Inlägg från: Anonym (Johan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Johan)

    Könsneutralt omklädningsrum

    Jag är för könsneutrala omklädningsrum på badhus och liknande platser. Men på jobbet är jag nog mer för delade, då det lätt kan bli krystat om jag skulle se min närmaste kvinnliga kollega naken. Om jag ska vara ärlig så skulle jag inte kunna låta bli att titta på henne, och jag är rätt säker på att hon skulle titta på mig också.

    Skulle vi träffa på varandra i ett neutralt omklädningsrum på simhallen så skulle det inte kännas lika dant, varför vet jag inte.

  • Anonym (Johan)
    Anonym (gymmaren) skrev 2015-10-29 20:02:29 följande:

    Ja just därför jag inte är så förtjust i det heller  Man är väl lite mer anonym på en simhall, men träffar man på sin kollega där i så är det väl samma sak?


    Skillnaden är väl att det oftast är fler på ett badhus, i ett omklädningsrum på ett företagsgym så är det förmodligen inte så många. Man kanske till och med är ensamma.
  • Anonym (Johan)
    Anonym (gymmaren) skrev 2015-11-06 14:05:52 följande:

    Kul att tråden fått liv igen! Det finns för och nackdelar med gemensamt, men frågan tycker jag är ifall vi människor kan bli vana med att byta om med varann i framtiden, utan att man tycker det är mer pinsamt än att byta om med folk av samma kön? Samhällsnormer går ju att ändra på. Om folk blir vana med att byta om med varann så är ju det faktiskt fördelaktigt. 


    Jag håller med dig. Kan vi komma till att vi blir van med att ha gemensamt omklädningsrum så vore det bra.
  • Anonym (Johan)
    Anonym (gymmaren) skrev 2015-11-07 22:19:40 följande:

    Måste också tillägga att efter att ha läst några andra trådar om gemensamma omklädningsrum/duschrum så verkar det som att de personer som varit med om det inte tycker det är nån big deal, "man vänjer sig" verkar mångas uppfattning vara, medan de som inte varit med om det har en något mer osäker och negativ syn på det. Kanske man målar upp för mycket innan man ens provat det?


    Det kan mycket väl vara så. Då det är jag som åker och badar med "våra" barn. Har en tjej 8 år och två killar, så hade det varit smidigt med gemensamt då tjejen nu börjar bli för gammal för att följa med in på killarnas. Det märks på andra killar att dom tycker det är konstigt att hon följer med in dit. Hade det funnits gemensamt på vårt badhus hade jag nog valt det när barnen är med.
Svar på tråden Könsneutralt omklädningsrum