Inlägg från: StarWars |Visa alla inlägg
  • StarWars

    Gastric bypass/sleeve 2016

    Med risk för att dra ner stämningen en aning... Jag har väntat på ett ja eller nej sedan mars förra året. Jag har fått åka extra till dietistmöte för att diskutera en gammal ätstörning (hetsätning). Boarden nöjde sig inte med dietisten ja, utan nu står jag på väntelista för att prata med kirurg innan boarden kan fatta beslut. Jag blir kallad tidigast augusti till det och sedan träder väl vårdgarantin in om jag får ett ja. Jag får stöd av kurator i allt detta men han kan inte ta mig förbi den här bromsklossen. Jag vägde in på 142 kg på vc förra året och nu har det ökat 10 kg. Ironiskt nog var jag på vc idag i ett annat ärende och det sista läkaren sa till mig var "Känner du till att man kan få gastric bypass?". Jo... det känner jag ju till... men de som säger att operationen slängs på en har inte gjort min resa.

  • StarWars
    Lizzy89 skrev 2016-02-01 20:50:44 följande:

    Hej, vad tråkigt för dig att det ska gå till på det viset, vilket län tillhör du? 

    Jag tycker att det är konstigt att dom drar ut så mkt på det om det var på tal redan i början av förra året ? 

    Skickar en styrkekram! 


    Tillhör Västra Götalands-regionen. Surt som ättika detta...
  • StarWars
    Lizzy89 skrev 2016-02-02 10:02:08 följande:

    Okej, dom verkar svåra där tkr ja... Men kanske värt att ringa några samtal och ta reda på lite mer fakta, vårdgarantin bör ju träda in snabbare än så tkr ja! Känns ju inte okej att vänta enda till augusti för att få träffa kirurg. 


    Du anar inte hur mycket jag ringt... har även skrivit till dem och bett dem ringa min kurator, som jag löst från tystnadsplikten. Han och jag har ägnat mycket tid åt vad ätandet beror på osv. Kuratorn rycker också att detta är vansinnigt. Har svårt att se att alla andra skulle vara mer mentalt förberedda. Men de har fäst sig vid något i min historik och nu är jag fast i nån limbo...
  • StarWars
    Martina081014 skrev 2016-02-01 21:18:55 följande:

    Ja fast i mitt brev så står de även att annan hjälp kan tilldelas som 12 veckors pulverkur med hjälp av dietist. De intresserar inte mig då jag redan många gånger har försökt med hjälp av pulver, ner går jag men strax efter slutet går jag upp de å lite till :( har varit överviktig hela livet och försökt gå ner sen tidig tonåring. Tror inte kroppen mår bra av all jojobantning den fått gå igenom.


    Ville bara tillägga att jag försökte få den hjälpen med pulverdiet av Sahlgrenska för nåt år sedan men de hänvisade mig då till min egen vc, de skulle kunna hjälpa mig och jag skulle slippa åka så långt. Lät ju bra, tyckte jag och skrev ur mig ur kön. Vc hemma i sin tur förstod inte alls vad Sahlgrenska menade. Nåt sånt kunde de inte hjälpa mig med. Alltså, den här resan... jag är så trött och har ett dödligt högt bli. Jaja, viktväktar just nu iaf. Har funkat förr. Vore skönt att få den extra hjälpen av operation så att jag kan hålla vikten nere sen.
Svar på tråden Gastric bypass/sleeve 2016