• terfje

    Biomammor på vem ligger ansvaret!

    Hej!
    Märker redan att många är trötta på hur jag skriver och vad jag skriver.

    Dock ännu en allmän fråga:
    Scenario Du är biomamma och ditt ex har träffat en ny efter 6 år isär och presenterat för ditt barn.
    Har du som biomamma något intresse av att lära känna denna nya kvinna och vad hon står för och hur hon är som person?
    Ligger ansvaret på den nya att presentera sig för dig eller ligger det ansvaret på dig?

  • Svar på tråden Biomammor på vem ligger ansvaret!
  • terfje
    Anonym (Nja) skrev 2015-11-16 11:07:15 följande:

    Kan tycka att ansvaret ligger på båda. Det ligger ju i allas intresse att man har en bra kommunikation och en fungerande vardag. Sen kanske lite större på mig som biomamma, då jag faktiskt vill veta vilka som finns i mina barns liv och vill kunna prata med personen.


    Jag vill lära känna min bonus mamma och har försökt lite grann att prata med henne men hon visar inget intresse tillbaks.
    Hade jag haft barn och inte varit ihop med pappan hade jag varit väldigt nyfiken på vem den nya är och allmänt på hur hon ser saker och ting.
  • terfje
    Anonym (mamma) skrev 2015-11-16 11:16:58 följande:
    Hon har kanske sina skäl.
    Känns som jag får be om ursäkt för att jag frågade. Och be om ursäkt för att jag använde prefixet biomamma.
  • terfje
    sextiotalist skrev 2015-11-16 11:26:30 följande:

    Ingen har något ansvar, den enda som möjligtvis kan ha ett minimalt ansvar är pappan. Det är han som introducerat den nya kvinnan i sina barns liv och därav ligger det eventuella ansvaret att denna nya person blir presenterad för sina barns nätverk.


    Kan förstå din tanke.
  • terfje

    Jag menar väl egentligen att det borde finnasett intresse att i alla fall lära känna den nya.

  • terfje

    [quorn ,09928][quote-nick]Anonym (mamma) skrev 2015-11-16 14:09:33 följande:[/quote-nick]Känner du dig störd över att exet inte bryr sig om dig? Känner du dig oviktig?[/quote]

    Jag känner mig inte oviktig men om jag hade haft egna barn hade jag varit lite nyfiken på vem den nya är. Kanske mycket på grund av att jag är med bonus mer än vad hon själv är.

  • terfje
    Litet My skrev 2015-11-16 14:28:53 följande:

    Nej, inget intresse så länge samarbetet med pappan fungerar och allt verkar fungera i övrigt.


    Hej!
    Jag kan mycket väl förstå ditt synsätt men då det inte finns ett samarbete. vad man nu kallar samarbete.
    Pappan sätter aldrig ner foten mot mamman när hon mest kommer med klagomål i hur han är som pappa och han gör inga stora fel. Kan kanske vara lite strängare med att sätta ner foten när hon inte gör som hon blir tillsagd ibland.

    De pratar knappt med varandra. Och vad pappan än gör så gör han fel enligt mamman.
  • terfje
    FuckGoggleAskMe skrev 2015-11-16 14:54:20 följande:

    Sonen är hos pappan varannan helg ungefär, och sedan ett antal månader har samma kollega alltid varit där pa helgen, enligt sonen. Jag har berättat för sonen att det är nog ingen kollega utan en flickvän (jag är 100% säker). Eftersom jag aldrig sett röken av henne, tänker jag bjuda in henne på fika någon gång, bara för att konstatera om hon är mer eller mindre normal. Det vill jag veta, eftersom min son tillbringar en hel del tid med henne, fast han säger i alla fall att hon är snäll, när jag frågat. Pappan är det ingen mening med att bjuda in, han pratar inte med mig nuförtiden, eftersom jag stämmer honom för underhåll. (Jag är säker på att flickvännen inte känner till det alls, han framställer sig säkert som generös). Det kan nog vara bra för henne också att upptäcka att jag är hyfsat normal, om hon skulle vilja fråga mig något någongång.


    Mycket bra tänkt och även om min bonus pappa och mamma inte samarbetar så vill jag kunna ha någon form av samarbete kring bonus med hennes mamma för bonus skull.
  • terfje

    Annananonym tror inte du att jag kan hålla isär vad jag själv tycker och inte i samtal med mamman. Har aldrig läxat upp henne och kommer aldrig att göra. Skulle vilja lära känna varandra så att åtminstone jag och mamman kan oprata som två vuxna om det som berör dottern. Pappans och mammans relation struntar jag i så länge det inte skadarbonus.

  • terfje

    Nu pratade jag om att pappan kunde sätta ner foten till sin dotter när hon inte gör som han säger.

    Och jag kommer stanna i det här förhållandet så jag är inte en sekundär person som kommer och går.

    Jag vill bara veta om det är normalt att vilja lära känna den nya hemska person i alla fall ytligt eller inte. En allmän undran då jag tänker på annat sätt än de flesta. Jag lägger ner mycket tid och kraft på både förhållandet och min bbonus. Kanske lite för mycket tid och engagemang enligt vad en hel del tycker är lämpligt.

Svar på tråden Biomammor på vem ligger ansvaret!