• fantasy06

    dagispersonalen lyfte ut min 5 årige pojke med adhd!

    vampyria2 skrev 2015-10-27 22:08:23 följande:

    Vart är sonens ansvar någonstanns? Du tror inte att han hade fått komma in direkt om han hade lugnat ned sig lite? han är inte dum i huvudet bara för att han har ADHD så varför tycker du att han inte ska kunna behandlas som alla andra?

    ADHD är en förklaring till varför barnen beter sig som de gör men det är tusan ingen ursäkt till att de ska få göra det.

    jag är helt övertygad om att barn med diagnoser behöver man vara lite mer hård mot och tydlig, målet måste väl ändå vara att det ska bli vuxna som fungerar i samhället och kan beter sig så att de passar in?


    Jag förmodar att du inte har någon erfarenhet av barn med just adhd. De beter sig inte som de gör med vilje eller för att de är ouppfostrade. Du kanske inte ska uttala dig när du inte har någon kunskap. Barn med adhd kan inte behandlas som vanliga barn .... För de är inte vanliga. De har ett funktionshinder.

    Vara mer hård mot ett barn med adhd kan få motsatt effekt o trigga igång ett utbrott istället för att lugna.

    Jag har själv en son på 9 år med adhd. O jag hade blivit rasande om någon ställt ut honom på trappan ensam. Som någon skrev kunde ju ts son stuckit o ingen vetat var han var. Då barn med adhd även oftast saknar impulskontroll.

    Som någon också skrev ta kontakt med rektorn lyssnar inte denna så gå vidare. För personalen har uppenbarligen inte tillräcklig information/utbildning.
  • fantasy06
    vampyria2 skrev 2015-10-28 09:11:00 följande:

    akn ju dessutom berätta att mina två äldsta barn som båda har ADHD, AS och Tourettes r extremt lyckliga vuxna i dag (21 och 23 år gamla) Ena jobbar som dealer och som bartender, den andre som florist och bartender. 

    Båda två har egna lägenheter och fungerar väldigt bra, de har vänner och är väldigt omtyckta båda två.

    Jag kan garantera dig att de hade inte varit där de är i dag om jag inte hade varit lite hårdare mot dem och orkat prata med dem hela tiden om hur man ska bete sig och vad de gör som andra reagerar på och varför, jag har jobbat så hårt för att lära dem hur samhället fungerar och få dem att förstå varför....så jag vet att jag har gjort rätt när det gäller att inte bara släppa dem och skylla på deras diagnoser.


    Du hade tydligen erfarenhet om barn med adhd. Samtidigt då borde du ju inse att de barnen är väldigt olika. det är ingen på bup eller på strategiutbildningar som sagt åt oss att vara extra hårda mot honom tex som du skrev man bör vara. Min son år hur lycklig som helst o klara sig bra i skolan, när han får medicin. Utan medicin fungerar han inte som person. Medan andra barn och vuxna klarat sig alldeles utmärkt utan medicin. Som sagt, de är väldigt olika ......
  • fantasy06
    vampyria2 skrev 2015-10-28 09:17:01 följande:

    Harkel nej jag har väl inte det då

    ajg säger inte att man ska vara enbart hård mot dem men det gäller att vara hård när det gäller viktiga saker så som att man inte får ge sig på andra, man får inte förstöra lektioner, man får inte skada sig själv osv, där gäller det att vara sten hård med dessa barn....sen finns det massor av saker som man kan lossas blunda för efter som det inte är värt att fajtas om, men att vara tydlig och hård i viktiga saker är tok viktigt för dessa barn, inte bara för att vi bör lära dem rätt och fel utan för att de blir trygga av hårda och tydliga regler, ven om de kan reagerar negativt i stundens hette, då ska vi vuxna följa upp och prata igenom sakerna med barnen sen nr de har lugnat ned sig.

    Varför gör du ditt barn till ett offer istället för att styrka honom i att han kan bara att det tar lite längre tid innan det sätter sig hos honom?


    Jag gör verkligen inte min son till ett offer. Jag styrker givetvis honom i det han är grym på. O förklarar vad som är rätt o fel. jag är övertygad om stt han kommer bli en lycklig o duktig person fortsatt som vuxen. O kunna kontrollera sig mer som vuxen när han lärt sig tyda tecknen på när det börjar bli stökigt i kroppen.
Svar på tråden dagispersonalen lyfte ut min 5 årige pojke med adhd!