Inlägg från: Gung Ho |Visa alla inlägg
  • Gung Ho

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    FDFMGA skrev 2016-04-03 11:47:17 följande:
    Tror inte att den viljan finns, snarare vill de att det ska gå riktigt illa för Sverige, så det faktum att Sveriges ekonomi tuffar på riktigt, riktigt bra ses nog antagligen som en lögn som bäst bemöts med sagostunder av alla de slag.

    Det är knappast en tillfällighet att tråden inte håller sig till ämnet för din ts Solig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    Fast BNP i sig är ingen inkomstkälla, det är bara med jämn fördelning som den är en bra måttstock.
    Det är ungefär som att mäta hur ett företag går genom att titta på omsättning.
  • Gung Ho
    FDFMGA skrev 2016-04-03 18:08:44 följande:
    Nej, självklart inte. 

    Men om de anställda i det stora företaget i högre grad än andra anställda på andra företag anser sig ha möjlighet att avsätta en del av lönen till sparande så har man kommit ytterligare än bit på väg. Om det dessutom är så att experter inom branschen anser att företaget har goda framtidsutsikter så fortsätter man vidare. Om dessutom företagets tillgångar osv...
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    Fast oberoende hur mkt anställda kan sätta till sparande, så måste företaget gå med vinst annars är alla snart arbetslösa. Då tar de sparade pengarna snabbt slut..

    Det är liksom grunden, och om experterna stirrar sig blinda på omsättningen så är omdömena inte mkt värda
  • Gung Ho
    FDFMGA skrev 2016-04-03 22:42:40 följande:
    Javisst.

    Nu är jag inte ekonom och kanske inte du heller. Men om vi fortsätter med analogin AB Sverige med alla dess anställda, menar du då att vi inte gör ett vinstresultat? Det vill säga att Sveriges och svenskarnas tillgångar inte ökar mer i värde än vad våra sammanlagda skulder stiger.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    Det är precis det jag menar, med kortare undantag. Det jag mest är emot är att saluföra politiskt motiverad och tolkad propaganda som neutral fakta. Tex som både TS och den artikel som citeras.
  • Gung Ho
    FDFMGA skrev 2016-04-03 23:03:28 följande:
    Ok. Du menar att summan av Sveriges/svenskarnas tillgångar om man tar hänsyn till skulderna minskar, om jag förstår dig rätt.

    Jag har inte tillräckliga kunskaper för att avgöra om du i så fall har fel eller rätt. Jag vet att privatpersonernas nettotillgångar ökar, jag gissar att detsamma gäller företagens, kommunernas, landstingens, organisationernas, stiftelsernas och vad mer man nu ska räkna med. Att statens skulder växer innebär heller inte nödvändigtvis att tillgångarnas värde ökar mer.

    Hursomhelst, en intressant frågeställning: Blir AB Sverige med allt vad där ingår fattigare eller rikare?
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    Vi lånar allt mer, där har du ökningen..

    Stor del av kortsiktig BNP-ökning är offentliga utgifter, dvs inget som kan anses vara grund för att 'Sverige går som tåget'

    Jag menar inte att Sverige blir katastroffattigt, men det är inte det solskensläge som politiskt motiverade gärna rapporterar..
  • Gung Ho
    Blue Cross skrev 2016-04-10 15:07:30 följande:

    unvis.it/www.dn.se/ekonomi/regeringen-pressas-av-miljardnota-for-flyktingar/

    Bara att blunda och hålla tummarna för snart kommer den "långsiktiga vinsten" som asylinvandringen från tredje världen under en längre tid nu ska ha förutspåtts generera.


    Ngn påpekade en gång följande i en artikel ang det 'lönsamma' med att ta emot flyktingar. "Om nu så är fallet, att flyktingar är en stor framtida vinst, varför står då inte alla länder i kö och slåss om att få så många flyktingar som möjligt?"
    Vi skall självklart hjälpa människor i nöd, tillfälligt eller permanent beroende på situation. Men att enögt försöka förvränga verkligheten är ytterst ohederligt. Det gäller både SD och diverse andra på motsatta kanten..
  • Gung Ho
    FDFMGA skrev 2016-04-10 17:45:56 följande:
    Men förekommer det ens att någon påstår att vi tar emot flyktingar för att det är lönsamt, jag kan inte minnas att jag sett det annat än i form av den där gnälliga satiren SD-krigarna använder när de försöker imitera det de uppfattar som pk-tonen.

    Däremot är det vanligt att det påpekas att flyktinginvandringen inte tycks ha de katastrofala ekonomiska effekter som vissa påstår. 
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    Inte FÖR att det är lönsamt per se men det finns gott om inlägg som argumenterar för lönsamheten.. Vilket, givet situationen att länder inte står i kö och slåss om flyktingarna, ter sig som politiskt motiverad propaganda. Alternativt är det endast den svenska vänstern i hela världen som insett denna hemliga guldgruva.. ;)
  • Gung Ho
    FDFMGA skrev 2016-04-10 18:36:42 följande:
    Men du svarade på ett ironiserande inlägg.

    Varför? 
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    Inlägget ironiserade just kring den påstådda vinsten.. Det gjorde att jag drog mig till minnes artikeln jag nämnde som lyfte fram just det ologiska i att det är en stor vinst samtidigt som få länder i EU vill ta sitt ansvar..
  • Gung Ho
    Rataxes skrev 2016-09-05 21:01:30 följande:

    Och att avskaffa landstingen är naturligtvis ingenting någon har tänkt på? En enorm koloss av byråkrati befolkad av inkompetenta politiker.


    För övrigt anser jag att Rikspolischef Dan Eliasson omgående bör entledigas.
    Det är under förvandling..
    Vad det i praktiken mynnar ut i är ju en annan sak..
  • Gung Ho
    Dorian Ertymexx skrev 2016-09-30 11:25:18 följande:
    Med tanke på att i stort sett alla världens kvinnor lever i hedersförtryck, så ja, absolut. Men nu var inte ditt påstående om det, utan om invandrarmän som på grund av taskig kvinnosyn behandlar kvinnor illa på grund av det. Inte riktigt samma sak va.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
    Fast även om vi begränsar oss till Sverige kvarstår faktumet att fler tjejer & kvinnor lever under hedersförtryck än det finns män som sliter slöjan av dem.
  • Gung Ho

    Fast, ev pedifiliskräck undantagen, i verkligheten utförs fler brott än vad som anmäls så ngn 'spökstatistik' föreligger inte generellt.

  • Gung Ho

    Nu är det ju mer än äggkastning mot ngr villor. Stenar mot bussar och bilar (bl.a. Blåljusforden) med livsfara som följd. Googla även Borlänge bussbråk så hittar man otäcka incidenter.
    Dessa är tecken på samhällskontrakt i upplösning, bland de allvarligaste symptom vi kan se i samhället. Samhället bygger på att vi i stor mån upplever tillit och gemenskap. Sverige har under modern tid präglats av en hög grad av tillit. Minskas den förändras samhället till ett mkt hårdare sådant.
    Att sedan Sverige som helhet tuffar på fortfarande med bra resultat är inte i motsats till detta. Även i ett Sverige med bra ekonomi och villkor för majoriteten ('Svenskar'), är en allt större splittring mellan grupper ett hot mot både demokrati, tillit och välstånd.

Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna