Inlägg från: sinope |Visa alla inlägg
  • sinope

    Gastric bypass/sleeve 2016

    Hej allihopa

    Hoppar gärna in här.

    Var på vc och lämnade prover igår och ska träffa läkaren i Lycksele på onsdag.

    Skulle egentligen har opererat mig i början på 2014 (dels för hälsans skull, men även för att kunna bli gravid), men efter att jag gått ner 10%, ringt och ställt mig i kö så började jag må illa på mornarna. Idag är jag och min sambo föräldrar till en ljuvlig liten kille

    Men nu är processen igång igen och om jag får ett ok för operation så kommer jag definitivt att göra den. Försöker att läsa allt jag kommer över och har även beställt Odins receptbok om första tiden efter operation.

  • sinope

    Jag bor i en by utanför Norsjö, inflyttad för 10 år sedan.

    Fick idag veta att jag inte behöver vara med på gruppinfon, jag ska nu gå ner 4 kg och sedan ska jag ringa och boka op. Känner inte någon oro inför det eftersom jag vet att en vecka på enbart soppa ger det resultatet.

    Nu blev allt plötsligt så verkligt!!

  • sinope
    Frallanz skrev 2016-02-25 10:26:27 följande:

    Hej alla fina!

    Tänkte också hoppa in här, efter många års kämpande med vikten så har jag nu kommit till "slutet" av denna kamp och faktiskt tänkt att kanske är en GB sista utvägen för mig, enda chansen till ett normalviktigt liv?

    Har nu fått en tid till VC den 21 mars, så är nu jättenervös över att jag faktiskt tagit ett stort steg genom att boka en tid ang denna OP,
    Har nog sveriges sämsta självförtroende (känns det som iaf), och har nu tröttnat på att känna mig som ett offer, vill inte skämmas över mig själv längre och vill kunna känna mig bekväm bland folk. Och dessutom i juni förra året fick jag en son, och jag vill kunna ha ett aktiv liv med honom, så min största motivation är just min älskade lille son.

    Har gjort en enda operation i mitt liv, ett kejsarsnitt. Men där var jag inte sövd, och det här med att bli sövd skrämmer mig rätt mycket trots att jag inte var ett dugg rädd eller nervös vid snittet som kom helt plötsligt. Så bör ju klara en OP där man inte ens är vaken :)

    Kram på er!


    Hej och välkommen Frallanz

    Jättebra av dig att du tagit detta steg, jag vet själv att jag funderade länge och tänkte att jag kanske inte kämpat tillräckligt mycket själv för att gå ner i vikt. Min sambo och jag såg även operationen som en möjlighet att få bli föräldrar. Nu blev vi det utan operation, men precis som du skriver så vill jag nu istället fokusera på att vara en aktiv mamma och vara en aktiv sambo. Jag vill även må bättre och ha en möjlighet att förebygga framtida problem som övervikten innebär.

    Nu blickar vi framåt och hoppas att det går bra. Lycka till på VC!!

    Kram, kram


  • sinope
    mat_hilda skrev 2016-02-25 11:34:39 följande:

    Hej

    Igår fick jag äntligen kallaelsen till gruppträffen. Nu känns det verkligen som att det är på riktigt. Hoppas bara att jag blir godkänd av kirurgen. Vet inte vad jag skulle göra om jag inte blir det.

    Så nu ska jag upp till min VC och läsa en hel del prover och om lite mindre än en månad är det dags för gruppträffen ????


    Håller tummarna för dig, om dina prover ser bra ut så ska det inte vara några hinder för en operation.

    Var ska du operera dig? (Du har säkert skrivit det, men min dator är så seg)

    Lycka till!
  • sinope

    Hej alla i tråden.

    Hur går det för er? Var i processen befinner ni er?

    Själv har jag börjat min första dag med soppor. En choklad till frukost och en grönsakssoppa till lunch. Ska gå ner 4 kg och ska sedan ringa in för att ställa mig i OPkö. Efter att jag gjort det så sa min läkare att det är valfritt hur jag fortsätter att äta fram till operationen. Hon rekommenderade att jag byter ut 1 -2 mål om dagen till soppa, givetvis får jag inte gå upp i vikt igen. Jag trodde innan träffen med läkaren att jag skulle få kravet att gå ner 10% och sedan fortsätta soppa tills det är dags för operation, men Lycksele har gjort om sina krav. Känns skönt att kunna få variera lite och även fortsätta att äta mat med lite mer tuggmotstånd
     

  • sinope
    ccaf skrev 2016-02-14 12:25:11 följande:

    Hej allihop!
    Jag hoppar in här jag med. Jag är en 23-årig tjej från Västerbotten som kommer opereras under 2016.

    Min resa började med att remiss skickades från vc till Lycksele (där de gör gbp här i Västerbotten) den 30/9 2015. Jag var på gruppmöte den 19/11 och träffade sedan kirurgen som godkände mig den 10/12. Av kirurgen fick jag ett viktmål som jag var var tvungen att nå innan jag kunde få tid för operation. Skulle gå ner 7 % av min vikt, vilket var 10 kg (gick dock upp 1.3 kg helgen efter vilket gjorde att jag var tvungen att gå ner 11.3 kg istället). Den 14/12 2015 så startade jag min diet, sedan dess har jag nu gått ner 16.8 kg. Har alltså passerat gränsen med råge.

    Den 23/2 ska jag på inskrivning. 1/3 läggs jag in och 2/3 sker min operation!

    Jag startade på 144.3 kg till mina 179 cm (ca BMI 45) och väger nu 127.5 kg (BMI 39.8). Jag har en lång väg kvar ner till 70 kg, men operationen kommer definitivt hjälpa mig att uppnå mitt mål.

    Följer gärna allas resor och kommer hjälpa och stötta så bra jag kan.

    Jag har en blogg där jag skriver om min resa, är det någon som är intresserad av att kolla in den så är adressen www.nouw.com/fromfattothin :)

    Lycka till allihop!


    Hej Camilla.

    Hur har det gått? Hur mår du efter operationen?
  • sinope

    Hej allihopa.

    Skulle egentligen på träff med dietist, sjukgymnas, läkare och narkosläkare nu på torsdag, men kunde inte ta prover före eftersom det blev en akut transport med sonen med ambulanshelikopter. Han fick andnöd och blev medvetslös på dagis. Han mår mycket bättre, men han ska få göra några fler tester så därför pausar jag en liten stund. Jag pratade med operationsplaneraren som upplyste mig att om jag hör av mig i slutet av april så hinner jag ändå bli opererad innan sommaren då de i Lycksele pausar alla operationer i mitten av juni. Hon lät lite besviken på mig, men jag förklarade att sonen ändå går före allt annat och att jag då väljer att skjuta upp mina tider.

    Så nu hoppas jag att lillemans prover inte ska visa någonting och att jag kommer igång igen. Eftersom jag var beredd på att bli operarad först till hösten så kan jag ärligt skriva att för mig för det ingenting om det blir efter sommaren, men det beror på hur saker och ting artar sig.

    Hur går det för er andra?

  • sinope
    DaniMi skrev 2016-04-21 14:54:15 följande:

    Tänkte hoppa in här. Jag börjar vara nervös att bli nekad OP ...Vilka fler hör till Lycksele?

    16-03-15 Tid på vårdcentralen
    16-04-05 Remissbekräftelse från Lycksele
    16-04-14 Gruppträff i Lycksele
    16-04-19 Kallelse till möte med kirurgen
    16-05-17 Möte med kirurgen i Lycksele


    Jag tillhör Lycksele

    Spännande för dig, nu har gruppträffen varit, hur hur känns det?
  • sinope
    DaniMi skrev 2016-05-10 18:14:01 följande:

    Nu är det 1 vecka kvar till mitt möte med kirurgen.....alltså , ..om 1 vecka vet jag om jag får en OK stämpel i baken eller inte.


    Spännande. Jag håller tummarna för dig.

    Själv ska jag träffa sjuksköterska, läkare, narkosläkare, dietist och sjukgymnast nästa vecka Skrattande
Svar på tråden Gastric bypass/sleeve 2016