Forum Inhandla - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • julklappar till 8 åring? vad köper ni andra?

  Tor 19 nov 2015 07:48 Läst 11516 gånger Totalt 33 svar
  Tor 19 nov 2015 07:48

  Ok dottern önskar sig nästan ingenting. Biobiljett någon pysselbok sedan typ inget. Sonen önskar sig en dator för 6000-7000kr. Detta kommer han få för han är duktig på datorer och sköter skolan bra så den inkräktar inte på det. Men vad 17 vi med dottern. Vi kommer få ca 2000kr till henne för presenter från mormor/morfar och farmor/farfar. Förra året var det samma problem. Då köpte VI inget till henne. Hon fick ändå mer än hon önskade sig. Farmor älskar presenter så alternativet att spara pengarna är inte aktuellt utan att det blir sura miner. Men vad köper vi?

  Vad önskat sig era 8 åringar???

 • Tor 19 nov 2015 08:15 #1

  Köp något till hennes rum? Coola taklampor, matta, ett riktigt sminkbord med spegel osv?

  Kan pengarna vara grunplåten till något hon kan få göra? Ridläger? Skidutrustning? Ävenyrsbad med hotell? En helg i London?

 • Tor 19 nov 2015 08:21 #2 +1

  Kan även dottern få en teknisk pryl?

  Egen tv?

  Stereo?

  Mobil?

  Xbox?

  Padda?

 • Tor 19 nov 2015 08:43 #3

  Ny snowracer ridläger biljetter till något lavalampa egen padda årskort på lekland osv osv 


  I kinamockaskogen.....
 • Tor 19 nov 2015 09:07 #4

  Tält, vattenbana till trädgården, Playmobilsjukhus med alla tillbehör, en drönare, Lego, spel som "Catan", "Quirkle", "Alias" eller "Ryktet går". 

  Har själv en sjuåring, men han får inte så dyra saker, men så har han heller inte ett syskon som får en dator för så mycket pengar. Han får lego, playmobil och spel till PS3. Han önskar sig inget annat än spel till PS3, men jag ser till att han får leksaker ändå och när de väl kommer till honom så leker han massor. 

  Jag tycker inte man ska ge upp leksaker bara för att åttaåringar får för sig att de är stora och inte önskar sig det längre. Köp leksaker för att det är viktigt att hon inte blir tonåring för fort, barndomen kommer inte igen. Ni får hitta något som kan locka henne att börja leka. Har ni provat playmobil? 

  Man ska inte vara materialist, men om brodern får för så mycket så tycker jag att hon ska få många leksaker, även om hon inte själv har fantasi nog att komma på vad hon kan tycka är roligt. 

  Jag önskade mig inte saker när jag var liten och då fick jag ofta inget heller, bara några trosor och nya ytterkläder. Jag blev faktiskt lika besviken varje gång, även om jag aldrig sa något om det. Jag ville inte kräva en massa saker, men jag ville ju ändå innerst inne att de skulle hitta på saker att köpa och ge mig. Saker som de själva tänkt ut och som var lämpligt för ålder. 

 • Tor 19 nov 2015 09:23 #5

  Brädspel! Kul både med familjen och kompisarna.

  Vad gillar hon att göra? Nåt som främjar ett intresse är alltid toppen, t.ex ett musikinstrument, riktiga målarfärger (inte vattenfärger för barn), ridskola eller liknande.

 • Tor 19 nov 2015 11:18 #6

  Jag har också väldigt svårt att köpa saker bara för att. Det tycker inte jag är ansvarsfullt. Vissa år har vårt barn också fått så ohemult många julklappar av all övrig släkt, sånt som han verkligen önskat sig, så då har vi backat och inte köpt lika många (för han har ändå struntat i exakt vartifrån allt kommer)....
  Så om farmor och mormor vill spendera och köpa saker så får väl det vara okej, jag kan inte tvinga dem att köpa fonder
  Men själva försöker vi se till helheten.
  Sen är det ju vi som står för allt annat som händer under året så att säga, köper ny cykel på våren kanske eller så.

  Jag tänker att det jämnar ut sig så småningom och att det inte behöver vara på millimetern vid varje tillfälle. Ni har ju koll verkar det som. Om två år kanske er dotter önskar sig en dator, och det året får sonen julklappar till ett något lägre värde. Då är ni ikapp.

 • Tor 19 nov 2015 11:20 #7

  Glömde skriva det men förra året fick sonen som var åtta då och som bara önskade sig pokemonkort ett antal böcker (jag är mycket för läsning), brädspel, presentkort på SF, presentkort på Stadium och nån film.

 • Tor 19 nov 2015 12:43 #8

  8-åring här också och det hon helst vill ha får hon inte, en hund och en ny telefon.

  Hon kommer att få lite upplevelser, presentkort, ny sparkcykel, ev Barbie-grejer (hon önskade sig det för att sen ändra sig så jag är osäker. Hon har inte lekt med det förut) sen står det still.

 • Tor 19 nov 2015 16:21 #9

  O ja jag vet hon är svår. Hon gillar att pyssla vilket hon gör hela tiden med mormor och på fritids. Hon har en hel byrålåda med sådant. Hon har alla andra leksaker också som hon älskar att leka med om hon har någon kompis på besök annars använd det inte och är därmed i rätt fint skick. Rummet är litet och hon kommer få ännu mindre när vi flyttar. Hon har och älskar sin ipad. Hon älskar sin gymnastik. Har frågat om hon vill ha fina träningskläder (klubbens egna med emblem och så) men det vill hon inte. Hon vill ha sina från Intersport. Hon skiter i om alla andra har sådana fina. Hon fick presentkort av sin mormor på hm när hon fyllde år. Då blev hon glad men hitta inget och blev besviken och sedan glömde hon bort kortet. Funderar på presentkort på Åhléns där finns mycket. I allafall i Stockholm city. Så kan vi åka in på lovet och ha en dag på stan. Idag köpte jag en sångbok med musik. Hon älskar dem. Har de flesta och sjunger mycket. Hellre än bra .

 • Tor 19 nov 2015 16:33 #10

  Disney om ice tänkte vi ge till våra grabbar på 6 &8 ! De önskar sig inte heller något.. Utöver mobiltelefoner.. Och det kan de glömma!


  Loke -07, Alvin -09
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll