• Anonym (Så trött)

    Hur tänker ni gravida som röker?

    Vill inte trampa någon på tårna, ska försöka formulera mig utan att verka dömande eller elak.

    Ni som rökt eller röker under graviditeten, hur kan ni göra det med gott samvete trots att ni vet alla risker? Är det mer "skit i det ofödda barnet och vad som händer hen" bara för att det är din kropp och du bestämmer över den?

    Och ni andra rökare, kan ni vara snälla och sluta utsätta mig och mitt barn för passiv rökning? Kan ni sluta blåsa giftet i ansiktet på mig varje gång jag går förbi er? Vad får er att tro att det är okej?

  • Svar på tråden Hur tänker ni gravida som röker?
  • Anonym (Frågvis)

    Jo visst kan jag prata med bm om det men blir väl rökavvänjning som inte funkat förr nån förstå sig påare som är lika dryg som många här inne och jag fixar inte bli nedtryckt just nu

  • Axe

    Min mamma rökte under graviditeten och jag är född med allvarliga missbildningar som kunde kostat mig livet. Även född föe tidigt.

    Nu är jag dock ganska frisk efter operationer förutom andningsproblem och astma..

    Ingen skulle se på mig att jag är född missbildade organ men det är så jävla onödigt att skapa dessa problem .

  • Anonym (Ssk)
    Anonym (Frågvis) skrev 2015-12-03 14:30:30 följande:

    [quote=76073334][quote-nick]Anonym (Idioter) skrev 2015-12-02 22:34:17 följande:[/quote-nick]

    Det är fan ingen ursäkt! Sluta skyll på andra och ta ditt ansvar. Ditt barn kan inte andas varje gång du tar en cigg, är inte det orsak nog?? Du verkar inte redo för barn, och det grundar jag inte bara pga att du röker utan på att du skyller ifrån dig på allt och alla och har offerkoftan på. Ditt föräldraskap kommer inte att fungera.

    [/

    Foster på 7 veckor andas inte så vart vill du komma?


    Nej dom andas inte som i inspiration och exspiration men de har ändå en syretillförsel (via navelsträngen) som påverkas av rökningen. Så vart vill du komma?
  • Anonym (Fo)
    Oj, så infekterat och polariserat det har blivit härinne. 

    Frågvis jag har inte med något av mina inlägg försökt trycka ner dig eller få dig att känna dig som en dålig mamma/människa.
    För det tror jag inte att du är, men faktum är ju att du väljer att fortsätta röka, trots att det inte är bra för ditt barn.
    Du sätter ditt beroende framför ditt barns välbefinnande i det här läget och jag hoppas att du inte kommer fortsätta göra det när barnet är fött.

    Faktum är att jag tycker jäkligt synd om dig, för jag har varit du, jag har haft den där ångesten och varit den som känt mig så låst och som med emfas sa att jag kan inte sluta röka, jag kommer bli knäpp och jag var livrädd för vart det skulle leda om jag slutade, så jag vågade inte sluta, och samtidigt var jag livrädd för vad som skulle hända om jag fortsatte röka åtminstone i slutet.
    Du styr ditt egna liv, allt jag kan göra är att berätta min historia. 
    Och jag gör det för jag vill inte att du ska behöva gå igenom det jag går igenom, det vill jag inte att nån ska behöva göra.

    Mitt sista tips till dig är att prata med din sambo, om vad du känner och förklara att om du slutar så kommer du kanske bli ett monster en period, men du kommer vara ett friskt monster och inte en sjuk kvinna. 
    Så han förstår att det är temporärt, och att det handlar om liv och död.
    Och förstår han inte det och kan ha tålamod med det, då tycker jag du ska ta en allvarlig funderar på om det är en sån man som bryr sig så lite om dig som du vill spendera resten av livet med.

    Jag ber ärligt om ursäkt om jag har sårat dig, det var aldrig min avsikt.
  • Anonym (Frågvis)

    [quote=76076005][quote-nick]Anonym (Fo) skrev 2015-12-03 17:05:13 följande:[/quote-nick]

    Oj, så infekterat och polariserat det har blivit härinne. Frågvis jag har inte med något av mina inlägg försökt trycka ner dig eller få dig att känna dig som en dålig mamma/människa.För det tror jag inte att du är, men faktum är ju att du väljer att fortsätta röka, trots att det inte är bra för ditt barn.Du sätter ditt beroende framför ditt barns välbefinnande i det här läget och jag hoppas att du inte kommer fortsätta göra det när barnet är fött.Faktum är att jag tycker jäkligt synd om dig, för jag har varit du, jag har haft den där ångesten och varit den som känt mig så låst och som med emfas sa att jag kan inte sluta röka, jag kommer bli knäpp och jag var livrädd för vart det skulle leda om jag slutade, så jag vågade inte sluta, och samtidigt var jag livrädd för vad som skulle hända om jag fortsatte röka åtminstone i slutet.Du styr ditt egna liv, allt jag kan göra är att berätta min historia. Och jag gör det för jag vill inte att du ska behöva gå igenom det jag går igenom, det vill jag inte att nån ska behöva göra.Mitt sista tips till dig är att prata med din sambo, om vad du känner och förklara att om du slutar så kommer du kanske bli ett monster en period, men du kommer vara ett friskt monster och inte en sjuk kvinna. Så han förstår att det är temporärt, och att det handlar om liv och död.Och förstår han inte det och kan ha tålamod med det, då tycker jag du ska ta en allvarlig funderar på om det är en sån man som bryr sig så lite om dig som du vill spendera resten av livet med.Jag ber ärligt om ursäkt om jag har sårat dig, det var aldrig min avsikt.

    [/

    Slutade du då? Vad hände som var så hemskt?

    Min sambo lyssnar inte på det sättet det är mer ok och sen glömmer han det och påstår att jag aldrig sagt nåt. Hans minne är fruktansvärt kasst.

    Frågade BM om råd och fick länken till sluta röka linjen, alltså ingen hjälp. Har pratat med sluta röka förr värdelöst.

  • Anonym (keke)
    Anonym (Frågvis) skrev 2015-12-03 14:33:30 följande:

    Jo visst kan jag prata med bm om det men blir väl rökavvänjning som inte funkat förr nån förstå sig påare som är lika dryg som många här inne och jag fixar inte bli nedtryckt just nu


    Jag tycker att du ska ge det en chans. Du försöker på nytt, inte igen. Den här gången kanske det blir annorlunda eftersom förutsättningarna är annorlunda?

    Dessutom hoppas jag att MVC lägger upp planen efter att kvinnan är gravid, med allt vad det innebär (känsligare). Du är knappast den första som de möter och som har det här behovet! Du får säga att sluta röka linjen inte funkar! Har de inte mer resurser än så? Stå på dig!
  • fkh
    Anonym (Frågvis) skrev 2015-12-03 14:30:30 följande:

    [quote=76073334][quote-nick]Anonym (Idioter) skrev 2015-12-02 22:34:17 följande:[/quote-nick]

    Det är fan ingen ursäkt! Sluta skyll på andra och ta ditt ansvar. Ditt barn kan inte andas varje gång du tar en cigg, är inte det orsak nog?? Du verkar inte redo för barn, och det grundar jag inte bara pga att du röker utan på att du skyller ifrån dig på allt och alla och har offerkoftan på. Ditt föräldraskap kommer inte att fungera.

    [/

    Foster på 7 veckor andas inte så vart vill du komma?


    Herregud.. Nej de andas inte i den bemärkelsen men likväl behöver de syre för att överleva. Det är den tillförseln som stryps när du som gravid kvinna tar ett bloss. Är du så rädd för att "bli påhoppad" så bör du inte göra allt för att öppet framstå som så okunnig i ämnet, man kan ju inte göra annat än att försöka upplysa dig om hur det ligger till i verkligheten.
  • fkh
    Anonym (Intressant) skrev 2015-12-03 10:00:57 följande:

    Det är döfött att försöka få rabiata ickerökare eller fd duktiga rökare att förstå att alla är inte stöpta i samma form och inte har det lätt alls att sluta, speciellt inte när det enda de får höra är att de är eller blir dåliga mammor, jämförs med folk som direkt fysiskt misshandlar sina barn och råds till abort.

    Självklart vet man som rökare att risker ökar men att påstå att det är direkt dödande eller leder till diverse handikapp direkt är bs! Det kan bidra ja!

    Med tanke på att bilar ökar och därmed utsläpp från bilarna och fabrikerna, att vi konsumerar mer varor, utsätter våra ofödda barn för andra faror så tycker jag debatten är snäv. Och alla gifter vi har lagrade i kroppen, även som ickerökare.

    Stödja och peppa ger mer och bättre resultat än bannor och nedtryckande. Vissa här har förmågan att förstå det iaf...


    Ja det är döfött att ens diskutera med människor som försvarar sin och sitt barns nikotinberoende. Att inte spänna fast ditt barn i passande bilstol innebär också att det "kan" bidra till ett dött barn i slutändan men det är ju inte säkert. Så lika bra att låta barnet kräla på golvet och inte bemöda sig.

    Faktum är att det är precis så svårt att röka som man gör det till. Dvs att det är svårt för alla, men inser man att riskerna man utsätter sitt barn för är av större vikt än det fysiska och psykiska helvete man går igenom när man slutar så slutar man. Det är såklart lättast att säga hur mycket svårare det blir om man radar upp riskerna och skadorna det medför men faktum är att det bara är ett sätt för en gravid rökare att kunna leva med sig själv. Slutar man istället och tar av sig offerkoftan så blir det enklare att leva med sig själv.
  • Anonym (Fo)
    Anonym (Frågvis) skrev 2015-12-03 18:25:07 följande:

    [quote=76076005][quote-nick]Anonym (Fo) skrev 2015-12-03 17:05:13 följande:[/quote-nick]

    Oj, så infekterat och polariserat det har blivit härinne. Frågvis jag har inte med något av mina inlägg försökt trycka ner dig eller få dig att känna dig som en dålig mamma/människa.För det tror jag inte att du är, men faktum är ju att du väljer att fortsätta röka, trots att det inte är bra för ditt barn.Du sätter ditt beroende framför ditt barns välbefinnande i det här läget och jag hoppas att du inte kommer fortsätta göra det när barnet är fött.Faktum är att jag tycker jäkligt synd om dig, för jag har varit du, jag har haft den där ångesten och varit den som känt mig så låst och som med emfas sa att jag kan inte sluta röka, jag kommer bli knäpp och jag var livrädd för vart det skulle leda om jag slutade, så jag vågade inte sluta, och samtidigt var jag livrädd för vad som skulle hända om jag fortsatte röka åtminstone i slutet.Du styr ditt egna liv, allt jag kan göra är att berätta min historia. Och jag gör det för jag vill inte att du ska behöva gå igenom det jag går igenom, det vill jag inte att nån ska behöva göra.Mitt sista tips till dig är att prata med din sambo, om vad du känner och förklara att om du slutar så kommer du kanske bli ett monster en period, men du kommer vara ett friskt monster och inte en sjuk kvinna. Så han förstår att det är temporärt, och att det handlar om liv och död.Och förstår han inte det och kan ha tålamod med det, då tycker jag du ska ta en allvarlig funderar på om det är en sån man som bryr sig så lite om dig som du vill spendera resten av livet med.Jag ber ärligt om ursäkt om jag har sårat dig, det var aldrig min avsikt.

    [/

    Slutade du då? Vad hände som var så hemskt?

    Min sambo lyssnar inte på det sättet det är mer ok och sen glömmer han det och påstår att jag aldrig sagt nåt. Hans minne är fruktansvärt kasst.

    Frågade BM om råd och fick länken till sluta röka linjen, alltså ingen hjälp. Har pratat med sluta röka förr värdelöst.


    Jag fick en dödsdom, antingen sluta röka och börja kämpa för att bibehålla det jag hade kvar eller dö inom 5 år och eftersom min yngsta då var 10, så fanns det i praktiken inget val. 
    Hade det bara gällt mig själv så hade jag kanske låtit det få gå åt helvete, men nu fanns det barn som behövde mig och skulle komma att behöva sin mamma länge än. 
    Då satte jag mig och pratade med min man på samma sätt som jag rådde dig att göra och han sa att det värsta jag kunde göra mot honom och barnen var att lämna dom ensamma, utan att ens försöka rädda mig.
    Och han sa att det skulle barnen aldrig kunna förlåta mig.
    När han sa så då ville jag bara skrika rakt ut och krypa ihop i fosterställning. 
    Men han sa också att han skulle stå kvar under hela min kamp och att inget jag kunde göra skulle få honom att lämna mig.
    Den kvällen slutade jag röka cold turkey.
    På ett sätt var det lättare för att jag hade inget val, det fanns inga andra alternativ, inte egentligen. 
    Alltså var det bara att göra det. 
    Det är 10 år sen nu. 
    Idag är jag så glad att jag slipper vara beroende av något som sakta dödar mig.
    Samtidigt är jag så arg för att jag var så tjurig/rädd att jag inte slutade innan det gick så långt.
    Då hade jag kunnat vara frisk och rökfri, idag är jag allvarligt sjuk och rökfri. 
  • Anonym (Fo)

    När man står på gravens kant och tittar ner och vacklar och försöker ramla ner.
    Det är först då man inser vad det är man riskerar.
    Det är då man förstår allvaret. 
    Då ändras allt, livet blir sig aldrig likt efter det.
    På gott och ont.
    Det bästa är att efter det blir varje dag värdefull, nu när dom är begränsade på ett högst konkret sätt.
    Det värsta är att se smärtan och oron i sina barns ögon. 

Svar på tråden Hur tänker ni gravida som röker?