Inlägg från: nattuv |Visa alla inlägg
  • nattuv

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Dorian Ertymexx skrev 2016-08-16 10:01:58 följande:
    Ehm, jaha? Hur motsäger de tu sakerna varandra? Att det är färre bilbränder betyder inte att folk inte kommer försöka rädda sina brinnande bilar idag, du förstår det va?
    Fast nu handlade det om att det var så många bilbränder att brandkåren inte hann göra sitt jobb utan det fick göras av privatpersoner, du förstod inte det va?
  • nattuv
    Dorian Ertymexx skrev 2016-08-16 13:07:44 följande:
    Jodå, men det påverkar fortfarande inte att antalet bränder på det hela taget är färre.
    Eller på det hela taget fler (gäller bilbränder) om man väljer ett tidigare startår: affes.wordpress.com/tag/bilbrander/

  • nattuv
    Dorian Ertymexx skrev 2016-08-17 00:49:07 följande:
    Ja det är sant. Väljer man 1482 till exempel så har bilbränderna ökat med 100%, från noll det året. Kanske mest för att det inte fanns bilar då, men hey, det viktiga är att vi kan få det att verka som att domedagen är här, eller hur?
    Om du inte är intresserad av fakta så är det inte mycket att göra åt saken. För övriga så fanns i mitt inlägg en länk (kopiera och klistra in eftersom familjelivs forum inte fungerar så bra) som visar utvecklingen 1996-2013.
  • nattuv
    Flash Gordon skrev 2016-08-17 09:50:14 följande:
    Såg Tino avfärda myten om krossade fönsterrutor som uppbyggligt för BNP. Det var något om förlusten av kapital när en ruta krossas (eller en bil brinner).
    Antar att det var någon variant av "broken window fallacy".
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-08-24 18:05:00 följande:

    Sverige vinner VM i ekonomi även 2016.


    Tja sparar man in på kärnverksamheten så brukar det ge lite kortsiktiga vinster.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-08-25 08:11:59 följande:
    Kan du ge exempel på besparingar inom kärnverksamheten som skulle utmärka denna regering dvs besparingar som är större än hos tidigare regeringar eller som är större än aktuella förslag från riksdagspartier som inte sitter i regeringen?
    Varför skulle jag göra det? Jag konstaterade bara fakta.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-08-30 21:08:26 följande:

    Det nya avtalet skulle kosta landstinget 500 miljoner för fem år. Men redan efter ett år har det kostat 465 miljoner kronor -nästan hela beloppet.


    Det allmänna har aldrig varit bra på upphandlingar eller på att sköta ekonomin. Vilket, åtminstone tidigare, var huvudargumentet för privatisering.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-08-31 15:37:06 följande:

    Ska polisen privatiseras? Ska försvaret privatiseras? jag antar att du svarar nej på dessa frågor och då kommer inte ens du ifrån att vi alltid kommer att behöva statligt finansierad verksamhet.


    Allt mer av polisens uppgifter, eller det som borde vara deras uppgifter, tas över av vaktbolag och försvaret är i stort sett bortsparat. Så oavsett vad man svarar på frågorna så har verkligheten inte bara hunnit ikapp utan också gått om. OM vi sedan ser på polisens uppklarningsprocent så bör frågan snarare ställas om det inte börjar bli dags att fundera på en privatisering.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-09-01 06:52:51 följande:
    Om du tänker efter så vill nog inte ens du ha en privat poliskår och ett privat försvar. Inte ens libertarianerna som eftersträvar så liten offentlig verksamhet dom möjligt vill privatisera polisen och försvaret.
    Jag har inte förespråkat en privatisering av polis och militär. Däremot anser jag att när något inte fungerar så bör man diskutera alternativen. Alla alternativ.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-09-29 22:28:44 följande:
    Nu drog jag det hela till sin spets men när du väljer att fokusera på invandrares kriminalitet så väljer jag att fokuserar på kriminaliteten hos dem som är invandringskritiska. Det är som sagt var en ganska jämn match.
    Fast du väljer ju alltid att fokusera på SD, oavsett ämne, så om det någon gång skulle behövas en förklarande text så hade man väntat sig den efter ett inlägg där du glömt nämna något om SD.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-09-30 06:56:47 följande:
    Du väljer ju alltid att lyfta fram invandringskritik och andra frågor som SD driver så jag skulle säga att jag är din motsats..
    Se där dök din SD fixering upp igen.
  • nattuv
    Dorian Ertymexx skrev 2016-10-01 15:13:39 följande:
    Visst. Se bara på de mååånga trådar på FL där män bespottar kvinnor som haft sex med "för många" män, där "för många" ofta är ett rätt litet antal. Grabbar som gärna leker med "spermahinkar", men vill ha en nära nog oskuld för seriösa relationer. Det är hederskultur.
    Nja det finns vissa teorier om att bakgrunden till att många ser ner på kvinnor med många sexualpartners har en biologisk bakgrund snarare än kulturell. Risken finns att en man lägger sina resurser på att föra en annan mans gener vidare. Vilket rent evolutionärt är en dålig överlevnadsstrategi.

    Det finns även teorier om att fördomarna mot kvinnor med många sexualpartners kan ha en bakgrund i STD sjukdomar där kvinnor har en högre infektionsrisk. Se t.e.x. "This is your brain on parasites" av Kathleen McAuliffe.
  • nattuv
    Dorian Ertymexx skrev 2016-10-04 16:10:26 följande:
    Blir hon inte? VET du det? För jag vet kvinnor som tvingats sminka sig just för att de hade blåmärken att dölja.
    Fast då är det inte sminktvånget som kommer först utan misshandeln. I en hederskultur (där sminkning hade varit en del av hedersbegreppet) hade det varit tvärs om.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-12-06 09:37:12 följande:

    Sveriges tar emot flyktingar av humanitära skäl och inte för att det ska vara lönsam men om Sverige de närmaste åren behöver förstärka arbetskraften med mer än 50 000 människor per år och att detta leder till att fler invandrare får jobb så är det inte orealistiskt att det leder kostnaderna för invandring minskar drastiskt och kanske kan tom kostnaden elimineras. 


    Om man följt med i debatten så har man sett att den humanitära sidan inte varit särskilt uppmärksammad. Däremot har många slagit knut på sig själv i sin iver att försöka få invandring/flyktingmottagning att framstå som en ekonomisk mirakelmedicin. Det trotts att det inte finns mycket annat än önsketänkanden som tyder på att det är en så lysande affär som påståtts.

    Hade det varit något bevänt med de som mest högljutt propagerat för flyktingmottagning skulle de ha erkänt att det kostar men att det på grund av humanitära skäl är en sak som får kosta.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-12-06 10:38:01 följande:
    Jag förstår helt enkelt inte hur du kan påstå att den humanitära sidan i flyktingdebatten inte varit särskilt uppmärksammad.
    Det räcker med en snabbgenomläsning av dina inlägg i denna tråd för att se ett mönster där humanitet, till skillnad från ekonom, inte tycks vara något prioriterat argument.
  • nattuv
    Rataxes skrev 2016-12-06 17:25:40 följande:
    Det firas alltså att svenska elever uppnådde ett resultat som innan 2009 skulle uppfattats som skandalöst dåligt. Allting är relativt.
    Du kan ju också se det som om det firas att det fria fallet har hejdats och att många hoppas att vi är nere på botten och kan börja klättra uppåt igen.

    Hur som helst är det bra att skolfrågan äntligen har uppmärksammats och att det även tycks finnas en vilja att gör något åt problemet. Vilket sannerligen inte kan sägas om alla områden där samhället håller på att krakelerad.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-12-06 13:46:02 följande:

    Det är inte särskilt konstigt då tråden handlar om hur ekonomin utvecklas i vårt land!


    Dina inlägg ger ändå en rätt god bild av hur debatten har sett ut. Istället för att argumentera för den humanistiska sidan försöker många ge sken av att de har rationella ekonomiska skäl vilka, vid en närmare granskning, inte visar sig hålla.

    Det är en taktik som har gett de som är emot invandring vind i seglen eftersom de har fått ett faktaövertag. Hade debatten istället handlat om den humanitära sidan hade det blivit betydligt svårare för de invandringskritiska.
  • nattuv
    John22 skrev 2016-12-13 11:00:25 följande:

    Jag sa samma sak till min morsa för ett tag sedan. Hon hävdade att jag låg på ruinens brant, men sen tog jag 93 blanco- och SMS-lån. Visade henne därefter mitt bankkonto där 130,000 spänn låg och glänste. "Jaså det går dåligt för mig?" frågade jag med ett leende. Schack matt, morsan.


    Ekonomi är ingen vetenskap utan består mestadels av teorier som bygger på ofullständiga modeller av verkligheten. Därav följer att enkla och på papperet logiska resonemang inte är tillämpliga på ekonomi.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna