna då, skulle ta några timmar inatt att få fram det så det var som inte lönt att vänta??

  • Äldre 23 Jan 20:15

    Kom precis hem från gyn, härliga lördagkväll! Mina prover i torsdags visade på 2000 och provet från idag visade på 2900 men det var inte precis 2 dygn emellan så det var svårt att säga sa läkaren. Efter ultraljud tyckte han att allt tydde på en normal graviditet men det är fortfarande svårt att se då hinnsäcken är 5 mm och det är möjligtvis ett foster där men det är knappt 1 mm så det var för svårt att se (hinnsäcken är tydligen där hur som). Ska dit igen på tisdag och göra nya tester samt ultraljud för att se om nåt växer där inne. Magsmärtan jag har, som jag klassade som 8/10 i smärtgrad, kände han inte att han kunde göra mycket åt just nu, eftersom allt ändå tyder på en normal grav. Känner mig så hjälplös med blandade känslor av glädje, frustration, hopplöshet och ledsamhet. Även om jag är glad för positiva svar idag så vill jag så gärna få svart på vitt hur allt ser ut, och även om tisdag bara är två dagar bort känns det som en evighet.

Svar på tråden En tråd för oss med Utomkvedshavandeskap