Inlägg från: Daniel12 |Visa alla inlägg
  • Daniel12

    Varför måste folk förstöra maten med en massa salt och ketchup??

    Många verkar tycka att mat ska smaka endast salt eller endast ketchup.

    Vad är meningen med att salta eller ha på så mycket ketchup att själva matsmaken försvinner?

    Personer som dränker maten i salt eller ketchup måste ha förstörda smaklökar, eftersom de tydligen inte kan känna någon smak utan dessa tillbehör.

    Och ketchup är ju inte ens gott, smakar bara syntetiskt och innehåller en massa socker. Varför inte använda t.ex. krossade tomater, tomatpure eller chilisås i så fall?

    Jag förstår mig inte på er!

  • Svar på tråden Varför måste folk förstöra maten med en massa salt och ketchup??
  • Daniel12
    gbgumman skrev 2015-11-22 15:02:55 följande:

    Hittills har jag inte träffat en enda människa som gjort så. Hemma hos har vi ketchup till korv.


    Många unga gör så, och tyvärr många äldre också. Men positivt att du aldrig sett någon göra det!
  • Daniel12
    Dr Nail skrev 2015-11-22 15:31:46 följande:

    Jag brukar inte salta överdrivet mycket, men jag äter allt med ketchup. Varför inte? Ketchup är supergott OCH nyttigt! Och nej, jag vill inte använda chilisås istället - jag hatar stark mat.


    Ifrågasätter verkligen om ketchup är så nyttigt. Tycker det smakar syntetiskt och så innehåller det en massa socker. Procenten som utgör tomater brukar vara låg.


  • Daniel12
    Fröken Apelsin skrev 2015-11-22 15:26:41 följande:

    Jag har bara träffat mindre barn som gör så och de växer ju från det. Det brukar vara en fas runt 4-5 år och sedan en till i lågstadiet- åldern. Jag har aldrig träffat en vuxen som gör så.


    Kanske också beror på vilken sorts människor man umgås med/känner.

  • Daniel12
    LaLola skrev 2015-11-22 15:32:58 följande:

    Det är en hel del du inte förstår dig på när det gäller folks matvanor Ts.....


    Kanske kan verka provocerande att jag har åsikter om folks matkonsumtion, men samtidigt är jag intresserad av att få veta..

  • Daniel12
    Maria 434 skrev 2015-11-22 15:26:30 följande:

    Salt är gott och framhäver smak.

    Ketchup använder jag till korv, köttfärsås, lasagne men som tillbehör på bordet så folk kan ta om dom vill

    Både salt och ketchup ställer jag fram så folk får lägga till som de vill.


    Just köttfärssås fattar jag inte varför folk har ketchup till. I köttfärssås brukar man ju vanligtvis blanda i krossade tomater och tomatpure + salt och kryddor vilket brukar vara fullt tillräckliga smakförstärkare. Känns överflödigt att ha ketchup på köttfärssås.

  • Daniel12
    Nyfikna72 skrev 2015-11-22 15:24:22 följande:

    Jag använder precis vad jag vill på min mat och alla andra får göra likaså. Vem bryr sig typ.


    Självklart. Men undra kan man ju få göra - det är inte olagligt..

  • Daniel12
    gbgumman skrev 2015-11-22 15:02:55 följande:

    Hittills har jag inte träffat en enda människa som gjort så. Hemma hos har vi ketchup till korv.


    Korv är acceptabelt att använda ketchup till, så där är jag ense.

  • Daniel12
    frökenelisabeth skrev 2015-11-22 15:42:49 följande:
    För min del är det nog faktiskt sötman i ketchupen som gör att jag gillar det på köttfärssås. 

    Annars tycker jag det verkar vara vanligt bland vuxna män att ha så mycket chili som möjligt på maten, här kan man ju verkligen snacka om att förstöra andra smaker.
    Chilisås ska man använda med måtta, eftersom det är starkt. Men i mitt tycke är chilisås bra mycket godare och smakar inte alls lika syntetiskt som ketchup.

  • Daniel12
    Purplecat12 skrev 2015-11-22 15:35:06 följande:

    Ingen aning. Jag använder väldigt lite salt och hatar ketchup , äter aldrig ketchup.


    Tror egentligen att ketchup är mest för barn. Jag gillade det när jag var liten, men när jag blev vuxen började jag mer och mer avsky det.

  • Daniel12
    LaLola skrev 2015-11-22 15:39:33 följande:
    Fast det enda du brukar göra när folk förklarar är ju att bli rätt otrevlig o du verkar inte alls det minsta intresserad egentligen...Du vill bara framför dina åsikter.
    Jag blir bara otrevlig när folk är otrevliga mot mig. Många tycks uppfatta mina inlägg som att jag vill att de ska ändra sina matvanor pga vad jag tycker, men så är det ju inte. Jag är som sagt bara intresserad av att få veta.

    Blev ju ett jävla liv t.ex. när jag skrev inlägget om folk som äter oskalad potatis. Men där fick jag ju också en del information som visade att mycket av näringen faktiskt sitter i skalen. Det har jag iofs vetat tidigare, men jag tycker inte alls det känns behagligt att äta potatis med skal och jag har blivit dålig i magen av det några gånger.


  • Daniel12
    frökenelisabeth skrev 2015-11-22 15:47:45 följande:
    Nu är det ju väldigt stor skillnad på ketchup och ketchup, där jag bor finns det ketchupvarianter med tomatinnehåll på drygt 20% och det finns varianter med tomatinnehåll på ca 80%. Givet att den förstnämnda kommer att smaka rätt syntetiskt... 

    När du skriver "chilisås" menar du då den där som man köper på flaska och som ser ut som ketchup? Den tycker jag personligen är jätteäcklig, och tror för övrigt det är en sån där übersvensk grej (finns iaf inte att få tag på här i Danmark där jag bor). 
    Själv brukar jag köpa min chilisås i asiatiska butiker, eftersom det är mer "riktig" chilisås än den som säljs i svenska, som du säger är de svenska varianterna inte lika goda.

  • Daniel12
    Maria 434 skrev 2015-11-22 16:08:34 följande:
    Du vet hur mkt socker det är i dom förutsätter jag och även msg i vissa. Tror du på riktigt att asiatisk chilisås är nyttigare än ketchup? :)

    Hur länge låter du en köttfärsås koka som du tillsatt burktomater i och hur balanserar du smakerna utan att tex använda en nypa socker lr soltorkade tomater samt salt. Snälla berätta du verkar ju veta så himla mkt om smaksättare och matlagning.....
    Jag tycker helt enkelt att ketchup är äckligt. På korv går det an, men då ska det vara Heinz ketchup.

    Jag vet faktiskt inte om asiatisk chilisås är nyttigare,men det känns så mycket angenämare och smakar godare att ha det som smakförstärkare.

    Personligen anser jag inte att socker hör hemma i köttfärssås överhuvudtaget. Vill man käka socker kan man köpa godis. Mat ska smaka mat.


Svar på tråden Varför måste folk förstöra maten med en massa salt och ketchup??