• Preimeg

    Förvirrad och totaldeprimerad.

    Hej,

    Jag är pappa till två små änglar på 3 och 5 år.

    Nu ligger det till så här att jag är bosatt i Spanien nu 12 år varav 6 år med ett ostabilt förhållande.

    Min fru vill nu skiljas för att det inte fungerar mellan oss, saken är så att jag känner att om vi skiljer oss så vill jag flytta hem till Sverige men jag vill inte skilja mig från mina barn som jag älskar över allt annat på denna jord, men jag vill inte vara kvar här om jag måste bo här själv efter allt jag byggt upp som bara rasar ner.

    Gör jag fel som tänker så här? Jag är lycklig med mina barn men kommer att bli så olycklig när jag väl måste ut från huset som vi en gång köpte efter vårat giftemål.

    Jag vill inte vara självisk men jag känner att jag måste bygga upp mig på nytt för att känna lycka igen, och som jag då kan bidra min lycka till mina barn även fast jag bor på långa distans.

    Jag i Sverige kommer att komma ner till Spanien för att träffa mina barn på semester och dom får komma till Sverige för att vara med mig där under semester.

    Jag tror att om jag väl börjar jobba i Sverige kommer jag också kunna ta ut del av pappa ledighet eftersom här i Spanien så får man bara ut 15 dagar per barn, altså 30 dagar sammanlagt, villket innebär att jag kan få ut cirka 420 dagar i Sverige.

    Hjäp mig! Känner mig desperat och mår så dåligt av allt det här.

    Är det någon som har gått igenom samma sitta som jag, var snäll och vägled mig lite.

    Tack

  • Svar på tråden Förvirrad och totaldeprimerad.
  • entjej
    Preimeg skrev 2015-12-13 00:40:11 följande:

    Alltså jag måste förklara lite om Spanien, just nu här så är det en stor arbetsbrist här nere, så stor att ni inte kan ana, att ha ett jobb just nu i dagsläget är guld värt här just nu.

    Från båda våra löner så går den nästan åt på huslån,privatlån,mat och dagslevnad, om vi nu separerar så skulle hon ta över huslånet och jag dom andra privatlånen som fattas mindre att betala av.

    Saken är ju det att om flyttar ut och hyr en lägenhet skulle de kosta mig ca 4-5 tusen kr hyra,el och vatten, sen då underhåll till barnen ca 3000 kr sedan privatlån på ca 6-7 tusen, alltså ca 14000-15000 tusen kr i månaden när jag bara har en lön på 11000, min ekonomi kommer ju att krascha på en gång bara första månaden.

    I storstäderna så är det värre med jobb det finns nada de nada just nu, totalkris!

    Så som jag och hon förstår i det här läget så skulle jag bo delvis gratis eftersom jag skulle flytta hem till min mammas lägenhet i en början som jag inte skulle behöva betala hyra för att min familj skulle ju stötta mig förstås, min bror fixar jobb till mig som skulle dubbla lönen lätt, alltså skulle jag kunna skicka pengar för underhåll till barnen och kunna betala av lånet som jag får betala.

    Enligt mig så är hon ändå ute och cycklar och håller huvet högt som inget har hänt, jag gråter ju för fan varje dag i tanke på att behöva lämna mina barn och hon bara sitter där som en jävla isbit och ser bitter ut.

    Igår så kom jag hem och barnen ville pynta granen så kommer hon ut från sovrummet som vanligt bitter och klagar och skriker över allt mierda Mierda!! Vilket betyder Skit på spanska och jag bad henne att inte prata så inför barnen och bad henne att gå och lägga sig igen om hon inte hade någon illusion att pynta med barnen.

    Idag så kom jag hem från jobbet och det första jag ser är att hon är råstressad med barnen och bara klagar över dom så jag klädde på dom och drog till parken eftersom hon har varken tagit ut dom, inte ens en halvtimma så dom får se dagsljuset, a just det hunden som hon så gärna ville ha har hon inte häller rastat så det fick jag göra så klart.

    Det är klart barnen är rastlösa och måste få leka men det verkar vara en börda för henne.

    Hur fan ska hon klara det själv då om inte jag finns till? Jag börjar bli orolig och känner så deprimerad över allt det här.

    Jag frågade henne om hon fått till det med den här mannen som hon verkar hålla så kär om dom hade någon sorts relation eller så?

    Men självklart så svara hon nej men kan ändå se lögnen i hennes ögon när hon nästan flinar av nerver och inte veta hur hon ska dölja det, jag sa att allt det här som pågår så tror jag att jag ändå är värd att få höra en sanning i allt men hon bara skyller saker på att allt är mitt fel, hon letar efter negativa anledningar för att få känna sig starkare att få slut på vårt äktenskap.

    Hon kommer aldrig att berätta mig den ärliga sanningen vilket skulle få henne att se ut som en idiot och dålig mamma inför vänskapskretsen och familj inför våran separation, därför vill hon klaga allt på mig men när vi ändå vet att hon lever ett dubbelliv, vilken kvinna va!

    Hur kan man vara en sådan egoist? Bara tänka på sig själv.

    Säger bara en sak att här i Spanien så kan man inte bli större i karriären och inte heller tjäna mer pengar, om vi nu skiljer oss, vad fan kan jag göra?

    Sa än en gång till om jag kunde ta barnen med mig och hon blev nästan tokig! Hon sa va fan säger du, försöker du ta barnen ifrån mig så hamnar du i graven.

    Hon vill helt enkelt att jag ska åka hem till Sverige betala av delvis av lånen och skicka pengar till barnen och hon leva fritt som hon vill med sin nya kärlek om det nu är så som jag i alla fall tror.

    Den här mannen vi talar om är betydligt yngre en vad hon är och skulle nästan kunna vara han mamma förfan!!

    Vad tror hon? Att han ska ta hand om barnen och bli någon sorts plastfarsa eller ?

    Hon svävar för högt i molnen och kommer att falla hårt tror jag.

    Ja nu fick jag skriva av mig lite så ni får gärna säga vad ni tycker.


    Varför skulle du betala underhåll till henne.? Barnen ska väl bo hos dig också om du stannar i Spanien?
  • 2i2

    Jag tycker att i första hand bör ni göra ett försök att reparera er relation.

    Jag hade en allvarlig kris med min man efter 17 år i äktenskap och 3 barn tillsammans. Det som hjälpte oss var att vi flyttade isär för en tid, dock bodde vi inte långt ifrån varandra. Det gav oss ändå lite perspektiv hur det är att inte leva tillsammans.

    Trots att jag absolut inte orkade med honom och VERKLIGEN VILLE att min man skulle flytta ifrån oss och trots att även han inte hade några känslor kvar för mig och ville lämna mig för gott, så visade det sig att bo separat var ännu sämre.

    För honom blev det sämre pga det emotionella. Plötsligt bodde han helt ensam. Och även om han hade fullt upp med att städa, handla, diska, laga mat, tvätta och stryka, gå igenom post, betala räkningar, mm... dvs göra allt jag gjorde förut och nu blev han tvungen att göra allt själv, trots att han inte borde ha tid att "grina" så gjorde han det hela tiden och höll på att bli tokig. Hans band till yngsta barnet är otroligt starkt. Varken barnet eller pappan orkade vara ifrån varandra. Jag stod inte ut att se barnet lida så oerhört mycket och gick med på att återförenas med min man för barnets skull. Vi blev inte "nyförälskade" efter att vi flyttat ihop igen, men vi lärde oss leva tillsammans för barnens skull. Vi lärde oss varandras gränser.

    Din fru får mycket hjälp av dig verkar det som. Om du kan visa henne hur svårt det kommer att bli - det vardagliga livet utan dig så kanske bromsar det henne lite grann. Du kanske kan flytta tillfälligt men vara kvar i Spanien, bara för att hon ska få känna vad hon förlorar?

    Tro mig att vara ensamstående mamma är inte lätt. Och det blir hon, åtminstone så länge den yngre mannen hon verkar ha romans med inte flyttar in. Om han nu menan så pass alvar att han vill bli familjfar och plastpappa till dina barn.

    Sen är det annan sak: du har samma rättigheter till dina barn som din fru. Barnen kan inte kunna bo varannan vecka hos dig om du flyttar till Sverige MEN du kan "hota" henne att dela på barnen eller t o med att du tar båda barn och flyttar. Det är inte upp till henne att bestämma. Du bestämmer lika mycket. Det finns lagar som hon måste följa oavsett om hon gillar eller inte.

    Av din beskrivning framgår att hon inte är så bra mamma. Samla bevis. Hoppas att du slipper använda dem, men om det kommer så långt kan det hjälpa dig. Både rättsligt/myndighetsmässigt men framförallt för att visa henne att du menar allvar, att du är inte tanlös och kanske skrämma bort henne från att gå vidare i striden.

    Med bevis menar jag saker som visar hur olämplig hon är som förälder. Du kan föra logg över händelser där barnen får illa (det behöver inte vara så grymt som misshandel, att svära framför barn räknas också), kanske hör/ser någon annan förutom dig mammans olämpliga beteende - då har du vittne. Kanske "råkar" du spela in när mamma gör det hon inte borde göra. Hoppas verkligen att du inte kommer att behöva använda det insamlade materialet. Men då har du iaf ett kort att använda för att sätta henne på plats.

    Förutom att hon blir överraskad och skrämd när du avslöjar att det finns bevis mot henne kommer barnen att vinna på det, för då ska hon tänka efter nästa gång hon skriker eller är olämplig mamma på annat sätt.

    Är barnen hennes svaga punk? Eller finns det annat du kan använda?

  • 2i2

    Du verkar inte veta vad din fru vill och hennes planer för framtiden. Fråga henne utan att vara nedlåtande så får hon svara rakt ut hur hon tänker leva. Både när det gäller hennes ekonomi, hennes relation och gällande vardagliga pusslet.

    Fråga henne lungt (utan att anklaga eller spela offer) varför hon vill bli av med dig. Hon förnekar att det är pga 3e pers, men vad är hennes förklaring då?

  • Preimeg

    Hon antyder att jag ungefär så där 6 år sen så sa jag mycket att jag skulle dra och åka hem till Sverige och det har då tagit kål på henne, (bortförklaring)
    Alltså hon klänger fast vid något så gammalt att jag kan inte tro att det är sant, jag menar varför ville ho då skaffa barn?

    Här i byn som jag bor så vet många att jag gör det mesta med barnen nu när nästan alltid ser mig, lämnar dom och hämtar upp dom vid skolbussen.
    Har många bevis på att jag har varit den mest närvarande förälder.

    Igår sa jag lugnt och sansat att jag ville ha en laglig skilsmässa och hon svarade att hon inte ville skiljas bara separera tillfälligt, det är ju livsfarligt om jag skulle åka till Sverige och inga papper finns skriva eller överenskommelser, hon skulle kunna använda det emot mig som en pappa som packade väskan och bara drog, då förlorar jag ju hela rätten om barnen, jag får inte vara dum här tror jag.

    Ok haja läget hon vill ha space men för mig så är hon ju otrogen så känner att jag inte ska behöva ge tid till den saken.
    Behöva åka härifrån mina barn.
    Är så jävla trött nu på att ligga bakom min frus rygg, jag vill börja leva igen, komma ihåg vem jag var men mina barn är det enda som bekymrar mig, vill ta dom med mig men lagen här i Spanien så får oftast mamman ta barnen.

    Just nu är hon så ivrig med att jag ska flytta och dra till Sverige, vill hon börja med hennes nya relation? Kanske känner hon sig pressad på grund av han som kanske säger antingen lämnar du din man om du vill fortsätta med mig eller så lämnar vi det, kan det vara så?
    Iså fall vad omoget gjort för en kvinna i sin ålder nu när hon har barn.
    Jag ville bara veta vilken sanning som ligger bakom det här för att känna mig säkrare med mina beslut.

    A just det, jag lyckades för 3 år sen rota till mig snusk meddelanden mellan dom som jag fortfarande har sparat, som jag nämligen sa till henne, hon hotade mig till döds eller anmäla mig till polisen för att rota i personliga saker om jag skulle publicera det eller säga det till hennes familj, helt sjukt, levt så här i tre år nu.

  • Monkii
    Preimeg skrev 2015-12-14 09:57:33 följande:

    Hon antyder att jag ungefär så där 6 år sen så sa jag mycket att jag skulle dra och åka hem till Sverige och det har då tagit kål på henne, (bortförklaring)
    Alltså hon klänger fast vid något så gammalt att jag kan inte tro att det är sant, jag menar varför ville ho då skaffa barn?

    Här i byn som jag bor så vet många att jag gör det mesta med barnen nu när nästan alltid ser mig, lämnar dom och hämtar upp dom vid skolbussen.
    Har många bevis på att jag har varit den mest närvarande förälder.

    Igår sa jag lugnt och sansat att jag ville ha en laglig skilsmässa och hon svarade att hon inte ville skiljas bara separera tillfälligt, det är ju livsfarligt om jag skulle åka till Sverige och inga papper finns skriva eller överenskommelser, hon skulle kunna använda det emot mig som en pappa som packade väskan och bara drog, då förlorar jag ju hela rätten om barnen, jag får inte vara dum här tror jag.

    Ok haja läget hon vill ha space men för mig så är hon ju otrogen så känner att jag inte ska behöva ge tid till den saken.
    Behöva åka härifrån mina barn.
    Är så jävla trött nu på att ligga bakom min frus rygg, jag vill börja leva igen, komma ihåg vem jag var men mina barn är det enda som bekymrar mig, vill ta dom med mig men lagen här i Spanien så får oftast mamman ta barnen.

    Just nu är hon så ivrig med att jag ska flytta och dra till Sverige, vill hon börja med hennes nya relation? Kanske känner hon sig pressad på grund av han som kanske säger antingen lämnar du din man om du vill fortsätta med mig eller så lämnar vi det, kan det vara så?
    Iså fall vad omoget gjort för en kvinna i sin ålder nu när hon har barn.
    Jag ville bara veta vilken sanning som ligger bakom det här för att känna mig säkrare med mina beslut.

    A just det, jag lyckades för 3 år sen rota till mig snusk meddelanden mellan dom som jag fortfarande har sparat, som jag nämligen sa till henne, hon hotade mig till döds eller anmäla mig till polisen för att rota i personliga saker om jag skulle publicera det eller säga det till hennes familj, helt sjukt, levt så här i tre år nu.


    hur skulle frun klara sig om du flyttade?
  • Preimeg
    Monkii skrev 2015-12-14 11:28:30 följande:
    hur skulle frun klara sig om du flyttade?
    Det har jag ingen aning om,
    Hon har ju varit så ivrig med att jag ska flytta.
  • Preimeg

    Hjälp min bror fixade nyss jobb på Telia till mig inom en månad!
    Vad ska jag göra?
    Frun blev skitförvånad över det och var inte riktigt beredd att jag skulle komma med något sådant just nu.

    Just nu vad som hindrar mig är självklart barnen, vill verkligen inte åka ifrån dem, det svider inombords.

    Sa en gång till att jag kunde ta med mig barnen och dom kan få en bättre framtid med mig där nu när dom är små, för barn lär sig snabbt i skolan.
    Men hon säger stolt att det är hon som är mamma och hon som fött barnen, jag säger att jag har både behövt vara mamma och pappa till mina barn så du behöver inte oroa dig för den rollen för att den rollen har jag alltid gjort, kommer inte på frågan säger hon.

    Men då får hon väll se hur hon klarar mamma pappa rollen, hon kanske blir knäckt och lämnar över barnen till mig till slut?

    Tycker bara synd om barnen att dom ska få behöva gå igenom den här misären, mina små änglar.

    Vad ska jag göra? Är lite chockad över den här situationen.

  • Monkii
    Preimeg skrev 2015-12-15 09:45:24 följande:

    Hjälp min bror fixade nyss jobb på Telia till mig inom en månad!

    Vad ska jag göra?

    Frun blev skitförvånad över det och var inte riktigt beredd att jag skulle komma med något sådant just nu.

    Just nu vad som hindrar mig är självklart barnen, vill verkligen inte åka ifrån dem, det svider inombords.

    Sa en gång till att jag kunde ta med mig barnen och dom kan få en bättre framtid med mig där nu när dom är små, för barn lär sig snabbt i skolan.

    Men hon säger stolt att det är hon som är mamma och hon som fött barnen, jag säger att jag har både behövt vara mamma och pappa till mina barn så du behöver inte oroa dig för den rollen för att den rollen har jag alltid gjort, kommer inte på frågan säger hon.

    Men då får hon väll se hur hon klarar mamma pappa rollen, hon kanske blir knäckt och lämnar över barnen till mig till slut?

    Tycker bara synd om barnen att dom ska få behöva gå igenom den här misären, mina små änglar.

    Vad ska jag göra? Är lite chockad över den här situationen.


    Har de anställt dig enbart på din brors ord?
  • Preimeg
    Monkii skrev 2015-12-15 09:55:04 följande:
    Har de anställt dig enbart på din brors ord?
    Min bro är en väldigt bra säljare som jobbat upp sig på Telia under många år och har sina kontakter, frågan är nu ska jag ta den eller ska jag vänta och se hur det går här först?

    Skulle ju få prövotid under 6 månader tror jag , sen så skulle man väl få fast anställning.

    Min bror pratade med chefen och dom fixar in mig på en månad.

    är det annars så svårt att få jobb i Sverige?
    Här i Spanien är det totalt omöjligt att få jobb idag, antar att det har blivit svårare med tiden att få jobb i Sverige men inte så pass svårt som i Spanien.
  • Preimeg
    Preimeg skrev 2015-12-15 10:04:25 följande:
    Min bro är en väldigt bra säljare som jobbat upp sig på Telia under många år och har sina kontakter, frågan är nu ska jag ta den eller ska jag vänta och se hur det går här först?

    Skulle ju få prövotid under 6 månader tror jag , sen så skulle man väl få fast anställning.

    Min bror pratade med chefen och dom fixar in mig på en månad.

    är det annars så svårt att få jobb i Sverige?
    Här i Spanien är det totalt omöjligt att få jobb idag, antar att det har blivit svårare med tiden att få jobb i Sverige men inte så pass svårt som i Spanien.
    Är så rädd att allt ska gå åt skogen.
Svar på tråden Förvirrad och totaldeprimerad.