• skiz

    Drömmer om ett syskon till vårt änglabarn. Någon mer?

    Hej tjejer!


    Hur är det med er alla?
    Kom hem i fredags efter en underbar vistelse i Thailand :)


    Ingen ÄL för dig ännu ALSI? Har ud fått ngn tid för att träffa en läkare?


    Trist med mens Kanelsnäckan :( Har du gjort ngr ÄL nu efter mensen?

  • skiz
    Kanelsnäckan skrev 2016-02-15 09:08:48 följande:

    Så härligt med Thailand!! Vilken vecka är du i nu? :)

    Ja jag blev riktigt besviken, enligt tempen verkar det inte som att ägget släppte så försöker se det som att kroppen inte va helt redo och att jag får en ärlig chans denna månaden. Började testa med billiga Äl test igår, bör ha Äl om lite mer än en vecka. Så hoppas på det.


    Är i v. 20 nu - så redan halva tiden gången! Och magen växte på sig ordentligt under dessa två veckor - en liten chock ;) hahhaa

    Håller tummarna för denna månad då! Är inte så lång tid sen förlossningen så känns inte så underligt att kroppen behöver en eller två "testgångar" med mens och så innan den kör igång på riktigt så att säga...
    Håller tummarna för dig iallafall! :)
  • skiz
    ALSI skrev 2016-02-15 09:18:41 följande:
    Hej!

    Välkommen hem! Skönt att höra att ni haft det bra! Vi gör ett nytt försök med London på lördag!

    Jag fick en tid till läkaren för en vecka sedan. På henne lät det som det bara är att vänta, men om jag har regelbunden menscykel (som hon ansåg då jag hade 27 dagar förra månaden), så tyder det på att jag har ÄL... Vi får väl se, dag 27 idag. Så nervöst att gå på toan. Vill ju inte se mens, för jag vill att det ska funkat trots allt, men har det inte funkat vill jag ju ha mens så fort som möjligt!

    Tog några prover iaf, skulle få svar den här veckan, men progesteronprovet var kanske för tidigt... Hoppas på att få bra resultat på det i alla fall, för då vet vi att jag har haft ägglossning...

    Tack! :) Vad kul med London! Hur länge blir ni borta?

    Då hoppas vi verkligen inte på ngn mens nu då! Skönt iallafall att du fick ett "positivt" svar från läkaren, men man vill ju ha mer konkreta bevis så att säga... och att "bara vänta" är nog det absolut värsta!
    Hoppas att du får provsvaren snart och att det kan visa mer konkreta bevis - och positiva sådana! :)

    Vi har inte beställt gravsten ännu, ska försöka boka tid till slutet av feb början av mars senast för att beställa...
    Vad skönt att ni fått eran beställd.

    Hur går det för dig på jobbet? 

  • skiz
    ALSI skrev 2016-02-15 17:13:15 följande:
    Vi blir borta fyra nätter. Så vi kan se saker i lugn och ro och hinna njuta lite. Tänk om jag kunde få ett positivt graviditest innan, tänk vad fantastisk resan skulle bli då! Men jag tror faktiskt inte på det. Jag är inställd på att mensen kommer den här veckan, men man hoppas ju så oerhört!!! Är mest rädd att mensen blir sen om det är så att jag faktiskt inte fått ägglossning. Vad jag förstått så får man mens ändå då, men det tar längre tid för kroppen att komma på att slemhinnan ska stötas ut. Falskt hopp lixom!

    Läkaren kunde ju inte säga om jag hade haft ägglossning eller inte, men det lät ju på henne som att det inte skulle vara något konstigt i alla fall, och det är ju alltid skönt att höra, även om det inte hjälper. Det låter så hemskt när de pratar om att det kan ta ett halvår för kroppen att komma igång och sedan upp till ett år att bli gravid. Det är ju en hel livstid! På förlossningen tänkte jag att senast i februari hoppas jag att jag är gravid igen. Nu är det februari...

    Kommer mensen skulle det vara skönt att få ett positivt svar om progesteronet iaf. Skulle vara skönt att veta att jag iaf hade haft ÄL och att möjligheten finns. Känns så hopplöst om det är så att jag inte ens KAN bli gravid. Grät och grät och grät om detta hos kuratorn senast. Men hon är så bra, hjälpte oss med läkartid och allt.

    Jo, vi räknar med att stenen är på plats i mitten av april någon gång. Längtar. Nu är det så tomt efter att de plockat bort blommorna från begravningen. Bara lite granris, en lykta, ett litet hjärta och en liten keramiknalle. Och hans namn på en liten pinne...

    På jobbet går det bra, men jag har fortfarande inte fått några större utmanande uppgifter. Hade lönesamtal idag iaf och chefen bedömde mig på samma sätt som jag själv hade skattat mig iaf! Hon tipsade också om ett vikariat som arbetslagsledare till hösten. Det är jag väldigt sugen på om det skulle vara så hemskt så jag måste jobba hela hösten. Bra med utmaningar i så fall. På onsdag ska vi diskutera vad jag ska göra den här terminen då jag går upp på heltid efter lovet.
    Skönt att få lite miljöombyte och försöka njuta. Vad underbart det hade varit - håller verkligen tummarna att ni ska få ett positivt gravtest innan helgen - vad underbart det hade varit!! 
    Men om det inte är ngt så hoppas jag verkligen att mensen kommer snart så du slipper känna det falska hoppet - och att du får bra svar av läkaren!

    Går inte att tänka att det kan ta upp till 1 år att bli gravid... helt otroligt... jag känner en otrolig hemsk känsla i hela kroppen när jag tänker den tanken - så kan verkligen inte sätta mig in hur du måste känna dig när du får höra ngt sånt...

    Jo, det är väldigt tomt vid graven utan stenen, längtar till i vår när vi fått dit hennes sten och alla blommor börjar blomma (satta lökar i höstas).

    Skönt att du och chefen är på samma plan när det gäller den biten! Hoppas verkligen att du inte kommer ha möjlighet att ta vikariatet ;) men om det tyvärr blir så att du kan ta det är det skönt med en utmaning, om inte annat är det alltid kul att höra att chefen tycker att det skulle passa en :)
  • skiz

    Precis varit på UL där vår lilla son (Glad)  nu glatt kunde visa upp alla vitala delar och läkaren kunde konstatera att allt ser helt normalt ut och det finns inget som helst som kan tyda på att det skulle vara några konstigheter - perfekt mao :)

    Är så lycklig och känner att detta var en stor milstolpe, fast som vi alla vet här att det inte finns ngr säkerheter så känns det väldigt lugnande och tryckt att få dessa positiva svar idag av läkaren! 
    Graviditeten vart så mycket mer verklig helt plötsligt!

    Önskar att ni alla får denna milstolpe väldigt snart!!! <3 

  • skiz
    Kanelsnäckan skrev 2016-02-16 13:55:47 följande:

    Åh så roligt!! :)) en lillebror <3 stort grattis! Förstår att det känns som en milstolpe, så härligt att allt såg bra ut.


    Tack! :) 
  • skiz
    ALSI skrev 2016-02-17 09:21:45 följande:

    Dag 29 idag, negativt graviditest och fortfarande ingen mens!!!! Gaaahhhh! Mensen har aldrig varit sen tidigare!

    Grattis till fint UL skiz! Nu hoppas vi att vi och kanelsnäckan också får uppleva det framemot sommaren när ni får träffa lillebror <3


    Vad spännande ändå, men frustrerande att det inte blir något plus... håller tummarna att du får ett plus innan helgen! Hoppas verkligen inte på att mensen ska komma!!!!

    Tack så mycket :) 
    Hoppas så innerligt att ni får detta väldigt snart!!! <3
  • skiz
    ALSI skrev 2016-02-18 14:46:58 följande:
    Nu kom mensen... Ledsen och besviken, men ändå en lättnad att den till slut kom så vi kan få börja om. Kändes ju inte som det hade gått den här månaden även om vi hoppades så innerligt! Nu hoppas vi på tydlig temperaturkurva och tydligt ÄL-test (även om jag bestämt mig för att bara köra på billiga) den här månaden! Och sedan ett plus i mitten av mars!!!! Vilket skulle innebära BF bara någon vecka innan vår ängels födelsedag...
    Trist med mensen, men som du säger nu kan ni satsa på denna månaden! Har du fått ngt svar ännu på testerna från sjukhuset?

    Man säger att man inte ska hålla på med tester och så för att räkna ut ÄL men det är bra svårt att hålla sig borta, och som jag nämnt tidigare så kan det vara lugnande om man får göra kontrollerna om man är lite av ett kontrollfreak (som jag själv är, extremt enligt min make..;) )

    Håller verkligen tummarna för plus i mars :) 
    Ha det så underbart på eran resa nu i helgen - och försök verkligen njuta av miljöombytet och varandra <3
  • skiz
    ALSI skrev 2016-02-18 17:25:45 följande:
    Jag hoppas verkligen att kroppen kommer börja fungera normalt nu! Känns så ledsamt när vi känner att kroppen motarbetar oss...

    Inga svar än... Hon sa ju att de skulle komma den här veckan, men som vanligt när det gäller prover, inga svar. Tror aldrig jag fått svar fast de har sagt att de ska skicka/ ringa, utan jag har alltid fått ringa själv... Vill ju verkligen veta vad progesteronprovet visade!

    Jag vill mest hålla på med testerna för att se att kroppen är igång. Så har vi gjort varje gång förut, men vi försöker mysa varannan till var tredje dag i alla fall. Och ja, man vill ju ha koll på det lilla man kan...
    Så ledsamt att man inte kan få svar när det är sagt att man ska få det :(

    Bra att ni inte stirrar er blint på testerna utan kör på ändå - men man vill kunna ha koll över det lilla man kan.

    Håller tummarna att du får bra svar på testarna under dagen!!!
  • skiz
    ALSI skrev 2016-02-20 07:30:59 följande:
    Inga svar igår heller! Så trött man blir! Säg inte att ni hör av er om ni inte gör det lixom!

    Nu är vi på Arlanda iaf!

    Men va f*''n rent ut sagt! Varför säga att man ska få svar senast då och då sen inte få det... du får ringa ett samtal när du är tillbaka från eran resa :)


    Hoppas ni har det helt underbart i London :)

Svar på tråden Drömmer om ett syskon till vårt änglabarn. Någon mer?