Inlägg från: Fjonken |Visa alla inlägg
  • Fjonken

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    themia skrev 2015-12-06 10:00:04 följande:

    Från dagens ledare i DN

    www.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-vad-sa-du-gar-sverige-bra-det-kan-inte-stamma/

    Citat:
    "Enligt SCB har BNP/capita, alltså välståndet per person, stigit med hela 52 procent mellan 1993 och 2014, rensat för inflation. Under samma period ökade befolkningen med 1 miljon, från 8,7 till 9,7 miljoner."

    "Vi växer för närvarande snabbt och är som land rikare än någonsin. Vår välståndsutveckling de senaste decennierna överträffar alla förväntningar. Statsskulden är låg i ett internationellt perspektiv."

    Ni som tjatar om att invandringen får Sverige att gå under, läs och begrunda


    Han är snett ute. Problemen finns där och kommer bli värre. Vad hjälper det att BNP ser bra ut om vi har stora akuta problem med bostadsbrist, lärarbrist osv osv? Hörde på P1 att det i Norberg (tror jag) är flera års väntetid på att ens få gå SFI. 

    Sen tillkommer problemen på längre sikt med integrationen. Vill vi ha "no go"-zoner där polisen inte ens låtsas ha kontroll? Där brandkår och ambulans vägrar åka in utan understöd av polis? Vill vi ha områden som Herrgården i Malmö där 85% är arbetslösa? Vill vi bo i vita "gated communities" som i USA bara BNP ser bra ut?

    För övrigt tror jag att BNP per capita ovillkorligen kommer sjunka de kommande åren om vi fortsätter ta emot invandrare i den här takten. 
  • Fjonken
    KillBill skrev 2015-12-06 23:14:18 följande:
    BNP per capita är det vedertagna måttet för länders välstånd bland nationalekonomer och Sveriges aktuella BNP tillväxt visar att snacket om nationens undergång är svamligt och felaktigt.

    Sett till Sveriges stora invandring de senaste 15 åren och det faktum att Sveriges BNP per capita har utvecklats minst lika bra som vår omvärld indikerar att invandringen inte är ett sådant stort problem för Sveriges ekonomi som vissa vill påskina.
    Det har kanske inte varit så stort problem för BNP. Men finns det verkligen inga problem med våra utanförskapsområden i förorten? Tror du inte de senaste 4-5 årens extrema ökning av svårintegrerade grupper som somalier och afghaner kommer visa andra resultat än lättintegrerade grupper från Balkan? 

    Ja, plus de akuta problem vi har nu. Tror du det är roligt att bo i Ljusnarsberg och inte få plats på dagis åt sina barn eftersom kommunen tagit emot 500+ flyktingar till en kommun med 5000 invånare? Det är som om Storstockholm skulle ta emot 150-200 tusen flyktingar. På ETT år. Hur skulle det då gå med skolan? Vården? 

    Som vanligt så banaliseras problemen som finns ute i landet. Folk i glesbygd får skylla sig själva att de inte blivit rika på att bo i Stockholm. 
  • Fjonken
    KillBill skrev 2015-12-08 17:06:02 följande:
    Suck. Du förstår alltså inte min liknelse..
    Antog att du menade att jag var en rasistisk sverigedemokrat. Möjligen är jag rasist, men jag är inte sverigedemokrat. ;)

    Förstår vad du menar. Tror jag. 

    Nu kan du hålla med mig om att man måste veta vilka problem som finns för att kunna lösa dem. :) Att blunda och låtsas som att allt är bra har vi testat. Det gick inget vidare. Resultaten ser du i Rinkeby, Rosengård, Angered...
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna